@blacknyan neviem, nechcem klamať, ale mám pocit, že tam chodí riadna elita a že sa tam dostávajú podozriví ľudia majúci známosti a bubáky .. a ten zvyšok, čo nemá, tak si aspoň platí nejaký ten rok dva.. doučká pretože sa sám nedokáže naučiť 3000 otázok.
ja by som si tam prihlášku nikdy nepodala. to, že sa nabiflíš nič nevypovie o tvojej všeobecnej inteligencii, vzdelanosti, šikovnosti či prehľade...
@limetkajaja takže BA je to isté ako medicína v KE, tam sú tiež takí doteraz som na BA mala celkom pozitívny názor...poznám jedného ktorý vedel fakt úplne všetko a ho neprijalo, a dievča čo to flákalo, ale malo známosti a prijali ju
@limetkajaja To nie je problém len BA. V Česku si legálne môžeš zaplatiť prijatie do prváku ak máš nejaký smiešny počet bodov na prijímačkách. V Brne je veľa takých, čo proste tie prijímačky nedali, ale nejaký bohatý tatko potreboval nejakého synčeka niekde upratať tak mu to zaplatil a zo synčeka bude doktor. Ako na medicíne to nikde nie je fér, to že niekde to kričí viac a niekde menej ešte nič nehovorí o realite. Aj keď nechodím do BA tak si myslím, že je tam mnoho šikovných študentov, ktorý na sebe tvrdo makajú a taktiež poznám aj v Prahe alebo Brne ľudí, čo tam nie sú vďaka vlastnej šikovnosti. A myslím si, že naučiť sa 3000 otázok povie o človeku viac ako to, že mal celú strednú samé jednotky. V Česku naberú čechov za známky lebo keby to nerobili tak sú asi v menšine na ich vlastných školách
@miromiro Myslím, že Ostrava berie aj za známky. Ale potom to tak vyzerá... Nič v zlom, ale myslím si, že ísť na nejakú školu len preto, že berie za známky je také pozérske. Stále hovorím, že ak máš super známky tak to je len dobre pre teba a môžeš presvedčiť o ich výpovednej hodnote na prijímačkách. Poznám aj takých, ktorí mali celú strednú jednotky a potom ich nikde neprijali, tak potom o čom hovoria vlastne tie známky?
@Corwinuss Je to tak, že známky sú dosť subjektívne. Tiež chodím na medicínu a práve u nás nabrali 1/2 bez prijímačiek, pretože náš dekan vraví, že štatistiky ukazujú, že študenti ktorí mali na to sa tam dostať bez prijímačiek, majú aj vyššiu šancu to doštudovať. Moc s tým nesúhlasím, pretože ako som spomínala známky sú subjektívne a aj na každej strednej škole je iná kvalita. Ale keď má niekto tie samé jedničky, tak neviem kde je problém dokázať to, že ich má zaslúžene tým, že napíše prijímačkový test
Takže @Miromiro ! Pusti sa do nejakých modeloviek, držím palce !
Ostrava brala bez prijimačiek minulý rok s priemerom 1.0 aj Slovákov predpokladám, že to je tak aj tento rok. Ale radšej sa uč na prijimačky ten výsledok potom stojí za to na mojej fakulte je tiež poľka ludí bez primačiek a poviem ti úprimne, že sa čudujem, že mali čisté jednotky, keďže napríklad na takej fyzike nevedia základné vzorce.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
ale neviem ci to este plati
inak musi aj v CR aj na SR robit prijimacky
(true story.)
ja by som si tam prihlášku nikdy nepodala. to, že sa nabiflíš nič nevypovie o tvojej všeobecnej inteligencii, vzdelanosti, šikovnosti či prehľade...
Takže @Miromiro ! Pusti sa do nejakých modeloviek, držím palce !