Je to už polrok, čo som študentom vysokej školy a je to už polrok, čo počúvam, že som rozmaznaná, lebo dostávam mesačne 150€ študujem v inom meste, mám bežné výdavky (bývanie, jedlo, mesačník) no vraj mám peňazí nadmieru a každý určite dostáva menej.
u mňa je to tiež tak nejak...tých 130-150...intrák ma stojí nejak 45 eur mesačne,slopať nechodím často, sladkosti a pizze si nezvyknem kupovať, čiže sa viem udržať v tej hladine
nedostavam presnu sumu, ale tak bezne vydavky (byvanie, cestovne, jedlo) okolo tych 170eur na mesiac, ja si furt pisem kadejake zoznamy čo budem jest a tak nehrozí ze si nakupim sprostosti, kupujem len to potrebne.
ja mám 25€ na týždeň(teda stovku mesačne), intrák mi platili naši a na konci týždňa som hocikedy nemala ani na pivo, ja som jednoducho polovicu peňazí prežrala... (rozmýšľam, že poprosím o mierny nárast na 30€).
a podľa mňa nie si rozmaznaná, akurát sa asi neuskromňuješ a preto ti to vychádza na tých 150€
tak...ja mávam cca 300. lenže z toho polovicu dám len na nájom. aalé darí sa mi šetriť dosť poslednou dobou takže ich nevyužívam celé. v prváku som mala tak cca jak ty 150 a v pohode myslím... určite sú ludia čo žijú z viac,ale aj omnoho omnoho menej...
neviem.
keď som začala študovať na vš tak mi naši zriadili účet, kde mi dali určitú sumu peňazí a teraz mi každý mesiac posielajú 100. a vždy keď idem z domu tak mi mama dá ešte 20 do ruky.
a vlastne ten účet mám na štúdium a vyberám a míňam koľko potrebujem takže neviem, ako som na tom mesačne lebo výpisy si radšej nepozerám
hej som rozmaznané decko, ktorému rodičia dávajú peniaze.
taketo vydavky keby som mal aj ja tak si zijem s tym mojim platom ako krat inak som bol pol roka na internatnej priprave.. vsetko platil zamestnavatel a k tomu som dostal este aj mesacnu mzdu neprezradim kolko
Intrák zvykol stáť okolo 60 + električenka niečo vyše 10/mesiac + 5E na jedlo a bežné výdavky za každý deň, čo som mimo domu, tj. väčšinou to asi bolo o niečo viac ako 150 ...
Ale teda mám dojem, že som z toho pri mojich držgrošských návykoch vyžil luxusne ... Tj. bol som schopný si ušetriť dostatok na niečo, čo som chcel ...
intrák: necelých 68€
paušák: necelých 10€
ak cestujem domov priemerne 1× za mesiac: 11€
MHD nepotrebujem veľmi využívať, takže asi tak pod 5€
lieky: cca 6€
To by bolo zaokrúhlene 100€, ale keďže žeriem aj za dvoch, tak najviac miniem na stravu. A to sa nestravujem v žiadnych drahých zariadeniach. Neviem to síce dobre odhadnúť, ale dokopy môžem mať mesačné náklady asi tak 180€. Znie to hrozne vzhľadom na to, že rozhodne nie som z tých, čo by sa nejako rozhadzovali
moje výdavky minimálne 220 € až po 300 €. Nechápem ako sa dá zo 150 eur vyžiť keď ešte aj dôchodky, z ktorých nevyžije ani Chuck Norris sú vyššie a to nehovorím o životnom minime.. to je vyslovene existencia o chlebe a vode alebo somalian style
Ťažko sa to odhaduje, ale tak na jedlo môže ísť zhruba 2,5-3E denne v priemere a to, čo ostane z tých piatich môže ísť kamkoľvek. Do jedla mimochodom rátame aj cukrovinky, cukrovinky sú dôležitá časť môjho pečlivo zostavovaného jedálnička
ja mám tiež 150€mesačne, ale dostávam ešte popritom na vlak, čo ma vyjde jedna jazda 5€... a aj tak je to niekedy málo... platím ubytko, cestu busom, cestu vlakom, strava a iné potrebné veci, vytlačenie poznámok a prác, raz za týždeň/dva idem do kaviarne... záleží aj od toho, koľko platíš za ubytko a v akom meste... ja bývam na priváte.
Dajme tomu január:
80€ internát
30€ dobiť isic
10€ telefón
Už mám 120€. Plus strava, do školy mi treba niečo takmer každý mesiac (hlavne knihy), cez víkendy pracujem v mojom rodnom meste teda cestovné.
Ak by mi rodičia platili aspoň cestu alebo paušál, bola by som rada
Brno, strava 90e, intrak 90e, +nejake dalsie veci.. cca 210-220/mesiac
praca mi pokryje naklady a nieco sa este zvysi + rodicia obcas zadotuju, takze sa da
ked ma este zivila mama, tak to bolo nejakych 30-40 na tyzden, ked sa na to spatne pozeram, nechapem, co som s tymi peniazmi robila
od kedy sa zivim sama, neviem to presne povedat, ale je to urcite menej
ja proste prejem 250-300 eur mesacne a aj keby som sa hocijak sanzil tak to nema velmi, kde ist dole.
+ najom atd.
Neviem si predstavit zit tak z malo a takto to nadalej asi nejaky cas bude.
ja mám na mesiac 140 eur za intrák ale neplatím nič, to sme si zaplatili na celý semester. teraz si zaplatím električenku na tri mesiace 35 eur, cestovanie domov a obedy dokopy nejakých 50 eur a ešte jedlo a ostatné výdavky. Okrem tej električenky na tri mesiace míňam mesačne tak 90-100 eur
ta ja neviem, ubytko je tak 110, cesta domov 30, zvyšok pohyblivý, koľko mám, toľko míňam, ale pamatám si, že keď mi naši posielali peniaze tak to bolo tak 200 na mesiac a potom som ešte pred koncom mesiaca furt pýtala 50
ale zase máš lacnejšie ubytko jak ja. a asi aj cestovné. na pivo asi tiež chodíš menej a keď ešte aj nefajčíš a nebeháš opitá do mekáča...
wau,ako citam tuto diskusiu,zavidim a nechapem tyvole ze 150mesacne a okrem toho ziadne peniaze, zaujimali by ma rozpocty pracujucich ludi na slovensku
@fxx proste obracaju kazdy halier. Robia normalne a pomaly sa tu zato clovek ani nenaje.... Nechapem tych par sikovnych, co sa este rozhodli ostatok na SK, zacvhilu bude jak na ukrajine.
ja osobne neviem jak sa da na jedlo minut napr. ani ne 100 eur co tu pisete, to by som musel jest vsetky kalorii z rozkov asi aby som to nabral
Neviem presne, ale platím si sama v podstate všetko, za bývanie a to jedlo, čo nekúpim ja, dávam mame 100 mesačne (hoci si to nikdy priamo nevypýtala, bolo by mi blbé jej neprispieť)
Ale posledné mesiace zarábam tak dve - max tri stovky, takže nič moc no
A všetko čo neminiem, si odkladám na dovolenku/ festivaly/ nejaký väčší výdavok
Wááááu... tak ja neviem platím
nájom 150
občas Mhd asi tak 10 eur mesačne keď ideme piť alebo dačo inač chodím autom
čiže náklady na benzín mám asi 50 -70 eur ale do školy chodím peši nie som rozmaznana trubka je to len 15 minut
fu a kolko prežeriem tak ja vela ale nie na množstve ale na obsahu pretože nakupujem Vegánske potraviny - sôjové mlieko atď to ide dosť do peňazí neviem to odhadnúť 100 eur/ možno viac možno menej
plus mám dva psy čo ma stojí mesačne ich žrádlo asi 15 eur - plus milion iných vecí čo ma to stojí radšej nechcem ani rátať
plus rôzne akcie čo do mesiaca ich nie je málo
milujem študentský život
Zarobím mesačne zhruba plus mínus 550-650 eur + naši mi robia takú láskavosť že mi občas pošlú 100 ečok
270/mesiac, z toho cca 2500 Kč na intrák, 40 cestovné (2x mesačne) - 130 mi ostane. mojou biednou matikou som sa dopracovala k cca 30e na týžďeň na jedlo, hygienu, plus nejaké to vreckové. Zatiaľ nikde nerobím, nestíham. Peniaze navyše mám ešte od leta, resp. čo dostanem príležitostne.
@anussqqa akoze internat zaplateny plus vreckove 150 eur mesacne??? to je 5 eur na den.. no rozhodne to nie je nejak velmi vela.. uplny priemer na slovenskeho studentža by som povedal... mozno mensi nadpriemer no..
Pravdepodobne som rozmaznaná, pretože mám 200 eur mesačne a z toho si platím len 20e za cestovné. Inak idú všetky zvyšné peniaze na oblečni, kávičky, cigarety, alkohol a pod.
Ale ja si ich aj zarobím, nikto mi ich nedáva, takže si s nimi môžem robiť čo chcem
No tak intrák 71e, každý týždeň z domu mám tak 25-30e, cesta tam a s5 cca 3e , mesačník 10e... a to je všetko. A väčšinou mi v piatok ešte ostane viac než polovica peňazí, čo si prinesiem v nedeľu a idem von a ani neviem jak sa rozplynú. . Ale tak stále donesiem domov s5 aspoň 5-10e. , teda ak v piatok nekúpim drahú fľašu. Hej, musím piť, lebo by ma porazilo ...minimálne zo spolub. :/
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
66 komentov
a podľa mňa nie si rozmaznaná, akurát sa asi neuskromňuješ a preto ti to vychádza na tých 150€
keď som začala študovať na vš tak mi naši zriadili účet, kde mi dali určitú sumu peňazí a teraz mi každý mesiac posielajú 100. a vždy keď idem z domu tak mi mama dá ešte 20 do ruky.
a vlastne ten účet mám na štúdium a vyberám a míňam koľko potrebujem takže neviem, ako som na tom mesačne lebo výpisy si radšej nepozerám
hej som rozmaznané decko, ktorému rodičia dávajú peniaze.
No samozrejme, keď nemám peniaze, sú spôsoby, ako to znížiť (suchý chlieb a voda, cestoviny)
Ale teda mám dojem, že som z toho pri mojich držgrošských návykoch vyžil luxusne ... Tj. bol som schopný si ušetriť dostatok na niečo, čo som chcel ...
paušák: necelých 10€
ak cestujem domov priemerne 1× za mesiac: 11€
MHD nepotrebujem veľmi využívať, takže asi tak pod 5€
lieky: cca 6€
To by bolo zaokrúhlene 100€, ale keďže žeriem aj za dvoch, tak najviac miniem na stravu. A to sa nestravujem v žiadnych drahých zariadeniach. Neviem to síce dobre odhadnúť, ale dokopy môžem mať mesačné náklady asi tak 180€. Znie to hrozne vzhľadom na to, že rozhodne nie som z tých, čo by sa nejako rozhadzovali
byvanie doma 0
strava doma 0
cestovanie 40
strava v skole 10
ale je pravda, ze v semestroch, kedy som mal skolu viac dni v tyzdni ako priemerne, som platil o nieco viac... a ked menej, tak samozrejme menej
Ťažko sa to odhaduje, ale tak na jedlo môže ísť zhruba 2,5-3E denne v priemere a to, čo ostane z tých piatich môže ísť kamkoľvek. Do jedla mimochodom rátame aj cukrovinky, cukrovinky sú dôležitá časť môjho pečlivo zostavovaného jedálnička
80€ internát
30€ dobiť isic
10€ telefón
Už mám 120€. Plus strava, do školy mi treba niečo takmer každý mesiac (hlavne knihy), cez víkendy pracujem v mojom rodnom meste teda cestovné.
Ak by mi rodičia platili aspoň cestu alebo paušál, bola by som rada
+ sadka mesacne asi 21 euro
drogeria asi 10 euro
kredit 10 euro (ale nepytam si kazdy mesiac)
a viac ma nenapada z tych beznych mesacnych, co mam, ked zoberieme do uvahy, ze sa teoreticky mozem stravovat doma
praca mi pokryje naklady a nieco sa este zvysi + rodicia obcas zadotuju, takze sa da
od kedy sa zivim sama, neviem to presne povedat, ale je to urcite menej
+ najom atd.
Neviem si predstavit zit tak z malo a takto to nadalej asi nejaky cas bude.
...niekedy tolko iba prejazdim mesacne
ale zase máš lacnejšie ubytko jak ja. a asi aj cestovné. na pivo asi tiež chodíš menej a keď ešte aj nefajčíš a nebeháš opitá do mekáča...
ja osobne neviem jak sa da na jedlo minut napr. ani ne 100 eur co tu pisete, to by som musel jest vsetky kalorii z rozkov asi aby som to nabral
Ale posledné mesiace zarábam tak dve - max tri stovky, takže nič moc no
A všetko čo neminiem, si odkladám na dovolenku/ festivaly/ nejaký väčší výdavok
nájom 150
občas Mhd asi tak 10 eur mesačne keď ideme piť alebo dačo inač chodím autom
čiže náklady na benzín mám asi 50 -70 eur ale do školy chodím peši nie som rozmaznana trubka je to len 15 minut
fu a kolko prežeriem tak ja vela ale nie na množstve ale na obsahu pretože nakupujem Vegánske potraviny - sôjové mlieko atď to ide dosť do peňazí neviem to odhadnúť 100 eur/ možno viac možno menej
plus mám dva psy čo ma stojí mesačne ich žrádlo asi 15 eur - plus milion iných vecí čo ma to stojí radšej nechcem ani rátať
plus rôzne akcie čo do mesiaca ich nie je málo
milujem študentský život
Zarobím mesačne zhruba plus mínus 550-650 eur + naši mi robia takú láskavosť že mi občas pošlú 100 ečok
no žijem neviem či dobre či zle...
Ale ja si ich aj zarobím, nikto mi ich nedáva, takže si s nimi môžem robiť čo chcem