Už aj vám sa určite stalo že ste išli na party či rozprúdenú akciu a tiež vám neunikol váš udivený pohľad keď sa vedľa vás ozlomkrk predierala 12 -15 ročná dievčina podopretá 2 chalanmi alebo dobrou kamarátkou na mol, smerujúc na záchod vo vysokých podpä
No je mi z týchto ožratých 12-15 ročných dievčin na GRRRC ... ja by som to postrieľala. A zodpovedný je za to v prvom rade rodič, to decko sa nemá čo po nociach flákať... o 22ej už malo byť v posteli!
podľa mňa je za to zodpovedný rodič. ja keď som mala 13 tak som do meste a tobôž na párty po ôsmej už nemohla ísť. síce je iná doba, ale aj tak. v 13 sa majú robiť iné veci ako riešiť aké mam oblečenie, make-up a či už som s niekým spala. (aj teký prípad som už zažila) a toto je dôvod, prečo chodím na diskotéky, kde je vstup až od 18 rokov. ale aj tam sa niekedy objavia 13ky (14ky, 15ky...) čo sa hrajú, že im bolo 18. S tým sa nedá nič poriadne robiť. Jedine len tak raziu na nich zavolať s tým sa musím jednoducho zmieriť. taká je doba.
@nixiatvampirefreaks je to chyba rodicov a z casti aj organizatorov...ja osobne organizujem diskoteky uz dost dlho ale vzdy pri vstupe sa pyta obciansky. A vtedy maju tie diskoteky aspon taku uroven. A nepobehuju tam opite deti.
podľa mňa nemá vždy vinu rodič.mám sesternicu,ktorá je o pol roka mladšia a bežne sa o pol noci vykradne z domu a ide s kamoškou na diskotéku...jej rodičia zato nemôžu lebo oni o otm ani nevedia
@7 nemoralizujem ale je to hrozaa vidieť čo sa im može stat nehovorím že ja som dospela.. to si nemôžem ani dovoliť podla zákona ale ja ledva chodím na disko a keď už tak tam len pracujem ... a neobtieram sa po dlážke..
@lopatka kde som napísala že aj chodím? nehovorím že som nebola ale len v robote... zbieranie pohárov a tak a inak čo že mam len 17? uvedomujem si problematiku.. sama to nerobím a poburuje ma to
@tenario Pozri sa, ja som mal 14 keď som končil 9tý ročník ZŠ, niektorí moji vtedajší spolužiaci mali 17, je plno ľudí ktorí majú v prvom ročníku na strednej škole 17 (a neprepadli ani raz!).
Ano, väčšinou dievčatá, ktoré majú 14 sa správajú ako malé štetky, pijú, jebú atd. (samozrejme sú aj výnimky), ale chlapci podľa mňa už majú v 14-15 oveľa viac rozumu, vidím to na vlastných očiach.
Dievčatá možno dospievajú skôr fyzicky, ale mentálne sú tak 2-3 roky pozadu.
mne je to úplne jedno kedysi ma to dokázalo riadne vytočiť ale teraz sú mi také veci ukradnuté... každý nech si robí to čo chce... šak každý raz padne na hubu...skôr či neskôr
@nixiatvampirefreaks Ano, keď raz vlezie do postele, tak neexistuje, že by už v ten deň vypadla niekde preč, neviem si predstaviť čo by mi matka zrobila, keby som len tak utiekol z domu.
Proste to, že decko utečie o polnoci z postele na diskotéku je nezodpovednosť rodičov.
Tak systém je skazený už 30 rokov a nadáva sa naňho všade, ale nikto nič nerobí. Aj keby, je to márne.
Buď totalitu, alebo skazený systém s opitými deckami na diskotékach, vyberte si...
netreba to rozvážať len na diskotéky...sú koncerty, kde sa ti válajú najebaní pankáči pod 18 tak isto aj pankáčky...lenže v tomto prípade to asi k nim nejako patrí, lebo veľa ľudí sa nad tým nepozastavuje...
@pernik a samozrejme zalezi aj od jednotlivca a tiez aj vychove. Poznam 14 rocne baby ktore su v celku rozumne a poznam aj take co nevedia co od rozkosi. Napite, nahulene a v kuse s cigaretou v ruke nadavaju na svojich rodicov a podobne. Je to pod uroven. Co uz...
@pern ík to nemožeš povedať a každej ... to záleží od výchovy vieš už nikomu rodičia nehovoria že toto je zlé a toto dobré a čo počujú v škole neberú do úvahy ... ale uznávam hovorilo sa že dievčatka spejú rýchlejšie ako chlapci ale ak berem ohľad na mladšiu generáciu je to sprostosť
@tenario Samozrejme, že sú aj výnimky, ale zober si to tak.
Tie výnimky sú skôr dievčatá (podľa mňa), ktoré na diskotéky nechodia, sedia doma, učia sa, poväčšinou tie slušné baby, ktoré s alkoholom a cigaretami ani nemali kde prísť do kontaktu.
Tie ostatné, ktoré na diskotéky, do barov atd. chodia sú väčšinou zjebané, kurvy, fajčiarky, tam je tých výnimiek ako šafránu, viem to, kedže takú spoločnosť stretávam každý deň.
Ale zas u chlapcov to je iné, vidím to, mám kopec kamarátov vo veku tak 15-16 rokov, ktorí so mnou na diskotéku idú, ale vypijú si decentne (keď vôbec), cigaretu do ruky nevezmú a bordel nerobia.
Takých chalanov poznám kopec, ale dievča asi žiadne, alebo maximálne jedno, dve.
@pern ík nesúhlasím ja som uz skúsila alkohol,fajčím ale na disco nechodím ani ma to tam neláka... radšej som doma za compom a robím dačo v photoshope a keď idem von prídem najneskôr o jedenástej domov aj to zo sprievodom aby sa mi nič nestalo a nekurvím sa .... bývala som už aj dva roky sama koly rodinným dôvodom jeden by si myslel že umňa boli party do rána a ja som bola vonku na mol ale nie bola som doma a ked oslava tak len moje kamošky a pozerali sme filmy .... nie len šprtky sú výnimky
nie je to len na diskotékach, sama som robila koncert, kde nabehli fízli a zobrali takého malého punkáčika, ktorý mal max. 14 rokov preč k mame. a to ani nebol ožratý. a ptom som ratovala 17 ročného chlapca, ktorý bol taký ožratý, že spadol z pódia a prišla záchranka.je jedno, či máš 14 alebo 17. ide o to,čo máš v hlave. Ja keď som mala 14, chlastala som a veľa a robila som hlúposti. A robím to doteraz a vôbec mi neprekáža, že nejakí moralisti sa do mňa pravidelne za to navážajú.
ale ludia už tu rozvíjate sprostosti ja som mierila ze aj v mladom veku začínajú takto žit ... že ta hranica ide dole .. hej punkove koncerty su krúté na pár z nich som bola aj som si dala male pivo ale vedela som kde som a co robim mne moc chlast nechutí ja som radsej za čaj
@nixiatvampirefreaks Ano je to kruté, ale iné je piť v 15 na mol, odpadnúť a nevedieť o sebe a iné je si v 15 vypiť, ale vedieť o sebe, vedieť kedy mám dosť a vedieť sa správať.
Je to čudné, ale sú aj také decká a tí mi vôbec nevadia. Pravdupovediac patrím k nim, moja rodina je zložená z alkoholikov, mám to už v génoch a pijem rozumne.
v 17 som mala na to nervy, na normalnu party som sa nedostala, lebo tam kontrolovali obcianske a ja som nemala 18... a tam kde nekontrolovali obcianske boli max 15 rocne deti (stars
snazia sa cim skor dospiet a ani si neuvedomuju aki detinski su svojim spravanim
@nixiatvampirefreaks Pradedo mi zomrel na alkohol, babka je alkoholička už 30 rokov, 6 rokov som ju nevidel, neviem čo je s ňou, dedo pije ako dúha už 40 rokov a otec tiež, niečo mi hovor
u nas pustaju 15+ alebo 18+ podla toho ci je alebo nie je studentska...priznavam, obcas som sa ja tiez poriadne doriadil, no nastastie som prisiel domov a vedel som o sebe...vsak treba vsetko skusit, lebo clovek sa uci na vlastnych chybach nebudem mojim detom, ak nejake budem mat, nic zakazovat, ja len dufam ze po mne zdedia rozum a sami sa poucia
to pise o 2 rocky starsia ktora sa uz moze opijat :.. ale nie sak nech sa bavia aj 15 rocne... ibaze oni to povedsine prezenu s tou zabavou ... alkohol patri ku zabave proste ale vsetko s mierov ale ved ich zivot nauci
Ako tiež sa mi to už stalo náhodou som sa dostala na nejakú elektro akciu a stretla som tam jednu holku z našej školi, ktorá chodí do kvarti (8 ročník) a bola opitá teda dosť poriadne... Ako rodičia majú na tom iste svoju vinu, lebo bi deťom mali venovať viac láski a času namiesto peňazí... Ale nechápem čo hladajú 13+ ľudia na diskotékach, koncertoch, akciách... Nech sa aspoň občianku pítaju...
vsetko je na vine, rodicia, spolocnost a aj tie deti..
ked som mala ja 12 - 15..no, neviem si predstavit, ze by som dosla rano domov, zryta jak delo..mama by ma utlkla rovno medzi dverami... nechapem, ci to ti rodiacia, maju fakt tak na haku svoje deti, ci kereho svateho..
@18 tak napriklad moji spoluziaci su dokazom toho ze maloktori chlapci dospievaju skor...maju 18 a su jak odtrhnuti z retaze...celotyzdnove nalievanie sa alkoholom nepovazujem za dokaz dospelosti...
@0 - zbytocne sa nad tym trapis.. bolo to tak uz pred par rokmi, je to aj teraz, a bude to aj potom - tazko sa v tom da zabranit.. mladi obidu zakon lahko. hlavne tym pod 14 je to jedno. trestno pravna zodpovednost este v nedohladne tak si mozu uzivat.. sice je zakazane predavat alkohol mladsim ako 18 a bla bla bla ale vzdy im to niekto preda alebo kupi.. tento problem je tazko riesitelny aj "tym vyssie postavenym" a nie to este nam
ale myslim si, ze je dost hlupe hovorit o tom aby ludia mladsi o 2 roky od teba pozerali vecernicek alebo o 18tej (co vecernicek vtedy chodi) sedeli doma. to musis aj sama uznat..
osobne mam nato taky nazor, ze je to vazne skoro.. skodi to veeeeelmi ich zdraviu ale kto chce skusit skusi a nezabrani mu v tom nikto. napr. ja som sa v 13tich opila fakt velmi (mozno tak ako sa neopije niekto aj cely zivot) a hanbim sa zato doteraz.. ale malo to pre mna aj poucenie. a ake?? asi take, ze ked uz som opita nemam pit dalej lebo to bude este horsie a nebude to trvat (ten pocit) dlhsie ako si naivna 13tka myslela mozno s humorom povedane, ale je to tak.. stalo sa stalo. s tym uz ja nic nespravim. ale aspon som nasla svoju hranicu, aby som sa neopila znova "pod obraz bozi". teraz mam 15. do baru obcas zajdem ale nevalam sa tam po zemi. neukazujem nohavicky vytrcajuce spod sukne ani podprsenku z velkeho vystrihu jednou vetou povedane, snazim sa spravat uplne normalne, zensky, so sebauctou a tak aby som sa nemusela za seba hanbit..
a koho je vina to, ze mladi ludia tak piju? rodicov 100 pro nie (ako ktorych samozrejme) mam ukazkovych rodicov - zahrnaju ma laskou, nepije ani jeden z nich, doverujem im, a do noci sa flakat nemozem. no aj tak som si nasla cas na alkohol ... skor je to chyba toho dietata. len ono si vybera s kym sa bude stretavat a co bude robit. ale musim podotknut, ze aj hudba niektorych ludi "uci" pit.. v kazdej druhej punk alebo rap pesnicke je o tom ako sa opiju a citia sa super.. takze tak
neviem kam chodite vy ale ja vacsinou do klubov kde pod 16 nemas sancu... a od sestnastich uz mas ako tak hlavu a vies si premysliet co je kktina.... ten kto tvrdi ze sestnast rocny MLADY LUDIA nemaju usudok asi hodnoti podla seba
netreba chodit na diskoteky, treba ist na koncert ak mate stastie, natrafite len na bruchatych bradatych vlasacov co grgaju pivo a opit sa uz nedokazu lebo su zvyknuti : D
nedavajme dokopy nejake to pivo na koncerte a kurvenie sa. ked ideme s kamoskami na koncert tak nejake to pivo padne ale nemame nejako potrebu sa ozierat do nemoty /ved treba prist domov/ a kurvit sa uz vobec nie. normalne dojdeme dame si daco zabavime sa zasmejeme pokecame ideme domov a pekny vecer za nami
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
70 komentov
Na párty sa za prvé chodím zabaviť s rozumom, keď vypiť tak nie na mol, keď bordel, tak vonku.
to all....ale je to chyba aj organizatorov na party ta zdrogujú a čo ja viem čo a jak to že sa cez SBS dostanú drogy?
Ano, väčšinou dievčatá, ktoré majú 14 sa správajú ako malé štetky, pijú, jebú atd. (samozrejme sú aj výnimky), ale chlapci podľa mňa už majú v 14-15 oveľa viac rozumu, vidím to na vlastných očiach.
Dievčatá možno dospievajú skôr fyzicky, ale mentálne sú tak 2-3 roky pozadu.
Ide o to že sa to rúti dolu a aj tak niektorí nevedia čítať medzi riadkami no a čo že mam 17 ale asi tato problematika nikoho ineho nesere
Proste to, že decko utečie o polnoci z postele na diskotéku je nezodpovednosť rodičov.
Tak systém je skazený už 30 rokov a nadáva sa naňho všade, ale nikto nič nerobí. Aj keby, je to márne.
Buď totalitu, alebo skazený systém s opitými deckami na diskotékach, vyberte si...
@tesfaye to je pravda ale kebyže mam vymenovať kde všade to tak je ... tka som tu do rána
Tie výnimky sú skôr dievčatá (podľa mňa), ktoré na diskotéky nechodia, sedia doma, učia sa, poväčšinou tie slušné baby, ktoré s alkoholom a cigaretami ani nemali kde prísť do kontaktu.
Tie ostatné, ktoré na diskotéky, do barov atd. chodia sú väčšinou zjebané, kurvy, fajčiarky, tam je tých výnimiek ako šafránu, viem to, kedže takú spoločnosť stretávam každý deň.
Ale zas u chlapcov to je iné, vidím to, mám kopec kamarátov vo veku tak 15-16 rokov, ktorí so mnou na diskotéku idú, ale vypijú si decentne (keď vôbec), cigaretu do ruky nevezmú a bordel nerobia.
Takých chalanov poznám kopec, ale dievča asi žiadne, alebo maximálne jedno, dve.
@xhtml bol si v zlých kluboch. existujú aj iné ako kinderbary a gay kluby
mohla si to rozviesť opité štence pod 18
no ale svet nezmenis
najprv si riešte svoj bordel, potom ten iný.
Je to čudné, ale sú aj také decká a tí mi vôbec nevadia. Pravdupovediac patrím k nim, moja rodina je zložená z alkoholikov, mám to už v génoch a pijem rozumne.
snazia sa cim skor dospiet a ani si neuvedomuju aki detinski su svojim spravanim
@nixiatvampirefreaks Pradedo mi zomrel na alkohol, babka je alkoholička už 30 rokov, 6 rokov som ju nevidel, neviem čo je s ňou, dedo pije ako dúha už 40 rokov a otec tiež, niečo mi hovor
nech prídu ku mne, budeme pozerať spoločne večerníček
ked som mala ja 12 - 15..no, neviem si predstavit, ze by som dosla rano domov, zryta jak delo..mama by ma utlkla rovno medzi dverami... nechapem, ci to ti rodiacia, maju fakt tak na haku svoje deti, ci kereho svateho..
@magorka zatial nic..ale potom budu mat
vek 15
nemal by takyto clovek uz spat?
ale myslim si, ze je dost hlupe hovorit o tom aby ludia mladsi o 2 roky od teba pozerali vecernicek alebo o 18tej (co vecernicek vtedy chodi) sedeli doma. to musis aj sama uznat..
osobne mam nato taky nazor, ze je to vazne skoro.. skodi to veeeeelmi ich zdraviu ale kto chce skusit skusi a nezabrani mu v tom nikto. napr. ja som sa v 13tich opila fakt velmi (mozno tak ako sa neopije niekto aj cely zivot) a hanbim sa zato doteraz.. ale malo to pre mna aj poucenie. a ake?? asi take, ze ked uz som opita nemam pit dalej lebo to bude este horsie a nebude to trvat (ten pocit) dlhsie ako si naivna 13tka myslela mozno s humorom povedane, ale je to tak.. stalo sa stalo. s tym uz ja nic nespravim. ale aspon som nasla svoju hranicu, aby som sa neopila znova "pod obraz bozi". teraz mam 15. do baru obcas zajdem ale nevalam sa tam po zemi. neukazujem nohavicky vytrcajuce spod sukne ani podprsenku z velkeho vystrihu jednou vetou povedane, snazim sa spravat uplne normalne, zensky, so sebauctou a tak aby som sa nemusela za seba hanbit..
a koho je vina to, ze mladi ludia tak piju? rodicov 100 pro nie (ako ktorych samozrejme) mam ukazkovych rodicov - zahrnaju ma laskou, nepije ani jeden z nich, doverujem im, a do noci sa flakat nemozem. no aj tak som si nasla cas na alkohol ... skor je to chyba toho dietata. len ono si vybera s kym sa bude stretavat a co bude robit. ale musim podotknut, ze aj hudba niektorych ludi "uci" pit.. v kazdej druhej punk alebo rap pesnicke je o tom ako sa opiju a citia sa super.. takze tak