raz za uhorsky rok to pride aj na mna..ale vtedy potrebujem absolutny pokoj od civilizacie lebo som zly na kazdeho este aj na ludi na ktorych mi najviac zalezi..
Niekedy sa mi stane že sa zaseknem a nemám na nič náladu, nič sa mi nechce a mám pocit bezmocnosti ale neviem či sa to dá nazvať depresia Ja tomu hovorím kríza osobnosti Najdlhšie to trvalo niečo okolo 1-1,5 roka
Už dlhšie nie. Neviem to presne vysvetliť, ale po niekolkých rokoch striedania mánia/depresia som dospel k záveru, že je vlastne všetko v poriadku. A odvtedy som jeden z najspokojnejších ludí, čo poznám.
depresia je dlhotrvajuci smutok a zla nalada bez zjavnej priciny sposobeny nedostatocnou tvorbou serotoninu,je to choroba ne slabost takze to ze ma niekto par dni zlu naladu neni depresia ale blba nalada,skutocna depresia sa neda prekonat volou jedine psychoterapiou a liekmi
cim dlaje citam priznaky tym dalej mi to ruší predstavy že s to len blbé nálady
ale snažím sa proti tomu bojovať.....len keby aspon doma to bolo OK....tak by sa mi to podarilo...ale tie obrovske sinusoidy su horsie ako byt stale na jednom meiste...
nie nejake strasnu depku som nemala este ani raz, ze by som doteraz na to nejako hlboko spominala ako na temne obdobie..ja skor mavam len take stavy obcas..ale zase ma dokaze celkom rychlo nieco rozveselit a vacsinou z tej blbej nalady aspon na chvilu uniknem, aj ked sa potom mozno zase vrati
@Omega1 aktivna zlozka vedomia na subore zivotnych procesov = povaha
Kedysi som maval, potom som si uvedomil, ze jedinym riesenim je proste povazovat niektore veci za nepodstatne.
Ked cloveku nema kto pomoct, musi si hold pomoct sam.
Ak si clovek urobi model spravania, a riesenai roznych zivotnych situacii, spociatku to je nieco ako ""pretvarka"" akurat, ze sa pretvaruje len sam pred sebou.
Ale z dni su tyzdne, z tyzdnov mesiace, z mesiacov roky a ak clovek tento ""model dodrziava"" moze sa s nim na tolko stotoznit ze zabudne, ze kedysi bol iny.
Ono sa to v podstate deje len ked je to samovolne vacsnou to speje do minusu......
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
116 komentov
Je to podielom aktívnej zložky vedomia v súbore životných procesov.
Myslím, že z pragmatického hľadiska bude lepšie, ak moju výpoveď pojmeš ako ničnevraviaci zhluk písmen a medzier.
Ak viac než polovica detí - detí, ktoré sa majú hrať a užívať si života plnými dúškami - hlása, že majú depresie, niečo určite nie je v poriadku.
ale snažím sa proti tomu bojovať.....len keby aspon doma to bolo OK....tak by sa mi to podarilo...ale tie obrovske sinusoidy su horsie ako byt stale na jednom meiste...
Kedysi som maval, potom som si uvedomil, ze jedinym riesenim je proste povazovat niektore veci za nepodstatne.
Ked cloveku nema kto pomoct, musi si hold pomoct sam.
Ak si clovek urobi model spravania, a riesenai roznych zivotnych situacii, spociatku to je nieco ako ""pretvarka"" akurat, ze sa pretvaruje len sam pred sebou.
Ale z dni su tyzdne, z tyzdnov mesiace, z mesiacov roky a ak clovek tento ""model dodrziava"" moze sa s nim na tolko stotoznit ze zabudne, ze kedysi bol iny.
Ono sa to v podstate deje len ked je to samovolne vacsnou to speje do minusu......
Liek na depku- chciet sa zmenit