Kto si mysli , ze na slovensku je vysoka zivotna uroven alebo celkovo sa tu citi stastny?
Dobre si rozmyslite co napisete lebo je to zaujimava otazka ku ktorej napisem preco
Nechcem byt zbabeli a utekat ale v 25rokoch idem prec navzdy preco zobracit na slovensku a makat cely zivot a neuzit si ho poriadne miesto toho zomriet v 65 na nasledky prace moj dedo si neuzil ani dvochodok a zomrel
Pozrite sa dobre všetci na videá Martina Daňa! Ten vám ukáže na svojich všetkých videách všetky mínusy na Slovensku. Čo je tu všetko na hovno, sa nedá zrátať ani na dvoch rukách.
Slovensko je parádne..som hrdý Slovák..myslím,že tu neni najhoršie..čo boli známy v Španielsku,tam nemohli piť ani vodu z vodovodu..mali tam napisané že tá voda sa nemôže piť..tak museli kupovať a 2L vody bolo celkom drahé..My môžme byť radi aj zato,že môžme vlastne piť vodu z vodovodu..Najhoršie je u nás vláda no..A k armáde SR je toto velmi vystižne video :
inak vsetkym, co zamyslaju, ze odidu z tejto krajiny odporucam skusit si to najprv na necisto napr. cez Erasmus plus, potom sa vratit domov a vediet si to aspon o trosku realnejsie porovnat.
@6 ale ved je. v mnohom. uz Ceska republika, ci sa nam to paci, alebo nie, je dost daleko pred nami. v urcitych veciach Slovensko proste zaspalo na vavrinoch, alebo lepsie povedane, niektore veci boli tak dodrbane nasimi vladami a lahostajnostou obcanov, ze proste zaostavame. je to tak, ako, ignoraciou tohto faktu sa nic nezmeni...
v podstate nerozmýšľam o tom, či som šťastná práve tu, skôr vnímam šťastie v spojitosti čo robím, či ma to baví a akí ľudia sú okolo mňa. do istej miery beriem ako šťastie, že som sa nenarodila napr. niekde v Jemene, kde upaľujú ženy, alebo na Haiti. Slovensko je fajn, dá sa tu veľa vecí zmeniť, ale myslím, že ľudia sa nevedia odpútať od super socíku spred 25 rokov a sú zvyknutí, že ich niekto vedie za ruku, preto rozumiem tomuto postoju. ale zmena života prichádza so zmenou postoja, takže je to vlastne stále v rukách schopných a odvážnych.
takže heeeeeeeeeej som tu šťastná, ale budem veľa cestovať, aby ma nemrzelo
myslím si, že životná úroveň na Slovensku je dobrá, minimálne lepšia ako v 80% ostatných krajinách sveta. Napriek tomu využívam každú príležitosť na to, aby som aj keď len dočasne odišiel odtiaľto preč a hneď ako budem mať možnosť odísť preč na trvalo, tak nebudem váhať a odídem. Žiaľbohu nikdy sa vo mne nezakorenilo vlastenectvo. Túto krajinu jednoducho rád nemám. Nikto mi ani lásku k tejto vlasti nikdy nevštepoval a rodičia mi ukázali skôr benefity života v zahraničia, za čo im ale ďakujem.
teraz mi napadlo, predstavovala som si trvalý život v Škandinávii, ale ľudia asi nie sú veľmi šťastní, a to môžu mať aj neviem akú ekonomiku, samá depresia a samovraždy. vlastne to nie je na smiech!
@sabnacke myslim , ze ty si to vystihla dost dobre , co som chcel tymto povedat ... Preco sa kazdy chce porovnavat iba s tymi lepsimi krajinami ? Pozrime sa na indiu , afriku juznu ameriku . ak mas kde byvat , mas co jest , mas pracu , mas kde spat , tak patris medzi 5 percent ludi sveta . jeden vietnamec ktory prisiel zit na slovensko v rozhovore v radiu hovoril , ze slovensko je uzastna rozvojova krajina s krasnou prirodou a vysokou zivotnou urovnou ... Ano suhlasim , politika nie je u nas dokonala a okradaju nas o vela penazi , ale aj keby vsetci politici odisli , tak by prisli aj druhy ktory by nas okradali ...
Aby som to uzavrel , sme proste pozehnany narod od Boha , ci uz s tym suhlasite alebo nie . ja som velmi stastny ze tu mozem zit pretoze je to uzastna krajina
Príroda pekná len jedno čo mi vadí je správanie cigánov. nie som rasista ale toto je fakt neznesiteľné.. všade za nimi ostáva bordeľ, smrad a krik.. pre mňa za mňa nech sú aj fialoví ale nech sa vedia správať!
@levri29 JA sa tu cítim šťastný, JA som spokojný... Milujem Slovensko, a je tu super... Mladý len plačú nad všetkým.... Aj tak 99% tých co chcú odísť nakoniec neodídu...
Co je tu zlé?? Prečo sa necitis šťastný?? Máš pocit ze sa máme horšie oproti ostatným??? Ze nemáme peniaze na rozdávanie?? Nebehaju náhodou decká s najnovsimi mobilmi? Nemajú všetci moderné audiny?? Alebo aspoň nejaké auto?? Máme tu vysokú zamestnanost?? Pozri ostatné krajiny... Nie je tu práca?? Dám do google a za 5 min. mám 3 návrhy za minimálne 1000 evri v čistom.. Su tu decká ktoré by nemali PC?? Kazdyrok nové, každý kupuje PS4 , banka ti pozica na rozpravkovy dom na okraji mesta, zato jej 10 rokov budeš splácať 300 e mesačne, + ak chceš viac vo voľnom čase chod robiť brigády, za víkend máš 200-300 e pri poriadnej, všetci všetko kupujú všetci majú všetko... Za euro kupis kilo jabĺk! Alebo chlieb, úžasné je Slovensko, podľa mňa jeden z najlepších štátov sveta !!!
Čo sa týka samotnej krajiny, tak sa mi páči. Ale čo mi strašne vadí a za čo sa hanbím, je naša politika, ktorá má vplyv na naše životy v značnej miere. No koniec koncov, je obrazom našej spoločnosti.
@warhawk pri tej práci som si spomenula... koľko študentov sa hrnie na IT školy a minule som čítala článok s Adamom Zajacom alebo niekým iným z ESETu a hovorili, aké ťažké je nájsť poriadneho zamestnanca... tak neviem potom, kde to viazne.
ok.
ok.
ok.
vždy som strašne nadávala na túto krajinu a vravela som, ako vypadnem, len čo bude môcť. študovať preč, robiť preč, založiť si tam rodinu, neviem čo.
teraz si vravím, že na čo.
ľudí, priateľov, pôvodnú rodinu si tam neprenesiete a ani nenaklonujete. keď nastane tam-preč nejaký problém, človek môže akurát tak revať do vankúša.
milujem to tu vďaka tomu, čo tu mám.
keby som bola preč, mala by som akurát tak hovno.
a potom, Slováci majú mooooore dobrých vlastností, ktoré si totálne neuvedomujeme, oproti iným národnostiam...trebárs pohostinnosť, vďačnosť alebo to, že jednoducho si dokážeme vážiť kúsok chleba.
je to tu naprd, ale lepšie to nebude, ak všetci odídeme.
amen.
@warhawk "banka ti pozica na rozpravkovy dom na okraji mesta, zato jej 10 rokov budeš splácať 300 e mesačne, + ak chceš viac vo voľnom čase chod robiť brigády, za víkend máš 200-300 e pri poriadnej" nuž neviem, kde si vyhrabal, že rozprávkový dom treba splácať 10 rokov...btw, tu brigádu mi dohoď, budem veľmi veľmi rád
@warhawk Moderné audiny ma kto prosim ta ? Nezamestnanst je na 14 % úrovni sa spamataj... 1000 evri v cistom a kde ? ty si ešte asi nepracoval, alebo si dieta nejakeho politika, ci zbohatlíka...rozprávkový dom za 300 € mesacne na 10 rokov - chlapce, to si sa dobre sekol a kde si nechal úroky, za to si mozes akurát tak zrúcaninu kupit.
Čo sa tej životnej úrovne týka, tak ten kto má prácu a strechu nad hlavou to tu nemá vôbec zle. Minule som čítal, že ak by sme urobili rebríček slovenských domácností, tak rodina uprostred by patrila medzi 20% najbohatších domácností sveta. Ale vysoká nezamestnanosť korupcia, relatívne zlý stav školstva, justície a zdravotníctva životnú úroveň ťahajú nadol. Ja sa tu cítim šťastný, zatiaľ ma živia rodičia, keď sa budem musiť postaviť na vlastné nohy, bude to horšie. Ale tiež po skončení školy sa chystám do zahraničia, tu sa neosamostatním asi nikdy.
@warhawk Ale však netušíš, čo za tým je a neverím, že je to reálne. Môžu na to mať pôžičky a rodičia nemusia mať takisto najnovšie mobily, to len deťom kupujú to najlepšie.
Niekedy mám pocit, že slováci sa hrajú na úplných chudákov, akoby boli všetci nezamestnaní a tí čo niesú mali všetci minimálnu mzdu, pri tom to tak vôbec nie je. Áno, na západe je to omnoho lepšie platovo a podobne, ale zase na slovensku je okrem Bratislavy mrte lacné bývanie, tie platy tiež nie sú také katastrofálne ako si všetci sťažujú, keď je človek normálny, tak sa vie finančne zaopatriť tak dobre ako v iných krajinách. Len toľko... ja nemám rád Slovensko, nechcem tu žiť, ale to fňukanie a sťažovanie si už strašne píli nervy.
@warhawk@36 ale zase prrrrrr s recami o materskej! ...lebo teda ja by som nechcela zit ako mamicka bez muza, rodicov alebo niekoho, kto by jednoducho pomohol...za tych par eur ledva na plienky a veci, co dieta potrebuje vyda..
Tu som našiel pre vás chudacikov nezamestnanych práce za tisícky eur... » p http:/praca.bazar.sk/9741920-ponukame-vam-moznost-stat-sa-realitnym-maklerom » p raca.predaj.sk/inzerat/1000153789/vip-spolocnicka » p raca.predaj.sk/inzerat/1000151429/brigada-vhodna-pre-pracujuce-zeny-i-studentky
@warhawk sry, ale aj ja mám kamoša, čo robil 2 mesiace za minimálku, len aby si mohol kúpiť drahý mobil (trochu na hlavu,ale čo už)...a jo, kebyže robíš poriadne realitného makléra, tak by si zarobil tých 2500, ale v súčasnosti sa nehnuteľnosti nepredávajú toľko ako je tu namnožených maklérov
@warhawk ....to sú klamstvá, reálne nikdy toľko nezarobíš, ani keby si sa roztrhal, vieš, to sú také zaručene "fantastické" ponuky určené presne pre takých jednoduchých ľudí ak si ty.
chcela by som si vyskúšať život v zahraničí (napr. Švajčiarsko), ale inak chcem ostať tu, a som rada, že nežijem niekde v Afrike ako domordodec bez pitnej vody, čo sa okrem toho musí podriaďovať zvykom, nútené svadby a pod.
Ak ma kdosi chuť stat sa milionarom a je aspoň trošičku šikovní, našiel som na nete za minútu ponuku na milióny e... » praca.predaj.sk/inzerat/1000120...
pičovina celé slovensko ,nenávidím tento štát a zmizem kade lahšie odtialto zas a znova....za ten istý čas v robote a tú istú námahu inde žijem 3x kvalitnejší život,tak prečo by som tu mal zhnit
tak nie je to na slovensku uplne ruzove, ale bola som uz na dlhsiu dobu v zahranici a mozem povedat ze doma je doma.. boli tam uplne uzasni ludia a mam nove skusenosti, zazitky, ale je to ina mentalita, jazyk a brali ma ako cudzinku... fakt mi chybali priatelia zo slovenska, rodina a ludia ktorych mam okolo seba ..takze este by som chcela cestovat a ist si zarobit do zahranicia, ale planujem sa vzdy vratit na slovensko
Slovensko je jeden velky bordel. Pokial nemas známost na tzv. "vyssich miestach" tak budes robit jak otrok za par drobných do konca zivota. A najhorsie na tomto state je to , ze cely system je nastaveny tak, ze "pracuj cely zivot a skap". Proste jeden velky bordel, ci uz od zdravotnictva po skolstvo.
@vengefulgift teba ako za syna mat by som v zivote nechcel.... Takeho nevdacneho a ufrflaneho ... Chod na tyzden robit do indie za dolar na den a ziv s tym niekolkoclennu rodinu , potom frfli na slovensko
@levri29 Za to , ze som napísal pravdivý pohlad na Slovensko som ufrflany a nevdacny? Ja proste nevidim dovod preco by som mal otrociť za 300 € na SK, ked v zahranici mozem dostat niekolko nasobok. Ked ti je tu tak dobre tak pre mna za mna si tu otroc dalej. Ja narozdiel od teba pracujem od svojich 15, a nepotrebujem zobrocit od fotrovcov ako ty. Tak sa zobud.
co ja viem tak urcite nje niekde horsie niekde lepsie nechce sa mi teraz rozmyslat nad politickymi vecami a podobne ale ono to je aj o tom kde presne clovek zije a co a koho ma okolo seba .... tu kde sa nachadzam je podla mna na hovno no mozno o 20 km dalej by mi bolo super neviem tazko povedat
zaujimalo by ma kolko % ludi, ktori tu komentuju zilo aspon rok niekde v zahranici..a tym nemyslim cesko kde nie je v podstate culture shock..ale skor zapad EU
v niektorych veciach sme fakt zaostaly stat a malo pracovnych prilezitosti
avsak prirodu mame naozaj krasnu a uroven znecistenia je zatial tiez fajn
to vsak nemeni fakt ze chcem odtial cim skor vypadnut
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
63 komentov
Myslel som to tak , ze aby tu hned nezacal niekto vytahovat , ze v nemecku je omnoho vyssia uroven a podobne ...
takže heeeeeeeeeej som tu šťastná, ale budem veľa cestovať, aby ma nemrzelo
Aby som to uzavrel , sme proste pozehnany narod od Boha , ci uz s tym suhlasite alebo nie . ja som velmi stastny ze tu mozem zit pretoze je to uzastna krajina
Co je tu zlé?? Prečo sa necitis šťastný?? Máš pocit ze sa máme horšie oproti ostatným??? Ze nemáme peniaze na rozdávanie?? Nebehaju náhodou decká s najnovsimi mobilmi? Nemajú všetci moderné audiny?? Alebo aspoň nejaké auto?? Máme tu vysokú zamestnanost?? Pozri ostatné krajiny... Nie je tu práca?? Dám do google a za 5 min. mám 3 návrhy za minimálne 1000 evri v čistom.. Su tu decká ktoré by nemali PC?? Kazdyrok nové, každý kupuje PS4 , banka ti pozica na rozpravkovy dom na okraji mesta, zato jej 10 rokov budeš splácať 300 e mesačne, + ak chceš viac vo voľnom čase chod robiť brigády, za víkend máš 200-300 e pri poriadnej, všetci všetko kupujú všetci majú všetko... Za euro kupis kilo jabĺk! Alebo chlieb, úžasné je Slovensko, podľa mňa jeden z najlepších štátov sveta !!!
ok.
ok.
vždy som strašne nadávala na túto krajinu a vravela som, ako vypadnem, len čo bude môcť. študovať preč, robiť preč, založiť si tam rodinu, neviem čo.
teraz si vravím, že na čo.
ľudí, priateľov, pôvodnú rodinu si tam neprenesiete a ani nenaklonujete. keď nastane tam-preč nejaký problém, človek môže akurát tak revať do vankúša.
milujem to tu vďaka tomu, čo tu mám.
keby som bola preč, mala by som akurát tak hovno.
a potom, Slováci majú mooooore dobrých vlastností, ktoré si totálne neuvedomujeme, oproti iným národnostiam...trebárs pohostinnosť, vďačnosť alebo to, že jednoducho si dokážeme vážiť kúsok chleba.
je to tu naprd, ale lepšie to nebude, ak všetci odídeme.
amen.
» praca.bazar.sk/9741920-ponukam...
» p http:/praca.bazar.sk/9741920-ponukame-vam-moznost-stat-sa-realitnym-maklerom
» p raca.predaj.sk/inzerat/1000153789/vip-spolocnicka
» p raca.predaj.sk/inzerat/1000151429/brigada-vhodna-pre-pracujuce-zeny-i-studentky
» praca.predaj.sk/inzerat/1000120...
» praca.predaj.sk/inzerat/1000153...
» praca.bazos.sk/inzerat/3973876...
Budem to opakovať až kým nebudem môcť povedať jednoducho "Slovensko je pekné".
@26
avsak prirodu mame naozaj krasnu a uroven znecistenia je zatial tiez fajn
to vsak nemeni fakt ze chcem odtial cim skor vypadnut