Ahojte, chystá sa niekto na prijímačky na matfyz o týžden.. odbor ekonomická a finančná matematika alebo manažerska matematika.. ? je náročné sa dostať na tieto dva odbory ? za každýý postreh veľmi pekne ďakujem
@sugy1 teraz ktorý myslíš manažerska matematika alebo ekonomická a finančná ? .. ja som zas počula, že práve naopak.. efm je jeden z najťažších odborov.. a na aplikovanú matematiku brali tento rok bez prijímačiek..
@tikalok no hej, napr kamošku práve vyhodili lebo nezvládla optiku, tak ide na manažérsku a "teší sa že bude mať konečne voľno"
nehejtujte mňaa, ja len intepretujem!
uplatnenie je dobré aj u efm aj u manmatu, veľa predmetov je tam spoločných, neporovnával by som to s fyzikou. Na zabitie je u manažérskej ten kontakt s ľudmi z FM UK, lebo tam je organizácia trošku o inom ako na matfyze. Všeobecným problém matfyzu sú jazyky a tam sme stále trochu v komunizme.
Každopádne by som sa po vyštudovaní o budúcnosť byť tebou nebál
Ok, tak @1 si nerobil srandu? Lebo podla mna sa na EFM praveze davaju najtazsie kriteria na prijatie (aneb ani krajske kolo olympiady tu tusim nestaci, co na ostatne odbory ano), tak asi nebude uplne easy sa tam dostat. Tak sa ospravedlnujem, @4 bolo myslene ako vtip.
EFM by mal byt velmi dobry odbor, pocuvam o nom ako o jednom z najlepsich, co matfyz ponuka. Ak mas rada rozmyslanie a nevadi ti sa obcas seriozne ucit, je to isto dobra volba. O prijimackach zial nic neviem.
Na manazersku matiku to asi bude trochu lahsie, ked som sa ja hlasila na vysku, tak som toto vnimala ako taky lahsi format EFM. Asi aj prijimacky budu trochu menej narocne, ale zase len hadam.
@bluepanter tak ty teda študuješ aplikovanú informatiku ? ťažko sa dostať na tú mmn.. ? ja som si dala až tri odbory: 1. ekonomická a finančná mat. 2. manažérska mat. 3. poistná.. myslím, že na tu efm až nemáám.. ale na tú manažersku by ma mohli zobrať ty si psokojný so štúdiom ?
@lenkaska1 suuuuper,, tak už poznám prvéého človeka.. ? poznáš aj viacerých čo si tam dali prihlášku ? študuješ na gymnáziu ? aj ja by som sa tam chcela veľmi dostať.. a kde si si dávala ešte prihlášku ?
@karoline321 ja som nakoniec na matematike niekde inde, ale keby ma sem nezobrali, moja volba bola EFM (s tym, ze ja moc nie som na tie ekonomicke veci, takze som zvazovala pripadny prestup na teoreticku matiku)
@karoline321 chodim na gympel.. no a prvu som si dala manazersku, druhu ekonomicku a tretiu poistnu.
na UK managment a EUBA narodnohospodarska.. ale chcem ist na matfyz... len matiku som sa nikdy neucila, sice som z nej maturovala ale aj tak... ty sa nejak pripravujes na prijimacky??
inak znama chodi na tu manazersku matematiku a povedala ze najlahsi odbor tam je asi aplikovana info
@lenkaska1 ja som si dala 1. ekonom. a finan. 2. manažersku a 3. poistnú.. a tieš som si dala euba národnohospordársku aký odbor si si tma dala.. len problém, že tam sa robia prijímačky aj z ekonómie.. no a ja z ekonomiky toho moc neviem ja som tiež maturovala z matiky.. koľko si napísala externú časť ? .. !! no ja osm sa pripravovala na maturitu z matiky to je vše hej hej viem o tej aplikovanej info.. mám tam pár známych
@karoline321 Financie bankovnictvo investovanie.. a ty?? no my sme nastastie mali seminar z ekonomie a z nej som aj maturovala, ale treba mi este dobrať veci.. na 70% a ty???
@lenkaska1 tieš financie, bankovnictvo investovanie.. to máš suuper, že si mala seminr z ekonomie.. lebo ja fakt z ekonomiky viem toho veľmi málo.. preto sa na euba veľmi ani nespolielam.. som mala 73 % z matiky.. ale totálne som ten test dokazila, som spravila staršne hlúpe chyby, ale nebol ťažký.. poznáš niekoho kto chce ísť ešte na matfyz tie odbory ?
@lenkaska1@4 bol pokus o vtip, lebo som si myslela, ze aj @1 si robi srandu. V skutocnosti odporucam EFM vsetkymi desiatimi, isto to bude super
A myslim si, ze matika na vysokej je o niecom inom ako ta na strednej. Co vobec nemusi byt zle (mna napriklad bavi viac), len tym chcem povedat, ze aj keby si sa matiku niekedy ucila alebo tak, tak to nemusi velmi vela prezradzat o tom, ako ti to pojde na vyske. Ale ako som uz pisala vyssie - ak ta bavi rozmyslat, tak to asi bude dobra volba.
@nenay jaaj jasne chapem už no ja si napríklad myslím, že kebyže sa pred maturou viac pripravujem, tak by som mohla aj lepšie dopadnuť, lebo čím viac príkladov vyrátaš tým máš väčšiu zručnosť..
@karoline321 hej no ja sa praveze na to spolieham, že ak mi ostatne nevyjde tak aspon ta euba by mohla a máš tu knihu na prjimacky, že zaklady ekonomie??
no to asi kazdy porobí blbosti...jj lahke to bolo len som už nestíhala ku koncu najhorsie mi dopadla cast s ABCDE co si volila moznosti
@lenkaska1 nie, nie nemám tu knižku ty ju máš .. ? ja mám jednu knižku požičanú od kamarátky že zamturuj z ekonomie.. a tú si čítam.. ale niak mi to veľmi nejde do hlavy.. máš to fakt super, že ste mali seminár.. hej tie abcde aj mne robili troška problém.. ale tak fakt som čakala že to bude náročnejšie..
Ja idem na prijímačky tiež toho desiateho, na manažérsku matematiku. Ešte som sa neučila (oslavujem matury a tak ) ale dosť som sa celý rok učila matiku, takže sa ani veľmi neplánujem... Skôr sa musím doučiť základy ekonómie na prijímačky na eubu a ešte si prerátať nejaké príklady na FM UK. A vôbec neviem, kde chcem ísť. Pokulháva to medzi matfyzom a managmentom na UK. Lebo dakedy som priklonená k lepšiemu štúdiu, dakedy k väčšej voľnosti a práci počas školy.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
45 komentov
a prekvapuje ma, že by to mal byť ťažko uplatniteľný odbor, mala som iný pocit, ale tak až také dobré info o tom nemám.
@bluepanter by mohol niečo vedieť o manažérskej matike
nehejtujte mňaa, ja len intepretujem!
ale tak overall, vlastne hej, hovorí sa to aj o tom. Asi sme hnusná kasta matfyzákov, tí fyzici.
Každopádne by som sa po vyštudovaní o budúcnosť byť tebou nebál
Od MAT a MMN ale počúvam dosť hejty na nich, vraj to majú ľahšie a voľnejšie...
každopádne nemám vôbec pocit, že by niektorý z odborov MMN, MAT a EFM bol ľahký, iste majú títo ľudia svoje zaslúžené miesto v komunite matfyzákov
keď už hejtovať, tak poistných matematikov a nás aplikovaných informatikov a ešte učiteľské odbory
EFM by mal byt velmi dobry odbor, pocuvam o nom ako o jednom z najlepsich, co matfyz ponuka. Ak mas rada rozmyslanie a nevadi ti sa obcas seriozne ucit, je to isto dobra volba. O prijimackach zial nic neviem.
Na manazersku matiku to asi bude trochu lahsie, ked som sa ja hlasila na vysku, tak som toto vnimala ako taky lahsi format EFM. Asi aj prijimacky budu trochu menej narocne, ale zase len hadam.
na UK managment a EUBA narodnohospodarska.. ale chcem ist na matfyz... len matiku som sa nikdy neucila, sice som z nej maturovala ale aj tak... ty sa nejak pripravujes na prijimacky??
inak znama chodi na tu manazersku matematiku a povedala ze najlahsi odbor tam je asi aplikovana info
A myslim si, ze matika na vysokej je o niecom inom ako ta na strednej. Co vobec nemusi byt zle (mna napriklad bavi viac), len tym chcem povedat, ze aj keby si sa matiku niekedy ucila alebo tak, tak to nemusi velmi vela prezradzat o tom, ako ti to pojde na vyske. Ale ako som uz pisala vyssie - ak ta bavi rozmyslat, tak to asi bude dobra volba.
@karoline321 v Anglicku som
@karoline321 hej no ja sa praveze na to spolieham, že ak mi ostatne nevyjde tak aspon ta euba by mohla a máš tu knihu na prjimacky, že zaklady ekonomie??
no to asi kazdy porobí blbosti...jj lahke to bolo len som už nestíhala ku koncu najhorsie mi dopadla cast s ABCDE co si volila moznosti