takže mám 14 rokov, a moj otec dosť vela pije občas chodí domov aj o tretej ráno, má 39. Rozprávať sa s nim o tom som sa už pokúšal ale nechce o tom ani počuť, sám si nepriznáva že je závislí, na liečenie aj keby pojde tak v ten den čo vyjde tak skončí v
sorry, ale ty v tomto asi tazko nieco zmozes... mozes sa s nim o tom rozpravat, kolko chces, ale ak on sam nechce, myslim, ze tvoje rady pocuvat nebude...no na tvojom mieste by som sa o tom skusila porozpravat s mamou, ta bude mat podla mna nanho vacsi vplyv.. nenapisal si, ake ma k tomu ona stanovisko
no tak ona z toho nešťastna, kedysi sa s nim kvoli tomu hadala ale nemalo to zmysel, teraz sa už iba ticho hnevá, ale ešte niečo to čo som sem napísal bol ten najhorší priklad
to mi je luto... neviem ako by si to mohol vyriesit, ak si nepriznava ze je zavisly... len ma zaraza ako moze chodit domov z krcmy o trtej rano ozraty, a o stvrtej ist zas do prace. snad keby mu alkohol v praci netolerovali, tak by to prinutilo prestat?
Ľudia, aj také štrnásť ročné dieťa dokáže niečo také, ak ste také nezažili, tak do toho moc nekecajte...
Mala som podobný problém, preto ti poradím, čo som urobila ja. Síce ja som to začala riešiť už v trinástich a teraz mám štrnásť a pol a otec s nami už (vdaka bohu) nežije.
Vyhliadla som deň, ked nebol opitý, proste len tak. A proste už to nešlo, vyhodila som mu to všetko na oči s dôstojným hlasom. Mohla som kričať ale on nič- nerváčil, skoro ho roztrhalo od zlosti, ale chybu si nepripustil.
Ale povedala som jednu zázračnú vetu a dal mi pokoj.
,,Hanbím sa, že si môj otec. Otca alkoholilka nechcem. Čau."
A koniec.
Ale ako vraveli pred tým, ak nechceš problémy so sociálkou tak opatrne.
no tak takto tvrdo to neni pre mna až tak nato aby sa odstahoval to necitim, ako som hovoril to bol ten najhorší priklad čo urobil, mam ho rad ale dosť mi to vadi
@7 si uvedom, co hovoris ty... nepoznas jeho otca,mozno to nie je taky typ, co dovoli svojmu decku, aby si nanho otvaralo hubu...
@5Kurope tu velmi zavazi to, aku povahu ma tvoj oco a do akej miery to vadi tebe a tvojej mamke.. a este aj to, do akej miery ste ochotni to riesit ... na tvojom mieste, ako som povedala, skus sa najprv porozpravat o tom s mamou
myslím si, že tvoj otec potrebuje urýchlene zastaviť!!!! Možno aj takým drastickým rozhovorom. Jednoducho potrebuje niečo, aby sa spamätal kým nebude neskoro. Pozerať a ticho trpieť je len čakaním na koniec.
A ten rozhovor, možno aj rovnakým, či podobným spôsobom ako to riešila ona -steniatko-
Prajem tebe aj mame veľa síl a to správne rozhodnutie, ktoré vráti vášho otca späť k vám.
vpohode. unas podobny problem. doknca aj dost rozumiem otcovi co preco a ako ale neda sa snim pohnut. to som rad este ze som chalan a mam uz nejaky vek ze ked tak mu mozej jednu jebnut keby som bol male dieta neviem co by som robil. inac zevraj sa na neho da podat trestne oznamenie ak vas psychicky/fyzicky tyra ale bohvie ako to dopadne mozno dostane len podmienku a mozno pojde sediet. horsie je ze unas uz zacina robit problemy. napr najebany chce doma robit a vsetko posere akurat. a ked je triezvy absolutne si nechce priznat ze je ozran vsetko zhadzuje na matku... ale uz to berem tak ze nabuduce skusim normalne zavolat 158 ak bude robit problemy.
Tí z vás, ktorí si z tohto problému uťahujete, chováte sa ako skutočné hyeny. Pokiaľ tu je téma o tom, kto má akého pipika alebo či niekomu blbnú údaje na portály, prosím. Nie sú to zásadné záležitosti. Ale pokiaľ ide o problém, ktorý tu predniesol chlapec, nie je to situácia na žarty. Ja to mám doma tiež, preto viem, o čo ide.
Už mám len otca, je to vzdelaný a kultivovaný človek, ktorý si až príliš uvedomuje realitu a k tomu je dosť labilný. Keď nás postihla rodinná tragédia, začal s pitím. Dnes je to v takom štádiu, že "vďaka" tomuto jeho problému nám krachla firma, ku ktorej sme sa nedopatrením dostali tu v Taliansku. Mám ale to šťastie, že otec nikdy nie je agresívny, vždy si zachováva "určitú úroveň". Snažil som sa mu pomôcť, ale nedá sa. Nechce to, nevie to. Je to slaboch. Vykoľají ho hocičo, hneď sa zosype. Vždy sľúbi, že sa zmení, ale nikdy to nedodrží. Neviem, aký je tvoj oco, aká je to osobnosť, či pije len z dlhej chvíle, pretože partia v práci je tomu naklonená, alebo tiež nezvláda nejaké tlaky.
Ak je vo vašom prípade ešte možné hovoriť o rodine, skúste sa k problému postaviť ako rodina. Teda porozprávajte sa s ním všetci členovia rodiny a apelujte na to, aby vyvinul snahu zbaviť sa pijanstva v záujme zachovania fungovania rodiny.
hmm..možno trochu viem ako sa cítiš..mám podobný príbeh..teda hmm trochu podobný tomu tvojmu..ja mám takého otca..čo nepije každý deň síce..ale keď dostane slinu tak to stojí za to a nepozná mieru a robí blbosti, kt. by nerobil za triezva..zažila som veľa trápnych situácií s ním a nakričala som na neho..čo som neskôr oľutovala..a keď prišiel domov som sa správala odmerane a sme sa pochytili kvôli tomu..ale naučila som sa ho ignorovať..keď príde v takom stave..proste zatvorím sa v izbe..a on si ide ľahnúť a mám pokoj ..hmm ale keď si človek nedokáže priznať chybu..ako aj môj oco..keď mal jedno také obdobie dosť hýriace..tak ešte mne dával za vinu..keď som mu to vyhodila na oči..že čo si také dovoľujem povedať..a že nikam nebude chodiť a bla bla..také reči..:/
no diki za rady, a psychycky ani fyzicky nikoho netyra, a neni ani taky labilny človek, neviem má to proste v genoch, a jeho surodenci sú dosť odmeraní ku mne, a oca iba využivaju na peniaze, največši vplyv mam na neho asi ja
@Stenatko boze dievca, si radsej dvakrat precitaj, co pisem a potom reaguj... ja nehovorim, co by si TY mala robit, hovorim o tom, ze nie kazdy je taky ako tvoj oco
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
Mala som podobný problém, preto ti poradím, čo som urobila ja. Síce ja som to začala riešiť už v trinástich a teraz mám štrnásť a pol a otec s nami už (vdaka bohu) nežije.
Vyhliadla som deň, ked nebol opitý, proste len tak. A proste už to nešlo, vyhodila som mu to všetko na oči s dôstojným hlasom. Mohla som kričať ale on nič- nerváčil, skoro ho roztrhalo od zlosti, ale chybu si nepripustil.
Ale povedala som jednu zázračnú vetu a dal mi pokoj.
,,Hanbím sa, že si môj otec. Otca alkoholilka nechcem. Čau."
A koniec.
Ale ako vraveli pred tým, ak nechceš problémy so sociálkou tak opatrne.
liecenie . Vodu a chleba!
@5Kurope tu velmi zavazi to, aku povahu ma tvoj oco a do akej miery to vadi tebe a tvojej mamke.. a este aj to, do akej miery ste ochotni to riesit ... na tvojom mieste, ako som povedala, skus sa najprv porozpravat o tom s mamou
A ten rozhovor, možno aj rovnakým, či podobným spôsobom ako to riešila ona -steniatko-
Prajem tebe aj mame veľa síl a to správne rozhodnutie, ktoré vráti vášho otca späť k vám.
Už mám len otca, je to vzdelaný a kultivovaný človek, ktorý si až príliš uvedomuje realitu a k tomu je dosť labilný. Keď nás postihla rodinná tragédia, začal s pitím. Dnes je to v takom štádiu, že "vďaka" tomuto jeho problému nám krachla firma, ku ktorej sme sa nedopatrením dostali tu v Taliansku. Mám ale to šťastie, že otec nikdy nie je agresívny, vždy si zachováva "určitú úroveň". Snažil som sa mu pomôcť, ale nedá sa. Nechce to, nevie to. Je to slaboch. Vykoľají ho hocičo, hneď sa zosype. Vždy sľúbi, že sa zmení, ale nikdy to nedodrží. Neviem, aký je tvoj oco, aká je to osobnosť, či pije len z dlhej chvíle, pretože partia v práci je tomu naklonená, alebo tiež nezvláda nejaké tlaky.
Ak je vo vašom prípade ešte možné hovoriť o rodine, skúste sa k problému postaviť ako rodina. Teda porozprávajte sa s ním všetci členovia rodiny a apelujte na to, aby vyvinul snahu zbaviť sa pijanstva v záujme zachovania fungovania rodiny.
Nevidím iné riešenie ako sa porozprávať s otcom a to fakt kruto, inák sa nezobudí a zostane taký aký je.
Mama, otec? Nejaký jeho súrodenec?