Čaute ... som na marodke a samozrejme prečo by som si asi sadlak stolu a čumela do notebooku keď ho môžem mať aj v posteli nie ?? to sa mi aj vypomstilo ..... keď som jedla olivy tak ta šťava z flaštičky nedopatrením vyfrckla na klavesnicu a kuštik aj
ako prve si mala vypnut NB, vybrat baterku a prevratit ho naopak, aby sa stava nepretiekla uplne do klavesnice a nezacala reagovat
mne sa pred 2 rokmi stala podobna vec, ale vyliala som vela pepsi koly na klavesnicu, potom som to poutierala a ako hlupa som dalej pokracovala v cinnost na notebooku (ach) a na dalsi den, ked som ho zapla, isiel, ale klavesnica fungovala zle, napisala som a a vypisalo to asi 5 dalsich pismen...no moj otec dal NB nastastie do poriadku a doteraz funguje, myslela som si vtedy, ze ho vyhodim kvoli vlastnej nepozornosti...
no ja som ho vypla,vyutierala,ale ako debil som sa ho snažila zapnuť a akože tvary sa že sa zapína ale žeby sa zapinal 10 minut ? :/ to asi nie ... necham ho tak do rana asi a potom uvidime či ? :/ Len to ma desí že to kus išlo aj na repraky
@ibabel nabuduce budes vediet ze voda moze byt aj tam kde ju ty nevidis.... nestaci len poutierat, musis nechat vyschnut dostatocne dlho aj to co si nemohla utriet a hlavne jedine pravidlo je nezapinat ho dokym uplne nevyschne. teda aspon minimalne 24hodin, mozno aj viac.
ale ked si sa ho snazila zapnut a niekolko krat tak si v nom mozno nieco skratovala a to uz bude vacsi problem. v tomto pripade asi budes rada ked ti nepojde len niekolko klavesic pripadne reproduktor, ked si ho mala 10minut pusteny....
noo ked to vyschne slo by to mozno, ak je tam skrat nejakeho odporu, alebo tak, to je horsie, ale tak aj tie veci sa daju fixnut vcelku ... mne oco fixol na starom ntb invertor na podsvietenie, co neslo ze len jeden tranzistor vymenil spaleny
@ibabel ako vela ti tam toho natieklo? 1dcl, pol litra, par kvapiek?? ci ten notebook robi po spusteni? ukazuje nieco na monitore, vydava nejaky zvuk (pipanie) ? toto su dost podstatne veci ktore si neuviedla a preto ti ani nemoze nikto pomoct.
ako prvu pomoc kazdemu po poliati ntb radim notebook v prvom rade vypnut, v druhom poutierat co sa da, a za dalsie vybrat bateriu a odpojit z adaptera a vysusit ho fenom pre istotu dlhsie aj ked uz vyzera suchy davno. pozor LCD NIE! ak notebook notebook po takejto prvej pomoci zapnes a vydava pipavy zvuk a kvapalina zatiekla pod klavesy prevazne tak doporucujem surovsie prstami prebehnut po klavesnici par krat akymkolvek smerom a pripadne vyvijat vacsi tlak na klavesy. niekedy sa stane ze tie vrstvy vo vnutri klavesnice sa zlepia od napr limonady a jedna znich sa javi stale ako stlacena a nasledkom je pipanie a nemoznost reakcie klavesnice. samozrejme nikdy nieje zarucene ze poliaty ntb bude bez ujmy funkcny dalej.
natieklo tam maximalne pol deci, po spusteni vyda taky zvuk ako vždy keď sa spúšťa, didodky svieitia tak ako obvikle, ale monitor je stále čierny , pipanie žiadne ,... je ako v "bezvedomí"
@ibabel skus to s tym fenom. ale vyber bateriu a odpoj zo siete. LCD (monitor) nefenuj!!!! ten ostatok tak skus (predovsetkym klavesnicu). ale davaj tomu prestavky aby si zase nezdeformovala plasty!!! a radsej venuj menej ako viac!! neviem aky mas fen ale co ja viem 3-4x po 2minuty fenuj a vzdy nechaj prestavku chvilu aby tie plasty neboli moc horuce. potom notebook nechaj do rana len tak. a pri troche stastia ti zajtra pojde. v opacnom pripade uz voda stihla narobit poskodenia ktore neopravis bez vymeny poskodenych.
noo ... došiel domov ocko s hnevom ... ale už sa ukludnil a povedal že zajtra ho vezme ku kamarátovi do opravy aspoň niečo ... @djdaniels vďaka moc ! aspoň budem vedieť čo nabudúce ... (dúfam že už nabuduce nebude ) každopádne VĎAKA
mal som rovnaký problém iba že ja som nebol vinníkom ale moja mama tá naň vyliala čaj. Tiež keď som ho zapol tak bola čierna obrazovka ja som vymenil RAM karty a ide možno že ti tie odpálilo ak má dve tak nemuselo obe skús jednu vybrať a skús zapnúť ak nepôjde skús s druhou ale je možné že ti odišla grafická karta viacej možností čo sa ti v nom mohlo stať ale to s tými RAM kartami určite vyskúšaj ALE AŽ KEĎ BUDE SUCHÝ
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
mne sa pred 2 rokmi stala podobna vec, ale vyliala som vela pepsi koly na klavesnicu, potom som to poutierala a ako hlupa som dalej pokracovala v cinnost na notebooku (ach) a na dalsi den, ked som ho zapla, isiel, ale klavesnica fungovala zle, napisala som a a vypisalo to asi 5 dalsich pismen...no moj otec dal NB nastastie do poriadku a doteraz funguje, myslela som si vtedy, ze ho vyhodim kvoli vlastnej nepozornosti...
ale ked si sa ho snazila zapnut a niekolko krat tak si v nom mozno nieco skratovala a to uz bude vacsi problem. v tomto pripade asi budes rada ked ti nepojde len niekolko klavesic pripadne reproduktor, ked si ho mala 10minut pusteny....
ako prvu pomoc kazdemu po poliati ntb radim notebook v prvom rade vypnut, v druhom poutierat co sa da, a za dalsie vybrat bateriu a odpojit z adaptera a vysusit ho fenom pre istotu dlhsie aj ked uz vyzera suchy davno. pozor LCD NIE! ak notebook notebook po takejto prvej pomoci zapnes a vydava pipavy zvuk a kvapalina zatiekla pod klavesy prevazne tak doporucujem surovsie prstami prebehnut po klavesnici par krat akymkolvek smerom a pripadne vyvijat vacsi tlak na klavesy. niekedy sa stane ze tie vrstvy vo vnutri klavesnice sa zlepia od napr limonady a jedna znich sa javi stale ako stlacena a nasledkom je pipanie a nemoznost reakcie klavesnice. samozrejme nikdy nieje zarucene ze poliaty ntb bude bez ujmy funkcny dalej.