isty cas som si o tom nieco studovala, nez som sa do toho pustila
no akonahle som sa dostala do fazy, ze som si uvedomila ze spim a nie som hore, tak som sa vzdy zobudila - tym padom som svoje sny nikdy nemohla ovladat. nechapem ako to niekto moze vediet, ze si uvedomuje, ze spi, ale pritom sa nezobudi. pre mna je ten moment uz tak silno pri vedomi, ze uz jednoducho potom nespim
niekedy si sny mylim s realitov, proste ked sa zobudim nepamatam si co sa mi snivalo ale v nejakej situcii proste rozmyslam ze ci sa to naozaj stalo alebo sa mi to len snivalo....
nie :/ ... kedysi som sa snažila o to a dosiahla som to, že som si sny vôbec pamatala...a raz som sa aj pristihla že ho dokažem ovladať a tak som as potešila že som sa zobudila
už nie, ale niekedy keď som sa chcela zobudiť, že som mala škaredý sen, tak som sa začala počas toho štípať aby som sa zobudila, dá sa to naučiť, vtedy som sa to tiež dlhý čas učila
vacsinou nemam sny, len maloekdy, ale ked nahodou mam sny, tak ich viem ovladat ked chcem. Teda podla toho ci sa mi paci ten dej alebo ho chcem zmenit no co mam rad dobry pribeh
O tomto by som vedel rozprávať. Keď som na to prišiel v jednom z prvých mojich snov, vŕtalo mi to v hlave. najväčší problém nie je to, že sa zobudíte. Ale to, rozoznať realitu a sen. Len si to predstavte. Ste niekde na ulici a chcete sa poviem príklad odbaviť ale neviete nie ste si istý či je to sen alebo realita. A v tom sa zobudíte. Takže to bol sen ale vyzeralo to realisticky. Samozrejme, keď bdiete, nikdy nad týmto neuvažujete, že sa odbavíte na verejnosti pretože vám to svedomie nedovolí. tak vzniká polemika, ako na to. najlepšie ako rozoznať vo sne sen je to, že sa trochu porozhliadnete po okolí. určite sa nájde niečo "nereálne čo v reáli sa nemôže stať. No a keď na to prídete, uvedomíte si, že je to iba sen a že spíte.
Moje najobľúbenejšie činnosti v uvedomelom sne sú skákanie z výšok. Pokiaľ raz zistím že som v sne a nič sa mi nemôže stať je to vzrúšo! A tak stojím niekde vo výške a skáčem alebo skáčem z môjho balkóna v mojej podkrovnej izbe. (nie že by som mal samovražedné chúťky).
Potom je to čo ja viem ošahávanie ľudí na ulici veď prečo nie je to len sen - zvrhlé? áno je to iba sen a keď si to uvedomíte, začne to byť zábava.
@tomas77 presne, uz len samotne pochybovanie o tom, ze to je realita je znakom toho, ze snivas. Vo sne taktiez spravne nefunguju vypinace svetla, ked vo sne citate nejaky text, odtrhnite od neho na chvilu zrak a ked sa nan opat pozriete, bude uplne iny.
Mával som také sny, boli parádne. Spočiatku normálny sen a po uvedomení si toho, že je to len sen začala zábava... ale moc dlho to netrvalo a zobudil som sa.
Mam asi 4 sny, ktore sa mi opakuju, takze ked sa ocitnem v danom prostredi, uz viem, ze snivam. Ale, uz sa mi to dlho nestalo, popripade si to nepamatam.
áno robil som si o tom svoj malý výskum ešte pred tým ako som zistil, že niečo také ozaj existuje. Nikto mi neveril, keď som im rozprával svoje zážitky a experimenty v snoch že je to celkom bežné som sa dozvedel až keď sme sa pripojili k netu
@tomas77 Skákanie z okna ak sa luciďák objaví a ja rýchlo neviem aké experimenty by som urobil, otvorím okno a posadím sa naň. Tak veľmi chcem skočiť, ale bojím sa. Hovorím si: toto je sen, v realite by si si len tak nesadol na okno, v sne si to robil už veľa krát. Ten pád ma láka, dopad nie. Po chvíľke uvažovania nakoniec skočím a niekedy sa rozhodnem lietať. Najväčšia sranda je keď ťa niekto vidí a nechápe ako je to možné.
Najradšej však mám iba potulovanie sa (napríklad po škole). Cítiš ten veľký priestor okolo seba, chodby, miestnosti a dokonca vidíš viac detailov ako v realite a aj farby sú krajšie. Otváraš dvere a ideš tam, kam normálne nesmieš a potom si povieš: načo otvárať dvere, jednoducho cez ne prejdem. Najdôležitejšie je neupriamiť príliš svoju pozornosť na jednu vec, treba ju mať rozptýlenú, vnímať to všetko akoby okrajovo, tak ako Arthur Dent, keď pri páde minie zem a zistí že lieta. Nesmieš myslieť na to ako je to možné, lebo gravitácia si ťa všimne a uplatní na teba svoje zákony.
Moje podvedomie somnou plne spolupracuje. Ak sa mi sníva niečo zlé (kde ma idú zabiž, zastreliť, padám, naháňajú ma) a už to má vyvrcholenie , nikdy sa to nedokončí (teda nikdy sa nerozpleštím, nikdy ma nechytia, neprebodnú, nedobijú a podobne) pretože ja si v sne uvedomím, že to je len sen a poviem si, že než sa to má ukončiť zobudím sa a naozaj sa zobudím. PROSTE len tak si v sne v duchu poviem, že mala by som sa už zobudiť .. a tak sa aj stane
raz sa mi snivalo, ze k nam prisiel jeden chlapik a mal pistol. Ja som ho stale presviedcala o tom, ze to je len sen ale on mi neveril tak som mu povedala, ze nech ma streli do ramena a uvidi, ze ma to nebude boliet tak ma strelil ale na moje pocudovanie to strasne bolelo, takze mi vobec neuveril a ja som skoncila so zakrvavenou bolavou rukou tomu sa hovori potrollenie vlastnym mozgom
Mne sa to stávalo prirodzene, ale v poslednej dobe sa mi nič také nestáva asi sa to budem musieť naučiť nejako strojene, lebo môj snový život sa mi páčil viac
@nikki92 Áno áno... je to tak. A vo sne napríklad keď už sme u tých svetlách, vo sne je zhoršené videnie. O periférnom nehovorím, proste akoby všade bolo tak tmavšie. Raz som vo sne skúšal čítať knižku a vôbec som nevidel na písmenká všetko bolo iba nezrozumiteľné a rozmazané.
Vieš ja by som ho chcela prežívať a nie že rozmazane.....to potom vsetko bude rozmazane.....ja chcem sen v ktorom budem ja ako keby real a to by bolo vžúúžoooooo a nič rozmazane
Ja to skúšam druhý deň ale zatiaľ som vždy prišla len do fázy, kedy mi celé telo začne tŕpnuť a prestávam si ho uvedomovať ale zrazu som z toho taká rozrušená, že ten moment je tu, tak sa z toho teším, že ma to celé preberie... a nič Vraj človek musí zostať celý časpokojný...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
54 komentov
no akonahle som sa dostala do fazy, ze som si uvedomila ze spim a nie som hore, tak som sa vzdy zobudila - tym padom som svoje sny nikdy nemohla ovladat. nechapem ako to niekto moze vediet, ze si uvedomuje, ze spi, ale pritom sa nezobudi. pre mna je ten moment uz tak silno pri vedomi, ze uz jednoducho potom nespim
Bolo to zaujímavé,
Moje najobľúbenejšie činnosti v uvedomelom sne sú skákanie z výšok. Pokiaľ raz zistím že som v sne a nič sa mi nemôže stať je to vzrúšo! A tak stojím niekde vo výške a skáčem alebo skáčem z môjho balkóna v mojej podkrovnej izbe. (nie že by som mal samovražedné chúťky).
Potom je to čo ja viem ošahávanie ľudí na ulici veď prečo nie je to len sen - zvrhlé? áno je to iba sen a keď si to uvedomíte, začne to byť zábava.
k téme: ešte som ich nemal, sakra
Ale veľa by som chcela
To by som mohla všetko, venčiť triceratopsy, zožrať vzducholoď, upiecť najlepší cheesecake na svete a byť Iron Man a... všetko chcem!
heeej! zožrať vzducholoď? šak počkaj, ja ti zožeriem triceratopsa!!
Najradšej však mám iba potulovanie sa (napríklad po škole). Cítiš ten veľký priestor okolo seba, chodby, miestnosti a dokonca vidíš viac detailov ako v realite a aj farby sú krajšie. Otváraš dvere a ideš tam, kam normálne nesmieš a potom si povieš: načo otvárať dvere, jednoducho cez ne prejdem. Najdôležitejšie je neupriamiť príliš svoju pozornosť na jednu vec, treba ju mať rozptýlenú, vnímať to všetko akoby okrajovo, tak ako Arthur Dent, keď pri páde minie zem a zistí že lieta. Nesmieš myslieť na to ako je to možné, lebo gravitácia si ťa všimne a uplatní na teba svoje zákony.