Caute, na matike sme dostali priklad: V kosiku je 8 bielych a 3 cervene kocky. Vyberieme z neho nahodne dva. Aka je pravdepodobnost, ze vyberieme 1 bielu a 1 cervenu kocku? Nevedeli by ste niekto vysvetlit ako sa to pocita alebo nejaky vzorec? Ja som nas
tamten vzorec je prilis primitivny a pouziva sa len v pripadoch, ze napr. mas tri jablcka, jedno zelene, druhe cervene a tretie zhnite. a pravdepodobnost, ze si vyberies to zelene, je 1:3, lebo mas tri a chces z nich vybrat jedno.
na zlozitejsie pravdepodobnosti mas ale kombinacie (ak nezalezi na poradi), permutacie alebo variacie. najdi si vzorceky na ne. toto konkretne bude (asi? opravte ma ked tak, spala som na matike) kombinacia, lebo nezalezi, ci si vyberies jednu bielu kocku alebo druhu bielu kocku.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
na zlozitejsie pravdepodobnosti mas ale kombinacie (ak nezalezi na poradi), permutacie alebo variacie. najdi si vzorceky na ne. toto konkretne bude (asi? opravte ma ked tak, spala som na matike) kombinacia, lebo nezalezi, ci si vyberies jednu bielu kocku alebo druhu bielu kocku.
@ihoax nema s IT nic spolocne cista SS
Sanca, ze vytiahnes 2 biele je 8/11 * 7/10
Sanca, ze vytiahnes 2 cervene 3/11 * 2/10
Sanca, ze vytiahnes 1 biele 1 cervene = 1 - (8/11*7/10) - (3/11*2/10)....