O migrantoch sa toho nahovorilo dosť. Poďme sa na to pozrieť z iného pohľadu. Väčšina stredoeuropanov sa trepe na západ. A čo keď bude západ moslimský? Myslíte si že praví (bieli) európania sa budú sťahovať k nám? Do bezpečnejších krajín?
Hlavne nemecki dochodcovia sa uz dlhsie stahuju na slovensko kvoli problemom s kriminalitou ktora vznika v nemecku. Cize je to dost mozne, kedze sa to deje uz teraz.
Možno Ťa to prekvapí, ale:
náboženstvo ≠ rasa. Teda, konkrétnejšie:
Moslim ≠ Arab. Jestvuje fúra bielych moslimov (Bosniaci sú len jeden príklad).
Moslim ≠ terorista (úplne rovnako, ako kresťan ≠ terorista). » aktualne.atlas.sk/organizaciu-isl...
Európa ≠ enkláva jedného etnika a rasy. To platí už minimálne celé tisícročie. Neviem, či je ti to až takou novinkou, že to treba zdôrazniť, každopádne je trochu smutné, ak treba...
"Hostia prichádzajú z rozličných krajín a končín, prinášajú so sebou aj rozličné jazyky a zvyky, rozličné vedomosti a zbrane a to všetko okrášľuje a povyšuje kráľovský trón a súčasne zastrašuje spupnosť cudzincov. Veď kráľovstvo jediného jazyka a jediného mravu je slabé a krehké. Preto Ti, môj milý syn, nariaďujem, aby si prichádzajúcim ochotne poskytoval zaopatrenie, aby si ich dôstojne prijímal, aby zotrvávali radšej pri Tebe ako kdekoľvek inde."
Štefan I., r. 1013 » www.klasici.sk/node/531...
No a na záver, čo sa týka tej bezpečnosti, nedaj sa vysmiať. V prvom rade sa nazdávam, že trpíš paranoidnou delúziou o kolapse "Západu". Ten kolaps, samozrejme, nastáva, ale úplne iný, než máš zrejme na mysli - kolaps ekologický. A ten je globálny.
Si si istý, že čo sa týka extrémizmu a násilia na Slovensku, zrovna moslimovia sú ten problém (umiernení, nie tí z Daeš, samozrejme)? Veď na SVK by pomaly nechceli žiť ani utečenci. Prvá vec, ktorú by som seriózne zvážil pred sťahovaním sa do nejakej krajiny, je aktivita nenávistných a extrémistických organizácií, ako sú u nás napríklad kotleby, ktoré sa neštítia napríklad hádzať dlažobné kocky po matkách s malými deťmi:
Och, a zmieňme ešte, pravdaže, tú "inteligentku" z frakcie slovenských fobíkov, čo sa vyšťala na Korán pred slovenskou štátnou vlajkou a nazdieľala to na globálnej sieti zvanej Internet, kde si to môžu pekne pozrieť práve aj tí islamistickí extrémisti, voči ktorým "vykopávala sekeru"....
Takže nie, v žiadnom prípade si nemyslím, že Slovensko bude zrovna tou bezpečnejšou krajinou, kam by som sa ako západniar chcel sťahovať v prípade, že by sa tento tvoj paranoidný apokalyptický scenár naplnil
@semhamforas a kde žijú tie hordy nemeckých dôchodcov, čo sa sem už dlhšie sťahujú? lebo žiadneho som nestretol (nerátame turistu, ten sa nesťahuje) a rád by som stretol..
podľa mňa to nie je dobré keď ich tu príde tak veľa (presídlenie kontinentu/krajiny?) podľa mňa netreba príjmať migrantov vo veľkých húfoch.... plus ešte keď sa nechcú prispôsobiť atd. je rozdiel keď sa niekto odsťahuje za prácou niekam a prispôsoby sa systému... problém treba riešiť tak kde vznikol nie tým že ich tu budeme ubytovávať... keď máme vlastné problémy, ktoré treba riešiť
@vlado905 tych ktorych som ja stretol a ktori to mne osobne povedali byvaju v BA. S cudzincami pracujem a stretam v praci prakticky len a len cudzincov na rozdiel od teba. Ale som presvedceny, ze ty ma dokazes presvedcit ako mam chybe informacie.
@semhamforas však sa normálne pýtam, lebo tiež bývam, študujem a pracujem v Bratislave a nestretol som ešte nemeckého dôchodcu, čo by sa sem presťahoval, tak že keď sem už dlhšiu dobu prichádzajú, že kde ich nájdem? možno máš pravdu a len predo mňou utekajú celý čas....
@thrwtchr Netrpím žiadnou paranojou a už vôbec som nenapísal že niektoré európske krajiny nie sú moslimské. To že bol niekto pod nadvládou Osmanov 500 rokov je iné ako to, že sa do západných krajín sťahujú tisíce moslimov. Stačí si pozrieť štatistiky koľko detí majú moslimovia a koľko nemoslimovia. Za pár rokov ich bude toľko, že si budú voliť svojich zástupcov do parlamentov.
Myslím si že s tým sťahovaním je to viac ako pravdepodobné. A čo sa týka tej globálnej katastrofy, miešaš jablká s hruškami. O tomto táto téma nie je.
@semhamforas vacsina.nemcov ani nevie ze slovensko existuje a ked uz sa tu dostali tak vacsinou zabludili v ramci nejakeho chaosu. Slovensko bude ta posledna krajina kde budu utekat,este aj vzhladom k nasmu umiestneniu v strede eu.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
náboženstvo ≠ rasa. Teda, konkrétnejšie:
Moslim ≠ Arab. Jestvuje fúra bielych moslimov (Bosniaci sú len jeden príklad).
Moslim ≠ terorista (úplne rovnako, ako kresťan ≠ terorista).
» aktualne.atlas.sk/organizaciu-isl...
Európa ≠ enkláva jedného etnika a rasy. To platí už minimálne celé tisícročie. Neviem, či je ti to až takou novinkou, že to treba zdôrazniť, každopádne je trochu smutné, ak treba...
"Hostia prichádzajú z rozličných krajín a končín, prinášajú so sebou aj rozličné jazyky a zvyky, rozličné vedomosti a zbrane a to všetko okrášľuje a povyšuje kráľovský trón a súčasne zastrašuje spupnosť cudzincov. Veď kráľovstvo jediného jazyka a jediného mravu je slabé a krehké. Preto Ti, môj milý syn, nariaďujem, aby si prichádzajúcim ochotne poskytoval zaopatrenie, aby si ich dôstojne prijímal, aby zotrvávali radšej pri Tebe ako kdekoľvek inde."
Štefan I., r. 1013
» www.klasici.sk/node/531...
No a na záver, čo sa týka tej bezpečnosti, nedaj sa vysmiať. V prvom rade sa nazdávam, že trpíš paranoidnou delúziou o kolapse "Západu". Ten kolaps, samozrejme, nastáva, ale úplne iný, než máš zrejme na mysli - kolaps ekologický. A ten je globálny.
Si si istý, že čo sa týka extrémizmu a násilia na Slovensku, zrovna moslimovia sú ten problém (umiernení, nie tí z Daeš, samozrejme)? Veď na SVK by pomaly nechceli žiť ani utečenci. Prvá vec, ktorú by som seriózne zvážil pred sťahovaním sa do nejakej krajiny, je aktivita nenávistných a extrémistických organizácií, ako sú u nás napríklad kotleby, ktoré sa neštítia napríklad hádzať dlažobné kocky po matkách s malými deťmi:
Takže nie, v žiadnom prípade si nemyslím, že Slovensko bude zrovna tou bezpečnejšou krajinou, kam by som sa ako západniar chcel sťahovať v prípade, že by sa tento tvoj paranoidný apokalyptický scenár naplnil
Myslím si že s tým sťahovaním je to viac ako pravdepodobné. A čo sa týka tej globálnej katastrofy, miešaš jablká s hruškami. O tomto táto téma nie je.