Ahojte,
Takze, maturujem z matiky, , trochu sa bojim, pred rym rocniky som sa matike nevenovala. Zvladnem to?
A dalej, vy ste na aku vysoku sli s matikou? Nemyslim cistu matiku
Niekde, kde je ta matika lahsia, aspon zvladnutelna pre kazdeho
Z coho by
ako my mame vediet, ci to zvladnes? jedna vec je talent, ktory mozno mas a mozno nie a druah vec je oddriet si to, co si si neoddrela, kedze si sa jej nevenovala, ako pises. ak nemas ani talent, tak to pravdepodobne nezvladnes. kto ma vediet?
ano, urcite je na programatora potrebna aj informatika
Prečo chceš ísť na školu, ktorá je ľahká? Prečo nie na školu, ktorá by Ťa bavila?
...ja neviem, či som ja už mimo, ale mám pocit (keď už z ničoho iného, tak z rozprávania starších), že od absolventa VŠ sa očakáva istá úroveň vzdelania a inteligencie - z čoho logicky môžeme vyvodiť, že absolvovanie VŠ nebýva prechádzka ružovým sadom...a teda, aby som sa nezamotával, čo tým chcem povedať je, že VŠ kedysi chodili študovať a absolvovali ľudia, ktorí na to mali predpoklady, alebo dostatočné odhodlanie. Dnes už vyštuduje VŠ skoro každý, pretože jednak je často taká úroveň daných škôl a jednak (prichádzam k pointe, tramtadadá): tu máme takýchto ľudí, ktorí chcú byť študovaní, ale nechcú preto nič spraviť...
Odpusť/te, ak som kohoľvek urazil, nechal som sa trochu uniesť, pretože ma v poslenej dobe už dožiera, že každý deň sa stretávam s ľuďmi, ktorých sa opýtate: Koľko je dva plus dva? A oni vám na to odpovedia(tesne predtým, ako vytiahnu kalkulačku): Prepáčte, to neviem, ale som inžinier! A to môžete byť ešte radi, keď počujete to slovíčko "prepáčte", pretože vám kľudne namiesto toho mohli povedať: Čo ma otravuješ s kokotinami, ja som inžinier!?
Ak chceš ísť na VŠ, kde je matika ľahká, choď na takú kde nie je. A prečo z nej vlastne maturuješ, keď ju nezvládaš?
...uf, tak takýto škaredý komentár som tu hádam ešte nenapísal...sorry, asi som vstal zlou nohou z postele, a keď som tu zbadal to fórum, nedalo mi nepozastaviť sa.
na programatora neni potrebna matura z info, a ides na to spravne, najdi si lahku skolu, predsa titul je vsetko. Sestra prisla do roboty ze ona ma titul bakalara, ani sa nepytali co vie robit hned ju zobrali bez otazok a plat 1000e, vraj keby je magister ma 1500
Ja som sa pracoval ako sw developer teraz som teamleader v IT firme a nemam ani maturitu z informatiky ani mi nikdy nesla matika. Vzdy ma bavili skor "humanitne" predmety ako dejepis, geografia, prirodoveda.
@aosd zvladnutelna pre kazdeho? niekto nevie vypocitat ani kvadraticku rovnicu, tak ako moze byt zvladnutelna pre kazdeho? ale neboj sa toho, ak sa budes normalne ucit a ratat priklady + googlit, problem mat nebudes...(btw matika je strasne vseobecny pojem, na VS budes mat predmety ako numerika, statistika, pravdepodobnost, linearne programovanie)...nieco je jednoduchsie, nieco trochu horsie na predstavivost, ale vsetko sa da prejst... ak sa hovori, ze je nieco narocne, tak sa na to tes a ber to ako vyzvu...a zaroven budes mat istotu, ze nebudes mat sprostych spoluziakov
ano, info na maturu by ti pomohlo v tom, ze by si mala nejake zaklady, ale nie je to nutne...
ak chces programovat - tak programuj, urob si cez prazdniny trebars trapne hry ako hangman, sokoban, tetris v nejakom C alebo C# (budes to mat jednoduchsie na VS, pretoze co viem, takmer vsade sa na zadanie z programovania zacina niecim takym)...
z maturitnej matiky si nerob starosti, mas na to nejakych 10 mesiacov, sa to poriadne naucit (ked cinania dokazali postavit mrakodrap za 2 tyzdne, ty to tiez urcite stihnes
@silence programatotrstvo sa moc uz nenesie, jedine ak do vyvoja aplikacii, kolko programatorov poznas co sa uchytili a programuju? Skor nejaky spravcovia sieti alebo ine ale urcite nie programatorstvo tych uz je vela a robia uplne nieco ine.
@niktozaujimavy ja si mysli, ze tym programatorstvom myslela IT vseobecne, neviem o tom, ze by sa dalo studovat len programovanie a ani ja neplanujem v buducnosti programovat
@silence aha tak potom sorry ze som sa ozval akurat davali na jojke v spravach ze tech. v BA by sa potesila zenskym iteckarkam tak vela stastia a ked budete moc dobre respektyve najlepsie tak sa aj stretneme v buducnosti
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
ano, urcite je na programatora potrebna aj informatika
po tej posledne otazke
asi radsej nechod "na programatora"
btw, to existuje vôbec vš, kde ja ľahká, pre každého zvládnuteľná matika?! bo zatiaľ som počula len o takých, kde vždy kvôli matike veľa ľudí vypadne
» www.paneurouni.com/files/sk/fi/spr...
podla tohoto » www.paneurouni.com/files/sk/fi/akt... nemaju derivacie/integraly,nek.rady a pod. chutovky ale nasekane veci co my sme mali na 3-4 matematikach do jedneho
podla fora - » www.pevsforum.sk/viewforum.php?f...
( + hovoril že v písomnej časti nebudú rovnice s goniometrickými výrazmi. ) - rofl
celkovo to forum je smiesne, krasne vystihuje tu skolu
...ja neviem, či som ja už mimo, ale mám pocit (keď už z ničoho iného, tak z rozprávania starších), že od absolventa VŠ sa očakáva istá úroveň vzdelania a inteligencie - z čoho logicky môžeme vyvodiť, že absolvovanie VŠ nebýva prechádzka ružovým sadom...a teda, aby som sa nezamotával, čo tým chcem povedať je, že VŠ kedysi chodili študovať a absolvovali ľudia, ktorí na to mali predpoklady, alebo dostatočné odhodlanie. Dnes už vyštuduje VŠ skoro každý, pretože jednak je často taká úroveň daných škôl a jednak (prichádzam k pointe, tramtadadá): tu máme takýchto ľudí, ktorí chcú byť študovaní, ale nechcú preto nič spraviť...
Odpusť/te, ak som kohoľvek urazil, nechal som sa trochu uniesť, pretože ma v poslenej dobe už dožiera, že každý deň sa stretávam s ľuďmi, ktorých sa opýtate: Koľko je dva plus dva? A oni vám na to odpovedia(tesne predtým, ako vytiahnu kalkulačku): Prepáčte, to neviem, ale som inžinier! A to môžete byť ešte radi, keď počujete to slovíčko "prepáčte", pretože vám kľudne namiesto toho mohli povedať: Čo ma otravuješ s kokotinami, ja som inžinier!?
Ak chceš ísť na VŠ, kde je matika ľahká, choď na takú kde nie je. A prečo z nej vlastne maturuješ, keď ju nezvládaš?
...uf, tak takýto škaredý komentár som tu hádam ešte nenapísal...sorry, asi som vstal zlou nohou z postele, a keď som tu zbadal to fórum, nedalo mi nepozastaviť sa.
ano, info na maturu by ti pomohlo v tom, ze by si mala nejake zaklady, ale nie je to nutne...
ak chces programovat - tak programuj, urob si cez prazdniny trebars trapne hry ako hangman, sokoban, tetris v nejakom C alebo C# (budes to mat jednoduchsie na VS, pretoze co viem, takmer vsade sa na zadanie z programovania zacina niecim takym)...
z maturitnej matiky si nerob starosti, mas na to nejakych 10 mesiacov, sa to poriadne naucit (ked cinania dokazali postavit mrakodrap za 2 tyzdne, ty to tiez urcite stihnes