robia sa z Che a Bio....dostať sa dá určite...ale či ti nebudú chýbať aké také vedomosti z che a bio čo poskytuje gympel je otázne...každopádne sa to dá....
ja si myslim ze ...da sa ale mala sanca ..nie dostat sa tam ..nabiflit sa tie otazky je najlahsie ..ale udrzat sa ..je problem aj pre tych najlepsich jednotkarov co vsetko vedeli na gympli z bio a chemie ...pretoze na medicine na slovensku ti na vsetko povedia nauc sa z knih ze on sa nebude rozdrapovat za tri eura na hodinu
Pozri. Prijímačky sa robia z otázok, ktoré sú zhrnuté v knižkách, ktoré si musíš kúpiť. Biológia- 1500 otázok, chémia to isté. Máš tam na výber 8 možností, vzadu máš správne odpovede. Na prijímačkách máš neviem koľko otázok vybraných z tých knižiek, už si nepamätám koľko a odpovede tam máš len 4 z tých 8. Može sa stať, že správne budú všetky, ani jedna alebo len niektoré.
Pokiaľ si schopná naučiť sa všetkých tých 3000 otázok so správnymi odpoveďami, tak ťa zoberú, to zoberú každého. Nám na kurzoch aj hovorili, že na tých prijímačkách ide o to, či sme schopní sa naučiť to kvantum učiva, nie o to, či človek tomu rozumie, resp. či je dobrý v daných predmetoch.
Len tebe by teoreticky ta OA mohla prekážať v tom, že ste teda nemali poriadnu biológiu a chémiu a je možné, že aj napriek tomu, že by si si sa tam dostala, nezvládala by si tú školu. Ale to už je na tebe. Možno by ti pomohlo nejaké doučko alebo čo, naozaj ale neviem
samozrejme, že sa to dá, predávajú sa otázky na prijímacie skúšky, chémiu a biolu aj fyziku sa môžeš začať pomaly učit a či ti nebude chýbať učivo chémia a biológie z gymnázia? no neverím, že gymnazisti si to všetko budú taktiež pamätať a najviac sa naučia vo štvrtom, keď sa to opakuje na maturitu, určite to skús ak medicínu veľmi chceš
mám známeho kt. siel z OA na právo... ale dal si rok volno a ucil sa kedze dejepis, nosku vtedy nemali... cize ak ty si nemala povedzem 1-2 roky chemiu alebo biolu je dost pravdepodobne ze si to musis dobrat dost rychlo sama... ale napr. KE / BA fakt ked sa naucis tie otazky (1500+1500) tak by si to mala zvladnut... len ci tomu budes aj rozumiet...
@ladylolita ako bolo spomínané - doučko je síce milé, ale stačí naozaj ak sa naučíš tie otázky a máš v kapse. A doplním slečnu hore - taký systém je v Košiciach. V Martine neviem z koľkých odpovedí, no len 1 je správna..vždy.. no z Martina nezoženieš poriadne skryptá s presnými otázkami, ale iba sylabus. A ak by si chcela skúsiť české medicíny, tak tam sú prijímačky aj z fyziky- nielen z bio a che .
Alebo si šetri nejaké tie peniaze(trošku viac peňazí , dekan to uvíta..a prijatie máš v kapse..
@ladylolita Veď máš ešte čas, máš len 16 môže sa toho ešte veľa zmeniť A je dobré, keď máš OA lebo máš strednú školu. Môže sa Ti hocičo prihodiť a nemusíš ísť na vysokú. Budeš mať školu a môžeš pracovať. Čo by si mala z gympľa? Nič. A dnes sa na vysokú dostane aj debil. Bez urážky
@somsimona a čo má človek z OA? pokiaľ nemá čosi ako hotelovku, kde dostane aj barmansky kurz a pod, tak z OA zamestnať sa je rovnako ťažké ako z gympla
rozmýšľam, či by som sa na tvojom mieste nedala preložiť na ten gympel ak ozaj chceš byť doktorka.. vieš, ak ideš len do druhého ročníka, tak sa dať preložiť od prvého na gympel, no na to asi trebalo myslieť ešte počas roka :S
@ladylolita som z gymka, tohto roku som maturoval..mal som 4 spolužiakov, ktorí robili prijímačky na medicínu na Slovensku plus v Česku..na Slovensku nikoho neprijali a čo sa týka mediny v KE tak je to čistá korupcia vraj..do Česka zobrali jednu spolužiačku na všetky školy..
každý z nich sa učil na jedničky, chodili celý rok na doučovania, biflili sa všetko a nič..takže neodporúčam ti to
Môjho kamaráta zobrali z OA na medicínu do ČR, všetci sa mu smiali, že nemá šancu a tak .. A teraz už končí vysokú a nemá žiadny problém Samozrejme, že ho dosť vyšli doučká a podobne, ale stálo to za to a chváli si to tam
Stat sa moze hocico, ale predsa len by som nedavala tomu sancu. Vidim to na spoluziackach, ktore sa na gymply dobre ucili s vyznamenanim, matura z chemie a z biologie a z 5 sa dostali 2, a predsa len si mala len biologiu/prirodovedu a chemiu na zakladke a to je nic. Ale ked sa tomu budes venovat a ucit sa tie otazky tak mas ako taku sancu. Drzim palce
ja som chodila na zdravotnu, biologiu a chemiu som mala urcite viac ako na gymnaziu, plus histola, hemola, klinika, mikroby- ucivo co beru medici...na medinu sa hlasili 4 spoluziacky a vzali jednu...aj ta ma toho nad hlavu....
a podla mna neexistuje aby vedel gymnazista z bio a che viac ako niekto zo zdravotky....kto mal tieto predmety 4 hodiny tyzdenne plus dvojhodinovka cvicenia, potom klinicka biochemia 3 hodiny tyzdenne a 4hodiny cviceni.....fyzikalna chemia, histola atd...a zo vsetkeho cvika....
@simi8 pravdepodobne mas pravdu, pokial to ozaj clovek neflaka na zdravotke je to urcite super priprava...ale neviem ci by si s tym pochodila na prijm. do CR, kde treba NIELEN kompletnu gymnazialnu fyziku, ale takisto vela veci NAVYSE... a na druhej strane, pokial sa clovek vie dobre udrzat na gympli (nemusi mat zrovna same jednotky, dajme tomu,ze ma nejake dve 2jky), tak je podla mojho nazoru vacsia pravdepodobnost, ze ma sancu sa na medine UDRZAT. nas na gympli dost drtili, museli sme vediet aj to, co sme nepotrebovali...poznam vela ludi z inych gymnaz., kt. to mali viac menej lazo plazo...ja sa potom nedivim, ked taki ludia chcu ist na medinu a nedostanu sa tam... pretoze tie znamky dostavaju skoro zadarmo, takze to vobec nehovori o ich vedomostiach...ale nie je to samozrejme pravidlo, no poznam osobne dost takych pripadov.
kazdopadne good luck vsetkym, kt. maju o medicinu zaujem. mne sa moje zubne lekarstvo splnilo, ale nadrela som sa (hlavne fyzika)...
@exitusa viem ze v CR vyzaduju fyziku, tej sme mali tiez pozehnane na zdravotke sa ani velmi flakat neda, ide hlavne o to, ze nas pripravovali na pracu s ludmi, kde ide o ich zdravie....takze si myslim ze priprava zo SZS je rovnaka ako z gymnazia...lebo stale je to len o tych gymnaziach uzasnych
a hlavne, na SZS mas vacsinu uciva to, co sa ucia medici...a ucili nas profesori z mediciny ....a matura nie je slovencina+cudzi jazyk a chemia biola, ale odborne- klinicka biochemia, hematologia, histologia, mikrobiologia, prva pomoc a jazyky......
at simi8 v niektorych veciach s tebou suhlasim viac, v inych menej, ale to su len take detaily myslim si, ze clovek moze mat aj neviem ake uzasne gymnazium ako predpripravu na medinu a ked sam nebude na seba makat, tak asi dobre nepochodi
No od založenia témy prešiel rok a ja som stále toho názoru. Od začiatku školského roku mám vybavené doučko z chémie a biológiu som si pozháňala všetkých 6 častí z gymnázia takže mám materiály a doučujúci mi v prípade problémov pomôže dúfam. Za ten čas som spoznala človeka, ktorý dokonca býva vedľa v paneláku a vychodil SŠ podnikania tak isto ako OA bez chémie a bioly a teraz je štvrták na medicíne. Zatiaľ sa drží a ja dúfam, že sa mi to tiež podarí. Pred tým som si každý deň čítavala rôzne diskusie na túto tému a zbytočne ma to vystrašilo. Jeden človek píše aké je to ťažké a ako nespravil skúšku na neviem koľký krát a druhý zas aké je to jednoduché, že skúšky má na Ačka dopredu porobené, takže je to určite individuálne a na internete fungujú rady v tejto oblasti nejak tak "jeden známy povedal.." .. Preto som si povedala, že to proste skúsim a keď sa aj neudržím a vyletím aspoň nebudem celý život ľutovať, že som to neskúsila.
@ladylolita pekne si to napisala, som na tom podobne ako ty, no sice som uz zmaturovala...ale teraz si mi dala taku "silu" aby som to skusila aj ja tak drzim palce
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
Pozri. Prijímačky sa robia z otázok, ktoré sú zhrnuté v knižkách, ktoré si musíš kúpiť. Biológia- 1500 otázok, chémia to isté. Máš tam na výber 8 možností, vzadu máš správne odpovede. Na prijímačkách máš neviem koľko otázok vybraných z tých knižiek, už si nepamätám koľko a odpovede tam máš len 4 z tých 8. Može sa stať, že správne budú všetky, ani jedna alebo len niektoré.
Pokiaľ si schopná naučiť sa všetkých tých 3000 otázok so správnymi odpoveďami, tak ťa zoberú, to zoberú každého. Nám na kurzoch aj hovorili, že na tých prijímačkách ide o to, či sme schopní sa naučiť to kvantum učiva, nie o to, či človek tomu rozumie, resp. či je dobrý v daných predmetoch.
Len tebe by teoreticky ta OA mohla prekážať v tom, že ste teda nemali poriadnu biológiu a chémiu a je možné, že aj napriek tomu, že by si si sa tam dostala, nezvládala by si tú školu. Ale to už je na tebe. Možno by ti pomohlo nejaké doučko alebo čo, naozaj ale neviem
ale dá sa vsetko len treba bojovat
Alebo si šetri nejaké tie peniaze(trošku viac peňazí , dekan to uvíta..a prijatie máš v kapse..
každý z nich sa učil na jedničky, chodili celý rok na doučovania, biflili sa všetko a nič..takže neodporúčam ti to
Keď s maturou z chémie a biológie a 4mi rokmi na gymku s perfektným prospechom sa tam ľudia nedostali...
I wanna meet that Chuck
kazdopadne good luck vsetkym, kt. maju o medicinu zaujem. mne sa moje zubne lekarstvo splnilo, ale nadrela som sa (hlavne fyzika)...
a co ty studujes?medinu tiez?
aj ja sa tak chystám ísť som na obchodnej a chcem ísť ešte na nnádstavbu na Zdravotnu školu to ti dosť pomože a potom ísť na výšku možeš
No od založenia témy prešiel rok a ja som stále toho názoru. Od začiatku školského roku mám vybavené doučko z chémie a biológiu som si pozháňala všetkých 6 častí z gymnázia takže mám materiály a doučujúci mi v prípade problémov pomôže dúfam. Za ten čas som spoznala človeka, ktorý dokonca býva vedľa v paneláku a vychodil SŠ podnikania tak isto ako OA bez chémie a bioly a teraz je štvrták na medicíne. Zatiaľ sa drží a ja dúfam, že sa mi to tiež podarí. Pred tým som si každý deň čítavala rôzne diskusie na túto tému a zbytočne ma to vystrašilo. Jeden človek píše aké je to ťažké a ako nespravil skúšku na neviem koľký krát a druhý zas aké je to jednoduché, že skúšky má na Ačka dopredu porobené, takže je to určite individuálne a na internete fungujú rady v tejto oblasti nejak tak "jeden známy povedal.." .. Preto som si povedala, že to proste skúsim a keď sa aj neudržím a vyletím aspoň nebudem celý život ľutovať, že som to neskúsila.