ta ale ide o to, ze mas ukazat, ze z tych styroch rokov si pamatas dostatocne mnozstvo veci...je lahke naucit sa daco a o tyzden to zabudnut a takto frcat 4 roky...teraz ukazes, co vies (hoci aj tu je to o stasti a bla bla).
ako formalitu to môžeš brať vtedy, keď chceš proste zmaturovať, kľudne aj na 4ky. pretože to sa podarí (skoro) každému. keď ale mieriš vyššie a chceš si dokázať že si na tej škole netrčal 4 roky nadarmo tak to už taká formalita nebude
@ayreen Máš pravdu v tom, že maturita nie je to najťažšie čo človeka v živote čaká, skúšky na väčšine vysokých škôl sú horšie, čo sa týka náročnosti, ale je to pre človeka prvá väčšia skúška a myslím že aj ty minulý alebo predminulý rok ked si maturovala si z nej robila "veľké haló" a mala si riadne stresy...
@0xyz0 - veď ja som nikde nenapísala, že som nestresovala Nie je to však u každého rovnako, jeden sa bojí viac, druhý menej.
Každopádne si myslím, že tí, ktorí maturujú z praktických predmetov ako matika, fyzika a informatika sa môžu báť o dosť menej, pretože keď sa z nich dali na maturu, predpokladá sa, že im rozumejú a pokiaľ zvládnu praktické veci, veľa teórie a bifľovačky im netreba.
Ja som s mojou Noskou a Dejákom bohužiaľ nebola ten prípad.
Ale ako vravím, väčšina, keď dôjde na VŠ si uvedomí, že to tam za zeleným stolom fakt bola fraška
@ayreen Ja som sa neurazila, ako som napísala, máš pravdu v tom že to nie je najťažšie v živote, že človek neskôr zistí, že to nebolo skoro nič, ale každý, kto má pred maturitou stresuje a v maturitnom ročníku dookola omiela maturitu, takže vždy tu budú také diskusie, kde sa donekonečna bude diskutovať o maturitách
Podľa mňa je to pre človeka väčší stres ako skúška na vysokej (hlavne ak to nie je prvá skúška) aj ked tá skúška na vysokej je zložitejšia a ťažšia.
Mňa osobne a asi väčšinu stresuje hlavne reakcia okolia, že ak napríklad nezmaturuje človek v riadnom termíne ako to bude brať okolie, prípadne ak niekto chce ísť na výšku, tak potrebuje zmaturovať na jednotky, prípadne jednotky očakáva okolie.A vedieť všetky témy na jednotku je naozaj ťažké.
Ked si na výške, tvoje okolie väčšinou nezaujíma či si urobila skúšku na A,B,C,D alebo E. Prípadne aj ked nespravíš, nemusí o tom skoro nikto vedieť, lebo o "pár dní" môžeš ísť na opravný a "široké okolie" sa o tom vôbec nedozvie.
Presne tak ako už viacerí povedali.. na tej výške zistíte že to bolo nič Je to skôr len tá formalita, o ničom to nesvedčí a hlavne je to maximálne neobjektívne...
pre informaciu ja som zmaturoval na vyborne znamky voci niektorym spluziakom sa mi to zdalo nespravodlive...ucili sa a vedeli ale nemali dobre znamky pocas styroch rokov tak nedostali ani tu dobre...no niektori zase naopak..ja neviem...vsetko je to len o stasti co si vytiahnes...jednu otazku vies lepsie ako druhu neda sa vsetko naucit na 150%...je to len formalita...podla mna to malo mensiu uroven ako bezna radova odpoved na hodine
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
a štátnice?
každý si maturou prejde, postresuje, jeden viac, druhý menej a potom skonštatuje že to zas nič tak hrozné nebolo.
jediné čo mi na tom vadí, že sa z matury robí veľké haló, pričom na jednu skúšku na VŠ sa máš naučiť viac ako na 2 predmety z matury.
a skúška dospelosti to nie je ani omylom.
aj keď..
proste nieje to ukážka toho, čo vieš.. lebo poznám prípady, kedy sa človek naučil 3 otázky a jednu z nich si vybral..
ja osobne som si z biológie vytiahla zrovna to o com som mala sajnu, ale ale boly tam i take otazky, pri ktorych by som ani nezadrela..
takze.. je to o stasti.. kazdopadne treba mat trosku prehlad...a no stress..
Každopádne si myslím, že tí, ktorí maturujú z praktických predmetov ako matika, fyzika a informatika sa môžu báť o dosť menej, pretože keď sa z nich dali na maturu, predpokladá sa, že im rozumejú a pokiaľ zvládnu praktické veci, veľa teórie a bifľovačky im netreba.
Ja som s mojou Noskou a Dejákom bohužiaľ nebola ten prípad.
Ale ako vravím, väčšina, keď dôjde na VŠ si uvedomí, že to tam za zeleným stolom fakt bola fraška
Sorry
Podľa mňa je to pre človeka väčší stres ako skúška na vysokej (hlavne ak to nie je prvá skúška) aj ked tá skúška na vysokej je zložitejšia a ťažšia.
Mňa osobne a asi väčšinu stresuje hlavne reakcia okolia, že ak napríklad nezmaturuje človek v riadnom termíne ako to bude brať okolie, prípadne ak niekto chce ísť na výšku, tak potrebuje zmaturovať na jednotky, prípadne jednotky očakáva okolie.A vedieť všetky témy na jednotku je naozaj ťažké.
Ked si na výške, tvoje okolie väčšinou nezaujíma či si urobila skúšku na A,B,C,D alebo E. Prípadne aj ked nespravíš, nemusí o tom skoro nikto vedieť, lebo o "pár dní" môžeš ísť na opravný a "široké okolie" sa o tom vôbec nedozvie.
a ked som odchadzala, komisia si utierala slzy... podarilo sa mi trochu zaperlit a smiali sa tam jak kone...