Mávate niekedy pri pohľade na niekoho krajšieho, inteligentnejšieho alebo neviem akého lepšieho človeka ako ste vy pocit nepotrebnosti alebo menejcennosti?
Neviem ako vy ale ja to v tomto prípade cítim vždy...
v tom ťa aj celkom chápem. pocit menejcennosti priam nemávam, ale osobne sa nemám velmi rád. nezávidím iným ludom že: ty si krajší a nvm jaký. ale nie som na seba moc dobrý...teda sebe poviem že som hnusný a nvm čo ešte, ale iným nezávidím
Jasne, ... Su ludia neskutocne oslnivo krasni a velmi kvalitne a moderne obleceni, a pri tych sa citim jednoducho skareda a neoblubena - ale navravam si (zbytocne) ze ja mam ine kvality... existujuce len v mojej velmi divokej predstavivosti, bohuzial
no obcas sa to stane.poviem si:ach ako je jej dobre ze tak vyzera,ze je taka zabavna,ze je taka oblubena...
ale tiez sa dost casto stava ze si pri pohlade na nejakeho cloveka poviem:boze dakujem ze vyzeram tak ako vyzeram a nie ako ona,ze nemam taky nudny samotarsky zivot...
hej hej obcas mam taky pocit tichej zavisti..ze ona je taka a taka ze preco nie som aj ja taka..ale kedysi to byvalo vyse teraz uz hladam na sebe to pekne a kukam ze aha ona hento nema..sice toho neni vela ale daco je
nie,v tomto mám sebavedomie dobré...tento pocit mám len u jednej jedinej osoby(a to nie som sama,je to väčšina)...lebo je to dieťa šťasteny...naozaj má všetko...
ked sa zoznamim s niekym, kto je v podobnych zaujmoch lepsi nez ja[hlavne ked je to holka ], jedine, co to so mnou urobi, je ze ma to vyprovokuje k zlepseniu-superivosti,
asi stále, lebo každý je krajší jak ja... čiže... (ach) mám ten pocit vždy a vždy mám pocit aj nespravodlivosti... kým nemáte zazobaných rodičova "potrebnú" krásu, tak máte NIČ!
noo ja by som o tom vedela rozpravat...aj ja sama si uvedomujem ako strasne som podcenujem a ze som na seba pritvrda nech sa to tyka cohokolvek akosi sa vzdy vo mne ozyva ten blby hlas ze "ty si taka a taka, toto nevies, v podstate nic nevies, kazdy robi veci lepsie ako ty"...netusim cim to je lebo ludia okolo mi dost casto hovoria aka som sikovna krasna a podobne...a tiez nemyslim ze som uplne neschopna..len mam stale pocit ze vsetci robia tie veci co ja omnoho lepsie...
no pri jednom cloveku aj hej...a tak som potom na sebe hladala veci, ktore ona nema...aj som ich nasla len stale mam pocit akoby ona o nich vedela a chcela mi vziat aj to...ak mam ja nejaku zalubu v ktorej som dobra, tak s tym zacne aj ona, ked sa ja s niekym skamaratim musi sa aj ona...ja pred nou vzdy uteciem a ona sa tam znenazdajky objavi...moznoze to ani nerobi naschval...ja neviem...ale uz jej mam dost
absolutne nie ja vzdy si najdem nieco v com som lepsii napriklad ked je niekto prefektne obleceny, ale snurki od topanok sa mu dotikaju zeme ked chodi, tak je v mojich ociach chudak a uboziak : D alebo kopec inich vecii : D mno...pravda..som z inej krajini a tam je to ine ako tuna. ale aspon tu mozem v duchu povedat si ze " slovak...." : D a uz sa citim lepsie ako hocikto v tomto meste
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
40 komentov
a kritizujem sa pravidelne
jj, to chápem neboj nie si jediný
a pocit menejcennosti...odomna je asi kazdy krajsi tak asi tak..
@3 ja sa nekritizujem ja len hovorim pravdu
ale tiez sa dost casto stava ze si pri pohlade na nejakeho cloveka poviem:boze dakujem ze vyzeram tak ako vyzeram a nie ako ona,ze nemam taky nudny samotarsky zivot...
no zabijem sa??
a musela by som byť chorá aby som mala pocit menejcennosti pri niekom, na to sa mám až veľmi moc rada
no veď mne hovoria ludia že nie som škaredý ani sprostý ale to je už vo mne proste. nemám sebaúctu
preco by som sa mal citit pri peknom, ale hlupom cloveku menejcenne?
nikdy na to nepozeram, z tej negativnej stranky
Najlepšie pre život je naučiť sa využívať svoje slabosti a zlé pocity opačne k motivácii.
Rozhodne na 1000% som si istý že trápiť sa niečim čo nezmeníš nemá cenu. Ale má cenu urobiť všetko pre to aby si bol lepší v tom čo sa dá.