@dannyd14 ( @david95@kachie )
nie, a nie.
obe info sú mýty vzniknuvšie na základe dvoch "laických" faktov:
1. mlieko je biele, zuby tiež - totálne irelevantné
2. mlieko obsahuje vápnik, ktorý je jednou z hlavných stavebných materiálov zubov - tu je to trošku komplikovanejšie, a nepoznám to do podrobností, ale v zásade ide o to, že vápnik vrámci zdravia zubov nie je až taký kritický, telo ho príjma zo všetkých možných potravín, a čisto to že v mlieku je ho veľmi veľa je nepodstatné, totiž v zuboch sa vápnik viaže na fluór či florid kalcia či dačo také, čiže vápnik sám osebe je pre zuby nevyužiteľný, a tú formu/zlúčeninu vápnika ktorú zuby potrebujú mlieko neobsahuje, nemá teda na zuby žiadny špeciálny vplyv, ani negatívny, ani pozitívny.
preboha ...to znamená že ak budem konzumovať niečo čo obsahuje napr. fosfor (napr. ryby) tak začnem akože svietiť? ...nebuď lenivý a pekne si čisti zuby! :-S
pijem mlieko a nemam biele zuby akoze nemam ich ani nejake zlte alebo co ale take tmavsie no a ani by som nechcel nejake extra biele zuby ako tie celebrity proste mi to pride neprirodzene .... no takze pochybujem ze to tak je lebo ja pijem mlieko skoro kazdy den
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
prvýkrát o niečom takom počujem
ale prospešné možno
nie, a nie.
obe info sú mýty vzniknuvšie na základe dvoch "laických" faktov:
1. mlieko je biele, zuby tiež - totálne irelevantné
2. mlieko obsahuje vápnik, ktorý je jednou z hlavných stavebných materiálov zubov - tu je to trošku komplikovanejšie, a nepoznám to do podrobností, ale v zásade ide o to, že vápnik vrámci zdravia zubov nie je až taký kritický, telo ho príjma zo všetkých možných potravín, a čisto to že v mlieku je ho veľmi veľa je nepodstatné, totiž v zuboch sa vápnik viaže na fluór či florid kalcia či dačo také, čiže vápnik sám osebe je pre zuby nevyužiteľný, a tú formu/zlúčeninu vápnika ktorú zuby potrebujú mlieko neobsahuje, nemá teda na zuby žiadny špeciálny vplyv, ani negatívny, ani pozitívny.
inodruhové a ešte k tomu aj pasterizované môže vybieliť rozpustením skloviny (ale tak - tiež dosiahnutie požadovaného efektu)
@obliviate mám zuby ako sneh! teda, občas.
ale to už dlho a navyše sa jedná o akýsi deffekt, ktorým som sa doposiaľ veľmi nezaoberal.