Narodila som sa na kopaniciach, do školy som chodila na dedine a do práce v meste. Každé z týchto miest má svoje čaro. Na kopaniciach je ticho a pokoj, na dedine nájdete aj nejaké potraviny, krčma, pošta. v Meste aj akési obchoďáky, reštiky na každom krok
asi skôr v meste.. lebo predsa.. na dedine si dobrú robotu nenájdem.. a cestovať za prácou.. tiež do toho treba dosť investovať.. a v meste je aj viac možností.. pre deti by tiež cestovanie do školy asi nebolo veľmi príjemné
v malom meste alebo aspoň na okraji mesta. na dedine nie, tam sa priveľa ohovára, je tam malá anonymita... a tiež nechcela by som, aby moje deti od 6 rokov museli dochádzať na základnú školu do inej dediny... alebo do mesta... preto radšej malé mesto alebo okraj mesta, ktorý tiež ponúka myslím si že dostatočný kľud.
ja som bývala od mala vo veľkomeste, potom dva roky v malom meste a chvíľu na dedine a najviac mi to naozaj vyhovovalo v malom mestečku. ľudia sa tam poznajú - ale nie až tak veľmi a kľud tam je...
Kopanice je roztrúsené osídlenie - napr. na Kysuciach, máš jeden dom, v ktorom bývaš, niekoľko hospodárskych budov...a další susedia sú riadny kus cesty od teba
...občas mám sto chutí na nejakú kopanicu vypadnúť, a to bývam na dedine
No nejaké mesto .... určite yb som sa tam cel ist pozret... bol som v rakúskom linzi pekné mesto ale vela ludí a domov hned vedla seba...
Býval som v martine na peknom sídlisku ladoveň A momentálne bývam na dedine ktorá je asi 2km od martina spoje mi tma idú zo susednej dediny asi každú polhodinu a stej mojej tiež su celkom good cesta busom do centra mesta ani nie 15 minut
ked idem za kamarátmi na ladoven používam bicykel , kludne nieje problém zájsť aj peši
Určite by som svoje deti cel výchovávať v tej dedinke kde teraz žijem menom Turčiansky Peter
žil som v meste dos vojich 13 rokov a to čo som zažil tu nadedine nezažijem nikde v meste .... proste úžas...ked sa tak spetne pozerám určite som sa tu nenudil Hasické zábay to je kapitola sama o sebe aj celé hasictvo V meste čo ta poznám bývalích spoluziakov bud celé dni za pc alebo fetujúa pičoviny robia.... to mi tu nadedine vybehneme dohory opekať ,nabicykloch dat si DH namotorkách pojazdiť alebo na škode 120 po lúkach... A samozrejme o vkendoch na diskotéky do mesta vyraziť pipiky obzret Ja to ani neviem vyjadriť, jediná nevýhoda je ked nemáš velký plot a susedia vedia o všetkom čo robíš riesenie jednoduché velký 2metroví plot a babka klebetnica co meria 140cm nemá šance :
Fú ešte si pametám ked sme mali 10 rokov sme sa v takom starom dome obstrelovali jarabinov, chodili sme kradnuť zemiaky a potom ich dopahreby dávať, bratranec podpálil škôlku ked za nou fajčili svojé prvé cigarety,ked sme si spravili brány zo spíleného máju
a hrali sme futbal prakticky od rána do vecera s prestávkami na obed a večeru Prvá motorka jawa 20pionier kradnutie čerešní , pytliačenie rýb fú toho bolo ...
Neviem, na dedine určite nie. Tu som teraz.. Kopanice sú celkom v pohode, pri Trenčíne mám rodinu a majú to tam fajn. Do veľkého mesta tiež by som moc nechcela, asi najlepšie také menšie mestečko
dvadsať rokov žijem na kopaniciach, autobusy skoro žiadne ale je tam kľud a krásne.
v3nty máš pravdu, dajú sa tu zažiť aj pekné veci, ale mne ide skôr o to, či by moje dieťa malo vyrastať v zapadákove, kde v živote nepočuli o plyne, alebo v dedine, kde sa každý stará do čoho je ho nič, a či v meste, kde vás skôr zabijú než pomôžu...
@tomas ja do Londyna rada chodim,je tam super,ale na zitie je podla mna hrozny...Je vela lepsich velkomiest na normalny zivot,co ponukaju vsetko,co aj londyn
podľa mňa by bolo najlepšie žiť v nejakej kopanici alebo menšej dedinke , domček niekde pod lesom ˇa tam by som si postavil pekný bungalov s veľkými francúskymi oknami a toto všetko by bollo niekde blízko nejakého väčšieho mesta napr. Košice.
Najlepšie je narodiť sa na dedine je tam úžasný vzduch a človek získa akési prírodné cítenie moje detstvo bolo najkrajšie jednoznačne na dedine
No a v dospelosti je lepšie žiť v meste... neviem prečo mám pocit že ľudia v meste sú inteligentnejší ako na dedine. Určite sú výnimky no vo všeobecnosti..asi tak
och, k tomuto sa neviem vyjadrit...vsetko ma plusy a aj minusy hm..neviem, asi sa uspokojim s tym, kam ma zivot dovedie resp. kam sa sam dovediem pocas zivota...ale to este teraz neviem, ze kam to bude
mne sa náhodou Londýn páči Bol som tam síce len ... 4 dni, ale obľúbil som si ho..určite by som sa tam raz presťahoval...chodil na koncerty, nakupoval by som na Oxford Street, boože .. ale občas by som zašiel na Krivec 1 (lazy . Je tam náádherne..a spolu 4 domy..keď si odmyslím klebetnú susedu, ožrana z druhého kopca na Škode 120, tak je tam raj. Zase ani tam by som dlho nevydržal, takže asi "mesto", v ktorom bývam (Zvolen) je pre mňa najlepšie...taká zlatá stredná cesta
Všetkým veľmi pekne ďakujem. už viem ako to vyriešim. pár rokov s ním zostanem na kopaniciach, potom pôjdeme na dedinu a na koniec do mesta, a potom mi sám povie čo sa mu páči.
ja som za okraj mesta. na samote trčím celý život a pokiaľ po vás niekto nehodí kameň tak ani poriadne neviete, že tam je aj niekto ďalší...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
35 komentov
ja som bývala od mala vo veľkomeste, potom dva roky v malom meste a chvíľu na dedine a najviac mi to naozaj vyhovovalo v malom mestečku. ľudia sa tam poznajú - ale nie až tak veľmi a kľud tam je...
a NEZNASAM ked niekde vidim ze "bla bla bla.....lazy a kopanice(Detva,...)...bla bla bla" .. nehovorim ze je to nieco velke, ale zase lazy?
Kopanice je roztrúsené osídlenie - napr. na Kysuciach, máš jeden dom, v ktorom bývaš, niekoľko hospodárskych budov...a další susedia sú riadny kus cesty od teba
...občas mám sto chutí na nejakú kopanicu vypadnúť, a to bývam na dedine
ja sa neviem vyjadrit objektivne,zatial som vo velkom meste nebyvala..ale za dva tyzdne sa stahujem do manchestra,tak uvidime...celkom sa tesim...
aj ked neviem,ci je to najlepsie prostredie na vychovavanie deti..
(ale suhlasim ze je hrozny, ale mam ho rad (Londyn)
Býval som v martine na peknom sídlisku ladoveň A momentálne bývam na dedine ktorá je asi 2km od martina spoje mi tma idú zo susednej dediny asi každú polhodinu a stej mojej tiež su celkom good cesta busom do centra mesta ani nie 15 minut
ked idem za kamarátmi na ladoven používam bicykel , kludne nieje problém zájsť aj peši
Určite by som svoje deti cel výchovávať v tej dedinke kde teraz žijem menom Turčiansky Peter
žil som v meste dos vojich 13 rokov a to čo som zažil tu nadedine nezažijem nikde v meste .... proste úžas...ked sa tak spetne pozerám určite som sa tu nenudil Hasické zábay to je kapitola sama o sebe aj celé hasictvo V meste čo ta poznám bývalích spoluziakov bud celé dni za pc alebo fetujúa pičoviny robia.... to mi tu nadedine vybehneme dohory opekať ,nabicykloch dat si DH namotorkách pojazdiť alebo na škode 120 po lúkach... A samozrejme o vkendoch na diskotéky do mesta vyraziť pipiky obzret Ja to ani neviem vyjadriť, jediná nevýhoda je ked nemáš velký plot a susedia vedia o všetkom čo robíš riesenie jednoduché velký 2metroví plot a babka klebetnica co meria 140cm nemá šance :
Fú ešte si pametám ked sme mali 10 rokov sme sa v takom starom dome obstrelovali jarabinov, chodili sme kradnuť zemiaky a potom ich dopahreby dávať, bratranec podpálil škôlku ked za nou fajčili svojé prvé cigarety,ked sme si spravili brány zo spíleného máju
a hrali sme futbal prakticky od rána do vecera s prestávkami na obed a večeru Prvá motorka jawa 20pionier kradnutie čerešní , pytliačenie rýb fú toho bolo ...
v3nty máš pravdu, dajú sa tu zažiť aj pekné veci, ale mne ide skôr o to, či by moje dieťa malo vyrastať v zapadákove, kde v živote nepočuli o plyne, alebo v dedine, kde sa každý stará do čoho je ho nič, a či v meste, kde vás skôr zabijú než pomôžu...
@hangtime11 a preco prave londyn?
Najlepšie je narodiť sa na dedine je tam úžasný vzduch a človek získa akési prírodné cítenie moje detstvo bolo najkrajšie jednoznačne na dedine
No a v dospelosti je lepšie žiť v meste... neviem prečo mám pocit že ľudia v meste sú inteligentnejší ako na dedine. Určite sú výnimky no vo všeobecnosti..asi tak
ja som za okraj mesta. na samote trčím celý život a pokiaľ po vás niekto nehodí kameň tak ani poriadne neviete, že tam je aj niekto ďalší...