Zakúpila som si mláďa agamky bradatej už má asi 3mesiace a stále je strašne plachá. Ako náhla dám ruku do terárka tak začne behať ako splašená dokonca aj keď jej čistím terárko a je na druhej strane tak začne syčať, potravu keď jej dávam tak začne žrať až
terárijné zvieratá nie sú na hranie, zbytočne ju nestresuj ťahaním z terária a "hraním sa s ňou". Ak ju chceš trochu ochočiť skús je dávať potravu pomocou pinzety a každým dňom si daj pinzetu bližšie k druhej ruke. Možno raz ti bude žrať aj z ruky ale veľmi sa na to nespoliehaj.
ja ju nechcem na hranie a ani ju stresovať, len jej chcem vyčistiť terárko bez toho aby po mne syčala alebo ma uhryzla. Snažila som sa jej dávať potravu z ruky ale to úplne odmietala. Skúsim ešte teda tú pinzetu.
@vlcica1989 neni pravda... uz len kd si zoberem co mam velkych prisavnikou v akvariu, tak nemam problem ich pohladkat alebo chytit do ruky bez toho aby sa zlakli alebo odplavali prec. teda ale len ja....
@mefistofel ja netvrdím že sa nedajú ako tak ochočiť ale že to tzv "hranie" je pre ne stresujúce @agamka kde máš terárko? treba aby bolo na frekventovanom mieste, kde sa celý deň niekto pohybuje, agamka si časom zvykne - je ešte maličká a bojí sa to je normálne. V prírode by bola ľahkou korisťou tak je normálne že reaguje syčaním a skrývaním sa. Pinzetu máme overenú u varana
@agamka zo skusenosti viem ze pogony su klidasi od prirody ale ked natrafis na takuto niaku tak je tam postupa ko u leguana cio varana musin si ich opatrne bravat radsej viackkrat za den ale menej alebo zase dlhsie a menej za den a ona skrotne cim bude starsia tym bude krotsia
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
7 komentov
@agamka kde máš terárko? treba aby bolo na frekventovanom mieste, kde sa celý deň niekto pohybuje, agamka si časom zvykne - je ešte maličká a bojí sa to je normálne. V prírode by bola ľahkou korisťou tak je normálne že reaguje syčaním a skrývaním sa. Pinzetu máme overenú u varana