načo chceš ísť vlastne na medicínu keď takmer nič nevieš? To je už pre vás ľudia fakt medicína iba obyčajná škola na ktorú nič extra netreba? ach, zase som sa rozhorčila a je mi zo svetu zle.
@ameryka Nie, naše školstvo je o ničom...od prváku nám učiteľka nevysvetlila nič.. ABSOLÚTNE nič + na mojej super škole som doteraz doháňala angličtinu. Prepáč, niesom roztrojená.
podľa mňa v pohode, veľa ľudí som poznala, čo z chémie ani z bioly skoro nič nevedeli až do maturít.. horšie potom na prijímačkách, ale keď chceš, tak to dáš
@robitusin Tak ako, s biológiou nemám problém naučím sa naozaj všetko vrátane latinských názvov a zaujíma ma najmä človek ako taký a choroby a jasné, že chceem
@flumen každopádne ti držím palce a radím si začať sa učiť chémiu normálne, na toto potrebuješ mať prebraté to učivo, podla mňa ste učebnice dostali, ako bude to dlhá cesta učiť sa to sama z knihy, ale inú možnosť nejako nemáš
Flumen...určite sa to dohnať dá. Ak sa ti podarí skús zohnať nejakého doučovanie, alebo niekoho kto by ti s tým pomohol. Na prvý pohľad sa to môže zdať, že je tej chémie strašne veľa, ale ak ju začneš chápať tak sa ti bude čím ďalej tým jednoduchšie učiť
Ešte k tej biológii. Presne aj ja som bol minulý rok taký (keď som maturoval), že som nevedel skoro žiaden latinský názov, ale teraz keď som tu na LF tak 3/4 anatómie neviem po slovensky (iba po latinsky
Určite máš šancu,ale začni už teraz. Ja som v 3.triede tiež nič nevedel z chémii (rsp.len minimum z anorganiky)a v štvrtáku som to po novom roku doháňal a som na farmácii,kde je samá chémia Začni ale makať!
@flumen teraz sa ti to nezdá, ale stredoškolská chémia je ešte ľahká a zábavná.. keď budeš mať skúšku z biochémie na medine, tak si budeš vlasy trhať a pičovať jak chorá vrana taže choď do toho, za rok to v pohode stíhaš, zožeň si testové otázky, a hlavne čo najrýchlejšie, lebo každý deň čo stratíš sa ti môže vypomstiť. rozhodnutie treba zrobiť rýchlo a rázne
to dáaš ked začneš makať, aj tych 3000 otazok biola ti pojde lahko ta prakticky nemusiš chapať ničomu len genetike, ostatok je biflovačka, no a s chemieou je to už horšie, hlavne priklady, ale všetko sa da ked sa chce
Precital som len prve komenty, takze sudim len podla nich...
@flumen , ti hore su pesimisti... pokial si fakt sadnes na zadok, tak sa tam dostanes rovnako ako ja... z chemie som este na zaciatku maturitneho rocnika nevedel ani vzorec uhlicitanu vapenateho a dokazal som sa celu chemiu naucit, nie nabiflit ale naucit za ten jeden rok... biologiu sa treba len nabiflit, tam nic ine neostava.
Sancu mas velku, hovorim z vlastnej skusenosti, no uz teraz mozes rovno zabudnut na kamaratov, na party, na diskoteky, na chodenie vonku a podobne... proste bud medina, alebo mozes zurovat kolko chces.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
nemáš šancu moja nemáš šancu
môj fejvrit citát od tohto renomovaného autora!
ale len tak btw, 3000 otázok sa nenabiflíš len tak, potrebuješ tomu rozumeť
@xrumka inak to ani nepôjde
@robitusin Tak ako, s biológiou nemám problém naučím sa naozaj všetko vrátane latinských názvov a zaujíma ma najmä človek ako taký a choroby a jasné, že chceem
@rheia wohooooou
Ešte k tej biológii. Presne aj ja som bol minulý rok taký (keď som maturoval), že som nevedel skoro žiaden latinský názov, ale teraz keď som tu na LF tak 3/4 anatómie neviem po slovensky (iba po latinsky
Ako sa naučiť Chémiu? Na zadku.
Sadni si a uč sa
@hrusi93 zháňam si a vau, tak toto je naozaj ukludňujúce
aa ďakujem všetkýým za rady a skúsenosti
@flumen , ti hore su pesimisti... pokial si fakt sadnes na zadok, tak sa tam dostanes rovnako ako ja... z chemie som este na zaciatku maturitneho rocnika nevedel ani vzorec uhlicitanu vapenateho a dokazal som sa celu chemiu naucit, nie nabiflit ale naucit za ten jeden rok... biologiu sa treba len nabiflit, tam nic ine neostava.
Sancu mas velku, hovorim z vlastnej skusenosti, no uz teraz mozes rovno zabudnut na kamaratov, na party, na diskoteky, na chodenie vonku a podobne... proste bud medina, alebo mozes zurovat kolko chces.