ja trpim neskutočne silnymi migrenami už od 6 rokov a poviem ti, na to ti len tak ľahko niečo nezaberie... v prvom rade sa s tym treba naučiť žiť proste zapisuj si čo si robila, jedla, citila predtym než ťa to chytilo... a postupne sa snaž zistiť spušťače, a pokus sa im vyhybať... ale keď už tu migrenu maš samozrejme si treba lahnuť do podľa možnosti tichej, tmavej miestnosti a spať... ale to už asi vieš, ty si sa pytala na lieky jedine čo mne zaberie je taky sprej ktory je ale na predpis, da ti ho neurologička... vola sa imigran a strieka sa do nosa, 10 minut po streknuti by ťa to malo prejsť... nesmie sa ale použivať často... z liekov z lekarne mi zaberie jediny parkemed, ale ten už myslim u nas nepredavaju, maminka mi ho nosi z rakuska ale inak mne osobne z takychto lekarňovych asi nič... viem ako sa citiš, držim palce čo ti možem povedať pozitivne, niektore ženy hovoria že pôrod je oproti takej fest brutalne ťažkej migrene menej bolestivejší
Spolužiačka má takéto agresívne migrény, lenže ona je na tom niekedy už fakt zle... Musela ísť k neurologičke tuším alebo nejakej takejto podobnej doktorke, ona ťa vyšetrí a predpíše ti normálne lieky.
@H8u to sú fajn rady moc ďakujem A migrénu nemávam ja ale moja mamina ... vtedy nič nezje a chodíme radšej po špičkách okolo nej ... a tá voda.. no povedzme že tiež nezaberie ale ten sprej jej spomeniem vdaka
uz aj ja patrim oficialne do rodiny migrenikov, hlava ma boli akokedy hocikedy ale najma ked je tazky den a tak pravidelne stvrtok a v piatok, to sa neda v skole ani vydrazt ine dni iba poobede....mam od neurologicky novalgin a cinie ale nezabera mi aj tak nic...asik si dam hlavu odrezat..
no mne na migrenu nezabera nic iba to ze sa vyspim, ibaze ked ma to chyti rano tak neviem kedy spat a vece rto uz byva take ze sa nemozem ani hybat a je mi do placu, na vracanie a najradsej by som si hlavu odrezala....ale vecsinou sa z toho vyspim
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
a mne je inak z vody ešte viac zle
prirodna cesta: endorfiny
Hadam vies co to je btw. mam to odskusane