Čaute birdzáci, neviete či môžem šoféra v MHD popýtať polovičný lístok (už mám 15 rokov), bez nabitej kartičky, len by som mu ukázala ISIC preukaz akože som študent? Alebo ju musím mať zaevidovanú v systéme, že ju len priložím k tomu stroju? Nestačí, keď
vodiča MHD by si sa nemala pýtať vôbec nič, s ním je zakázané sa rozprávať, navyše to nie je ani také jednoduché, keďže on tam má vpredu to sklo a zátarasu, a všeobecne moc nechápem
no v MHD sa s vodičom určite nerozprávaš, ani si od neho nepýtaš lístok, ty myslíš asi SADku
a tam prídeš, povieš študentský (názov obce, kam cestuješ) a ukážeš ISIC, potom zaplatíš v hotovosti
@tosom nie vsade je to ako v BA... v Nitre napriklad si clovek kupuje listok u vodiča. a aj vo vola inych mestach na slovensku je to tak pri "MHD" a nie medzimesto. To len BA je iné lebo zas to je inak velke mesto to sa tam viac oplati takto.
@maciatko0985 ked mas tu karticku a len nemáš kredit na nej a ked si od teba vypyta doklad tak staci ked karticku ukažes, je to ako doklad ze si este student
@luxie takto to fungovalo aj keď som bol v liverpoole, na každej zastávke sa nastupovalo a vystupovalo iba cez predné dvere a každý išiel k vodičovi a ukázal lístok... nechápal som to úplne, prišlo mi to strašne neplynulé, spomalené, obmedzené, keby na takej Patrónke alebo Zochovej každý človek mal nastúpiť a vystúpiť cez jedny dvere a ukazovať lístok tak sa tam stojí 5 minút
Ja sa teraz citim ako z velkomesta, v Ziline si kupujeme listky na zastavkach 8)
@tosom no prave ze v BA je ta MHD taka vytazena, ze je toto dobry system. V mensich mestach to nie je take kriticke a ten system, ze kupujes u vodica, je zrejme menej nachylny na ciernych pasazierov
A hej no, v Anglicku to vo vela mestach nepochopili a MHD je potom draha, pomala a nespolahliva
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
a tam prídeš, povieš študentský (názov obce, kam cestuješ) a ukážeš ISIC, potom zaplatíš v hotovosti
@tosom v mestach okrem BA sa listok bezne kupuje o vodica, tak isto sa aj dobija karta
a stačí isic len ukázať ale niektorí vodiči sú kkti. ale normálne tam stoj, kým ti nedá študentský lístok.
@tosom no prave ze v BA je ta MHD taka vytazena, ze je toto dobry system. V mensich mestach to nie je take kriticke a ten system, ze kupujes u vodica, je zrejme menej nachylny na ciernych pasazierov
A hej no, v Anglicku to vo vela mestach nepochopili a MHD je potom draha, pomala a nespolahliva