Ahojte. Uvažujem o medicíne, lenže od nás z gyma sa ich strašne veľa každý rok hlási a berú max. 10 si myslím zo všetkých 4 tried. Od nás z triedy (ja som 2háčka zatiaľ) chce ísť polovica na medinu, vidím to tak že 4 si tam dajú aj prihlášku, 2 tam zober
ja som sa rozhodol az vo 4. z chemie som mal predtym trojky stvorky.... z bioly 2-3. Z tych co sa hlasili prijali asi 1/3 od nas aj co mali omnoho lepsie znamky ako ja nevzali a som v Prahe a nejak sa drzim
Samozrejme, ze mas Prvorade je to, kolko casu tomu venujes. Ak sa budes ucit, urcite sa tam dostanes. No a tie prijimacky - to nemoze byt takto prepojene s tvojim gymnaziom, staci ti napisat tie prijimacky nad nejaky pocet bodov Nie je dovod, preco by vas nemohli zobrat vsetkych, co si date z rocnika prihlasku. Teda ak mi nieco neunika...
Ja som tretiačka, tiež cca polovica z triedy chce ísť na medicínu, voliteľné si dávali na tento rok biologiu, chémiu a fyziku Akurát dnes nám hovorila učiteľka, že z posledných maturantov z našej školy zobrali na medicínu asi piatich, do Čiech nikoho a to sme už 4. či koľký rok najúspešnejšie gymnázium v kraji
Ono biologiu sa naučí hocikto, chémii pokiaľ nechápeš, tak by som na tvojom mieste na medicínu nešla
ide o maturitu a o príjimačky, keď ich spravíš neni problém, veľa sa hlási ale tak napríklad na UPJŠ berú na všeobecné lekárstvo 200 ludí Máš šancu proste chapeš
btw, aj ja som druháčka a aj ja chcem ísť na medicínu
1. @nikkaaa volovina dla mna je kopec dobrych doktorov ktory sli na medicinu len preto ze ich nic ine nenapadlo, resp im to niekto poradil.
2. prijimacky na medicinu su skôr individuálnom studiu materialov tej ktorej fakulty, nez o vedomostiach z maturity.
znamky nie su az take podstatne, dolezite je ci si schopná systematickej dlhodobej pirpravy, neni hanba tiez chodit na nejake doucovanie
@spacebound ta pocas skolskeho roka som sa denne mimo skoly ucil tak 3-5 hod a pocas letneho skuskoveho som sa ucil tak 10-17 hod denne(tak 5-6 tyzdnov + este neco cez leto) a ledva som presiel no. Ale tak na Sk to asi take neni a zalezi aj ako ti ide ucenie ake mas stastie a tak no
skôr uvažuj nad tým, že či tú školu budeš zvládať, keď sa tam dostaneš... ako prepáč, keď sa v tomto veku nevieš naučiť hentú lahkú biolu a chémiu na jednotku tak neviem čo tam chceš
určite nie, je to ťažké, vyber si niečo iné, lebo ak nie si génius čo všetko vie a pamätá si aj bez učenia, tak ťa to bude stáť naozaj veľa námahy a nebudeš ani stíhať
@nikisweet
Nechápem o čo ti furt ide. Či tu mudruješ lebo si honíš ego alebo či ju chceš len podporiť alebo sa v témach obsahujúcich slovo medicína angažuješ kvôli tomu, že sa chceš pochváliť že si sám medik.. Ja to úplne beriem, si medik, pohybuješ sa v tom prostredí a mal by si sa v tom vyznať, takže by tvoje rady mali byť dobré, ale už si miliónkrát dokázal, že máš veľmi veľmi veľmi zlý a skreslený pohľad na svet tak radšej nepíše nič.Ako sorry ale napísať niekomu, že na medicínu má 100% šancu dostať sa.. na školu kde sa hlási 3000 ľudí a berú 700.. to aj tej cvičenej opičke dojde že vždy bude viac neprijatých ako prijatých a že niečo ako 100% tu neexistuje. Mimoto chcem vidieť človeka, ktorý by sa učil na prijímačky 3 roky
@skingirl94 1. sú aj takí čo sa učia počas celej strednej 2. moje názory ohladom medicíny sú 100% pravdivé a dôveryhodné 3. chcem ju podporiť 4. má 100% šancu dostať sa na medicínu ak začne už 5. som medik a každopádne sa tým musím pochváliť, 6. tá opička sa to fakt naučí
@nikisweet 1. chcem ich vidieť
2. nie sú..
3. super tak ju podpor ale trošku reálnejšie
4. mal by si sa naučiť čo znamená 100%, to je pripomienka aj k bodu č. 2
5. len či ním budeš aj o rok
6. opičky sú fajn
1. niektorí takí sú moji spolužiaci
2. sú
3. je to reálne až to reálnejšie byť nemôže
4. 100% znamena 100%
5. urobím pre to všetko aby som sa aj o rok mohol pochváliť, že som medik a určite to tu potom napíšem !! tramtaráá
6. opičky su úžasné
@yolo ja som nechcela byť sprváčka, chodím na spev aby som mala väčšiu šancu sa dostať na VŠMU lenže na VŠMU ide o prijímačky a nie o maturu takže keby ma nevzali dám si nejaku istotu, vieš.
To mám rada takéto tie štatistiky... Prijmú koľkých prijmú, ty môžeš byť medzi nimi keď sa posnažíš...Môj ocino, brat mali aj štvorky a dostali sa na medicínu a zato doktormi sú Je pravda, že ten druhý mal jednotky a tiež je na medine, ale podľa mňa to nieje až tak o známkach. Okrem toho, napr. v Martine ich tvoje vysvedčenia či kadejaké olympiády nezaujímajú. Len prijímačky. Treba si aj poriadne premyslieť či to zvládneš psychicky, napr.pitvy. Ja som si uvedomila, že je toho naozaj dosť a radšej skúsim biochému. Ide o to ako vieš zvládať situácie či si schopná a vieš si aj rozvrhnúť pri učení čas. Dávať si to ako istotu je somarina, to radšej nezaberaj miesto tým, ktorí tam fakt chcú ísť a zameraj sa na ten spev. A okrem toho v druháku sa netráp takýmito štatistikami, nech to nevyznieva premotivovane a radšej sa namiesto toho venuj tomu čo ti ide, poprípade sa uč V štvrtáku budeš mať takýchto "štatistík" z každých strán až až...A len aby si si neskoro neuvedomila, že si sa príliš zaoberala tým, koľkých "vraj" vezmú a nie tým, ako sa tam naozaj dostať...
Daj si chémiu a biolu. ..A poradím ti,z vysoka sa vykašli na štatistiky,koľko ludí kde berú,alebo že polka triedy chce ísť tam kde ty...Ak to naozaj chceš, tak si za tým pôjdeš,a neodradia ťa tieto reči typu jedna pani povedala.... Tiež som nebola najlepšia z triedy,chémiu som na strednej vôbec nemala rada...Až na výške mi ukázali praktický význam,všetkých tých nabiflených poučiek,a teraz som štvrtáčka na veterine,plním si sen,aj keď je to ťažké,ale neľutujem nič..Ešte ma napadlo,viem o viacerých vyznamenaných jednotkároch,ktorí výšku nezvládli...Je to len o tebe,alebo o každom jednom osobitne..A hlavne dostať sa tam je oveľa jednoduchšie ako sa tam udržať,resp.vydržať Držím palce
No ak to myslíš vážne tak držím palce. Ludské telo je riadna zákernosť, vyznať sa v ňom je ťažie, ako zistiť, že banka kde máš peniaze kradne. (vlastna skusenost a nemyslim J&T)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
samozrejme, všetci sú si v 16tich úplne istí, čo chcú robiť
a šancu máš vždy
Ono biologiu sa naučí hocikto, chémii pokiaľ nechápeš, tak by som na tvojom mieste na medicínu nešla
btw, aj ja som druháčka a aj ja chcem ísť na medicínu
2. prijimacky na medicinu su skôr individuálnom studiu materialov tej ktorej fakulty, nez o vedomostiach z maturity.
znamky nie su az take podstatne, dolezite je ci si schopná systematickej dlhodobej pirpravy, neni hanba tiez chodit na nejake doucovanie
Nechápem o čo ti furt ide. Či tu mudruješ lebo si honíš ego alebo či ju chceš len podporiť alebo sa v témach obsahujúcich slovo medicína angažuješ kvôli tomu, že sa chceš pochváliť že si sám medik.. Ja to úplne beriem, si medik, pohybuješ sa v tom prostredí a mal by si sa v tom vyznať, takže by tvoje rady mali byť dobré, ale už si miliónkrát dokázal, že máš veľmi veľmi veľmi zlý a skreslený pohľad na svet tak radšej nepíše nič.Ako sorry ale napísať niekomu, že na medicínu má 100% šancu dostať sa.. na školu kde sa hlási 3000 ľudí a berú 700.. to aj tej cvičenej opičke dojde že vždy bude viac neprijatých ako prijatých a že niečo ako 100% tu neexistuje. Mimoto chcem vidieť človeka, ktorý by sa učil na prijímačky 3 roky
2. nie sú..
3. super tak ju podpor ale trošku reálnejšie
4. mal by si sa naučiť čo znamená 100%, to je pripomienka aj k bodu č. 2
5. len či ním budeš aj o rok
6. opičky sú fajn
2. sú
3. je to reálne až to reálnejšie byť nemôže
4. 100% znamena 100%
5. urobím pre to všetko aby som sa aj o rok mohol pochváliť, že som medik a určite to tu potom napíšem !! tramtaráá
6. opičky su úžasné
- speváčka
- herečka
a teraz lekárka alebo niečo také.
Zajtra budeš chcieť byť kozmonautka a opýtaš sa aká je šanca, že sa dostaneš do NASA.