Nechodím na gympel ale na ekonomickú. Rozmýšlala som že by som skúsila ísť na prímačky na UK do BA. Nehovorím že sa tam na 100 % dostanem lebo všetci mi to hovoria ako moja triedna,mama povedala že by toho učenia bolo na mňa veľa a tety tiež. Chcem sa vás
@ayame áno, sú stále tie isté, nauč sa ich + si pozri aj gymplacke knihy aby si mala šajn a budeš tam , treba mať na to pevnú vôľu, ak ju máš tak paráda, vybrala si si krásnu školu, len prosím zotrvaj pri tomto svojom krásnom rozhodnutí
@ayame a preco si nesla na gympel???? moja kamoska tiez chcela ist na medicinu do BA chodila aj na pripravne kurzy, mala dobre znamky ucila sa aj tie otazky ( ktore vobec nie su jednoduche) a nezobrali ju tam pre nedostatok miesta aj ked skusky spravila...takze je to individualne
@nikisweet tvle neviem cim je to krasna skola...
Medicina je des, ak ozaj chces robit to, tak sa zacni drtit a dostanes sa. Mas hromadu casu ak sa postupne budes ucit chemiu a bio aby si aspon do 4. rocnika mala nejaky prehlad tak potom sa nadrtis otazky. Ja som sa pre medinu rozhodol na konci 3. a aj ked som chodil na gympel tak som sa chemiu a biolu nikdy neucil, vzdy som to len opisal a na chemii sa nedalo ( takze som to vzdy tahal nejak na trojku a uprosieval ucitelku xD) ale potom som sa doucil.
@nikisweet no neviem či zo strednej ekonomickej sa dostane na medinu...ja som mala čo robiť aby som sa tam dostala a to som chodila na 8-ročny gympel a 2 roky na súkromne doučovanie
@nikisweet ale a kam si sa dostal na sr? či?....však skúsiť môže....ale pochybujem že na ekonomickej na dostatočnú prípravu z bio a chémie....veľa sa bude musieť učiť sama....alebo sa asi bude učiť tie otázky naspamäť
@makiri študujem v Martine, ja som presvedčeny o tom že keby veľmi chcela všetko by zmákla aj za rok, však je len druháčka, prijímačkuje za skoro 3 roky, za 3 roky prípravy sa na medicínu dostane aj cvičená opica z cirkusu, som o tom presvedčeny
@ayame kamos, byvaly spoluziak sa dostal na LF UPJS zo strednej zdravotnickej .... sice rok po mature chodil na pripravny kurz, drtil sa otazky ... a teraz maka, aj po nociach aj cez prazdniny ... a prechadza vselijak, ale na acka nie ... no je tam a ide si za svojim ... zacina teraz 3. roc .... ak vies co chces a si ochotna drvit sa ... vydrzat sialene tempo 6 rokov (a to je len zaciatok) tak chod do toho, nic neni nemozne
@makiri sorry, ale musim ... stava sa ze aj my ludia nie z 8 rocnych gymplov si preberame tie iste diplomy, co aj vy gymplacka elita ... je to potom blazeny pocit vediet, ze si rovnako dobry ako absolvent 8 rocneho gymka, aj ked mas maturitu "len" zo strednej odbornej skoly ... alebo zeby bol ten gymnazista taky tupec ... zalezi z akeho uhla pohladu sa pozries .... krot sa dievca
tak to treba sa začať učiť čo najskôr a zohnať si knihy...spolužiačky čo sa dostali, a to sme z gympla, mali rok dopredu knihy a testy a hocikedy cez veľkú prestávku si ich vypĺňali
Všetko sa dá, keď sa budeš učiť. Kopec ľudí z gymplu sa tam nedostalo. Nejde o to, z akej si školy. Ale väčšina, čo sa na tú medicínu dostala, mala prípravné kurzy za celkom dosť peňazí...
len tak, ze pripravne kurzy su vyhodene peniaze. Aj tak tam prkaticky robis to, co by si robila doma. Ok mozno nejake zakladne doucovanie z chemie nech chytis zaklady a logiku ale v bio je vsetko len o memorovani....
A vyhadzovat 700eur a neda ti to ziadnu zaruku je kurva zbytocne.
Proste ked tam chces ist uc sa a ak budes robit testy na tych 90% tak sa dostanes, ak ne tak smola ale az potom zacne boj....
Čo sa týka medicíny iba v BA tak sa nemáš čoho báť jediné čo potrebuješ je zohnať si tie otázky, ktorých je síce veľa ale skoro vôbec ich neobmieňajú. Myslím, že sa dajú zohnať v knižnici univerzity, ja osobne ich mám od kamarátky, ale určite sa oplatí pozrieť aj nejaký bazár učebníc,väčšinou sú tam v celkom dobrom stave. Moja kamarátka chodila aj na prípravné kurzy, ale podla mňa to sú vyhodené peniaze lebo tam aj tak len riešili otázky z knihy a kamoška povedala, že to bolo nanič :/ ak by ti robili problém niektoré príklady alebo témy určite by som skôr volila individuálne doučko.
ja som prvacka na zdravotke a tiez chcem ist potom na medinu, ale ak tam chces ist, tak sa zacni ucit aj latinu-lekari to potrebuju, inak nebudes vediet precitat ani lekarsku
spravu
Nezáleží na tom, z akej si strednej. Ak budeš chcieť, zvládneš to, choď si za tým Viacero ľudí chodí na medicínu a predtým študovali ekonomickú alebo mali zameranie na matiku- fyziku.
@rothschild bože, normálne neviem ani čo mám na to povedať ...tak keď si šikovný a zvládol si to aj z maturitou "len" zo strednej odbornej školy tak...gratulujem ...a inak tak trochu ,,zvláštne" to znie keď mi niekto povie že som ,,gymplacka elita" a pritom mám nick ,,rothschild"
@makiri a sak nic, ja len, ze si zdoraznovala, ze si z 8 rocneho gympla ... tak to bola len taka poznamka ... ze dneska je to uz pomaly hovno platne, ci je dakto z gympla alebo ci ma sou
Ja som robila prijimacky v r. 2005, KE, BA, Brno, Praha. BA mala asi najtazsiu chemiu, kazdopadne nebolo treba fyziku /v CR ano/, len biologiu. Dost mi pomohli pripravne kurzy, resp. jedna pani, ktora tam ucila, ma co-to doucila /nasiel mi ju otec, netusim ako sa volala/. Inak som sa ucila len z tych ich kniziek. Nic nie je nemozne, pokial ta tato oblast zaujima, neni dovod, preco by si to nemala dat. Na prijimacky potrebujes mat len nadrtene otazky. Vacsi zahul to bude, ked zacnete v skole preberat pufrovacie kapacity a podobne lahodky. Za pokus to rozhodne stoji!
tak tie otázky sa dajú v pohode nadrtiť, tam ťa nemajú čím prekvapiť, takže ja to vidím dosť reálne že by si sa tam dostala. len potom už na škole ti to môže chýbať. ale tiež to môžeš dobehnúť
a aby som bola aj k téme. mám 5 kamošiek, čo chceli ísť na medinu, nedostala sa tam však ani jedna. tak som si povedala, že fuu asi je to fakt ťažké.
ale myslím si že sa len málo učili.
si druháčka, máš ešte dosť času. ak sa tam fakt chceš dostať, tak sa uč, uč a uč. a zaplať si ten prípravný kurz, sú to dobre investované peniaze.
@amikadze tvoje kamarátky určite tiež vedeli že ,,druhý" je z mäkkým i...a nedostali sa ...ja som to nevedela a dostala sa :-S...tak naozaj neviem čo si vlastne tým 8-ročným gymplom potvrdila
@amikadze áno väčšinou ,,vyrehotaný" smajlo znamená že niekto ,,hysterčí" ...ja viem že pochopenie irónie je veľmi namáhavé(btw: ,,tak naozaj neviem čo si vlastne tým 8-ročným gymplom potvrdila" ,,nevieš? nebudem vysvetľovať..." ) ale možno keby chodíš na ten 8-ročný gympel :-S tak by si to vedela pochopiť ...a ešte čítanie s porozumením asi nerobí problém len mne
Možeš sa dostať aj s ekonomickej Záleží len od tvojej prípravy. Ked sa do BA nabiflíš 3000 otázok a vymedzíš si na to dosť času tak by to nemal byť žiaden problém. Ale treba si to prejsť aj niekolko krát lebo ked to budeš mať potom na prijímačkách poprehadzované tie odpovede tak sa ti to može mýliť. A mám nejaké pomocné materiály aj do BA aj do Martina. Ak by si mala záujem tak mi napíš mail: mato4122@azet.sk Držím palce
všetko je možné, len treba chcieť. tento rok som sa dostala do MT - síce na druhýkrát, ale predsa a tiež som na gympel nechodila. len sa nenechaj odradiť neprajníkmi, čo ti budú hovoriť, že nemáš bez gympla šancu sa tam dostať. alebo takými, čo ti rovno budú hovoriť, že aj keď sa tam dostaneš tak tú školu neskončíš alebo budeš zlá doktorka lebo "čo už len z teba môže byť za doktorku, ak si sa dostala na medicínu a nechodila na gympel" (krutá logika ) ..ak by si mala akékoľvek otázky alebo potrebovala s niečím pomôcť, kľudne mi napíš. rada pomôžem
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
43 komentov
Medicina je des, ak ozaj chces robit to, tak sa zacni drtit a dostanes sa. Mas hromadu casu ak sa postupne budes ucit chemiu a bio aby si aspon do 4. rocnika mala nejaky prehlad tak potom sa nadrtis otazky. Ja som sa pre medinu rozhodol na konci 3. a aj ked som chodil na gympel tak som sa chemiu a biolu nikdy neucil, vzdy som to len opisal a na chemii sa nedalo ( takze som to vzdy tahal nejak na trojku a uprosieval ucitelku xD) ale potom som sa doucil.
Ja tiež idem do toho a ak sa nepodarí aspoň si nebude vyčítať, že som to neskúsila
@nikisweet palec hore
Ti dokazu povacsine zdeptat a odhovorit...
A vyhadzovat 700eur a neda ti to ziadnu zaruku je kurva zbytocne.
Proste ked tam chces ist uc sa a ak budes robit testy na tych 90% tak sa dostanes, ak ne tak smola ale az potom zacne boj....
spravu
ale gratulujem k tomu 8-ročnému gymplu, teraz si tu potvrdila, kto má vlastne pravdu
ale myslím si že sa len málo učili.
si druháčka, máš ešte dosť času. ak sa tam fakt chceš dostať, tak sa uč, uč a uč. a zaplať si ten prípravný kurz, sú to dobre investované peniaze.
máš na to a nevadí, že nie si z gympla
good luck
nevieš? nebudem vysvetľovať, vidím že s čítaním s porozumením máš problém tiež
» www.facebook.com/groups/14082885...