No ja tiez maturujem a pravdupovediac, bojim sa. Stresujem, lebo vysledky mi idu na VS. Ale co urobis? Musime to nejako napisat. A po pisomnych sa zacnem ucit na ustne. Inak sa neda. Ale vravim si, ze toto zvladnem, a potom uz bude veget...
juuuj, o ani nevravte... tiez som sa ese nezacala ucit a to som planovala uz ten tyzden po vianociach... ale cez tieo prazdniny sa uz IDEM PRINUTIT!!!! tak drzte palce ... ale sak co, hlave, ze sme stastni, nonie? .. pekny den
Ja sa na pisomne naucim len teoriu litiky, slohy a prehlad autorov (ich zaradenie do smerov) a tot vsjo. Anglinu nechavam tak, ved to uz sa nik nenauci to, co za 3 roky naflakal. Aj tak si myslim, ze jedina tazka vec na angline je posluch, no s tym uz tiez nic nespravim.
Dnes som prečítal 130 strán dejepisu a ešte ma čakajú 4 ďaľšie knihy. Popri tom ešte anglinu - slovíčka, gramatika. Solina - Autori, diela a časové obdobia. A matika. Sakra ani neviem čo z matiky keď na poslednej strane sú vzorce. Hádam nejaké funkcie. To mi moc dobre nešlo...
Samozrejme, teraz hovorím o písomných. Na ústne je ešte (dúfam) neajký čas. Skôr ma sere praktická maturita a môj (zatiaľ) nefunkčný (vlastne ani nehotový) IR snímač. Dopr. Už aby som s tým čosi robil...
Ja tiez neviem z nicoho ani slovo a navvyse sa ani nemam kedy ucit. Prv som strasne stresovala, este po nociah som sa ucila maturitne otazky, ale teraz cez prazdniny si planujem dat oddych od vsetkeho. Nejako predsa bolo a nejako bude A aj ked pohorim, svet sa pre mna nezruti. Hlavne aj ty sa moc nestresuj a stale sa len neuc, obcas si daj pauzu od vsetkeho, lebo z toho nacisto zblbnes.
Po nej kazdy zisti, ze to nebolo take hrozne. A po prvych skuskach na VS bude upenlivo prosit vyssie sily, aby sa vratil k mnozstvu uciva, ktore mal na maturu:p
Co sa tyka mojej maturity - Noske som dala 1,5 dna, dejepisu a slovencine vecer pred maturou (s tym ze predtym cez vikend som si to sem tam citala), angline opat vecer pred maturou, kde uz som sa len zamerala na fakty, aby som vedela info.
No ale aby som to povedala cele, septimu a oktavu som uz v tychto predmetoch tolko neflakala ako predtym a pri svojej pamati...no povedzme ze zaklad som mala velmi slusny
Ayreen: Prečo? Náhodou, to je úplne v pohode. Na poslednej strane máš vzorce, takže už len treba pochopiť čo vlastne od teba v zadaní chcú. Okrem toho je to test, takže aj keď nevieš, vžy máš 20% pravdepodobnosť že sa trafíš
Ja neviem, ale u mňa je matika úplne mimo môjho vedomia. Sú u nás ľudia, čo maturujú zo SJ, NEM, AJ, MAT. a tí píšu externú časť zo všetkého. tak to by som teda nechcela
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
ale nejak este nestresujem...to den pred tym asi abo mozno ani vtedy
mas pici....zvladneme to
a o litike ani nevravim....obsahy vieem...ostatne niee
A dejepis sa učím podstivo, tak hádam pri opakovaní nebudem mať taký problém. NOSka, to už je horšie. Neviem si to predstaviť.
Po nej kazdy zisti, ze to nebolo take hrozne. A po prvych skuskach na VS bude upenlivo prosit vyssie sily, aby sa vratil k mnozstvu uciva, ktore mal na maturu:p
Co sa tyka mojej maturity - Noske som dala 1,5 dna, dejepisu a slovencine vecer pred maturou (s tym ze predtym cez vikend som si to sem tam citala), angline opat vecer pred maturou, kde uz som sa len zamerala na fakty, aby som vedela info.
Ciste, pohoda.
Závidím tí čo to už majú za sebou ale keďže sa nikto nesťažuje a vraví že je to popri výške nič som pokojnejšia
a desirré- mala by si