Nedá sa odvolať ..ako náhle ti dá revízor papierik so sumou, ktorú máš nahradiť - nemôžeš robiť nič
.. jedine ak si vlastníkom električenky (ktorú v čase kontroly nemáš pri sebe), do niekolkých dní sa môžeš prísť s ňou preukázať na ich pobočku s poplatkom iba 5 eur.
V ostatných prípadoch normálne platíš pokutu a žiadne výhovorky ti nepomôžu.
Problematické je teraz hlavne to kupovanie lístka cez sms ..do MHD môžeš vstúpiť len so spätnou sms od operátora. ..vela ludí teraz dostáva pokuty, lebo ich revízor zastihne len s poslanou sms a spätná abstinuje ..čiže zbytočne vyhodíš peniaze za sms + musíš platiť pokutu
@n0win0u poznám prípad, kedy chalan si nemohol predĺžiť električenku, lebo bola zavretá jedna predajňa z technických dôvodov, tak šiel na druhú a cestou ho chytil revízor a potom keď podal odvolanie, tak mu pokutu zrušili
... ja osobne si predlžujem električenku niekoľko dní pred vypršaním, takže s tým nemám skúsenosti...
@normane za máličko btw po novom majú v tom prístroji na kontrolu platnosti lístkov/električeniek zabudovaný nahrávač hlasu čiže bod pre nich, ak by sa chcel niekto neadekvátne sťažovať na pokutu
@normane ešte som chcela dodať, že vela revízorov ti odpustí pokutu ak si ochotný zaplatiť menšiu sumu na mieste - ktorá pôjde revízorovi priamo do vrecka ..len teraz ked tam majú ten hlasový prístroj, sa to už asi nebude dať
Mne dnes volala jedna pani ktora mala zaplateny zajazd (odchod dnes rano) ze je usadena na zadnych sedackach autobusu v strede. Ze ona odmieta sediet na takom nebezpecnom mieste po celu dobu. A clovek ma hned rano taketo veci riesit v praci ....
môžeš to skúsiť, ale sleduj si poštu a upomienky (ak ti náhodou to odvolanie zamietnu a nedajú ti vedieť), lebo keď ti po x rokoch exekútor vybieli účet, vie to nasrať.
Ma niekto skusenost s SMS listkami v Bratislave? Mne sa stalo teraz, ze som mal poslany SMS listok, ale ked bola kontrola, som uz mal telefon vybity, takze som nevedel ukazat revizorovi listok a dostal som pokutu. Da sa voci tomu odvolat nejako, alebo taketo pripady v DPB neriesia? pocul som aj nieco take, ze ked to je moja prva pokuta (ozaj je to prva) tak to niekedy zvyknu odpustit, ale chcel by som ist naisto, mam este 3 dni, potom uz (keby mi odvolanie odmietli) by som musel platit 70eur, co je uz prilis vela...
Diky!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
to uz vidim, ako sa k niecomu takemu ako odvolaniu na pokutu v hentej byrokracii kokotskej dostanu
za co si dostal ponuku ? ak koli tomu, ze si nemal listok, tak si snad robis picu.
.. jedine ak si vlastníkom električenky (ktorú v čase kontroly nemáš pri sebe), do niekolkých dní sa môžeš prísť s ňou preukázať na ich pobočku s poplatkom iba 5 eur.
V ostatných prípadoch normálne platíš pokutu a žiadne výhovorky ti nepomôžu.
Problematické je teraz hlavne to kupovanie lístka cez sms ..do MHD môžeš vstúpiť len so spätnou sms od operátora. ..vela ludí teraz dostáva pokuty, lebo ich revízor zastihne len s poslanou sms a spätná abstinuje ..čiže zbytočne vyhodíš peniaze za sms + musíš platiť pokutu
... ja osobne si predlžujem električenku niekoľko dní pred vypršaním, takže s tým nemám skúsenosti...
podla mna shite, bud pokutu vsetkym a nekompromisne alebo nikomu potom
mňa 2x chytili, a na šťastie ma pustili bez tohto
môžeš to skúsiť, ale sleduj si poštu a upomienky (ak ti náhodou to odvolanie zamietnu a nedajú ti vedieť), lebo keď ti po x rokoch exekútor vybieli účet, vie to nasrať.
v pohode, milé to bolo pobavilo viac, než niektoré zúfalé snahy o humor
@thrwtchr ja som to pochopila
Diky!