Taak urcite neni mozne aby furt vychadzal iny vysledok , bud robim furt daku chybu abo nema riesenie ... kazdopadne nechapem jak mam dat hore aj dole nuly ked uz stred jednotkovy jee .... matiku som nevidela vzse 5 rokov taakze na mna treba pomaly a zrozumetlene ...k vektorom sme sa este nedopracovali ....algebru vidim prvy krat v zivote.
Ale ved ja ten tvar poznaaam len sa mi ho necelo vypisovat ... mne vuchadzaju zlomky @radengel2 ty si to počítal!? ..... @narazuvzdornaa ja viem , mame to pocitat aj gausovou metodou ... inverzna my prisla lahksia ...
Ešte si z toho môžeš spraviť rovnicu: matica koeficientov krát vektor neznámych sa rovná matici pravých strán, poupravovať tak, že vektor neznámych sa rovná inverzná k tej veľkej matici krát vektor pravých strán (alebo naopak, podľa typu matice, ale nie som schopná nad tým momentálne rozmýšľať)
Inverznú určíš pomocou determinantov, vynásobíš, a riešis Cramerovým pravidlom (Som zjednodušil, jak na to pozerám -,- )
A veď hodˇto do Excelu alebo akéhokoľvek iného programu, nech máš výsledok, a približne si povymýšľaj úpravy medzi tým, to nikto nemá nervy kontrolovať..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
p.s.: mam pici
btw ten dodatok akože wtf?
Vypocitajte to dakto
0 1 0
0 0 1
Musíš dostať takýto tvar, tak to iba upravuj ako rovnice. Aspoň mi sme to tak robili.
0 1 0 = -1
0 0 1 = 1
sprav si skúšku ak neveríš
Ešte si z toho môžeš spraviť rovnicu: matica koeficientov krát vektor neznámych sa rovná matici pravých strán, poupravovať tak, že vektor neznámych sa rovná inverzná k tej veľkej matici krát vektor pravých strán (alebo naopak, podľa typu matice, ale nie som schopná nad tým momentálne rozmýšľať)
Inverznú určíš pomocou determinantov, vynásobíš, a riešis Cramerovým pravidlom (Som zjednodušil, jak na to pozerám -,- )
A veď hodˇto do Excelu alebo akéhokoľvek iného programu, nech máš výsledok, a približne si povymýšľaj úpravy medzi tým, to nikto nemá nervy kontrolovať..