Nevedel by mi niekto pomôcť s týmto príkladom ? (možno je ľahký ,ale neviem na to dojsť
Hľadané šesťciferné číslo sa začína jednotkou. Ak presunieme túto jednotku na koniec čísla,
zväčší sa číslo trojnásobne. Zisti hľadané číslo.
Však hladaš cišlo, ktoré začne 1----- a keď tu jednotku daš na koniec (bez zmeny ostatnych čisel) ma vyjsť -----1, takto je dane zadanie. Bud je zle zadanie alebo ja som retard.
@hamaid@hamaid ja som to riesila takto, 1ABCDE X 3 = ABCDE1 ked mas tento vztah ides logicky z toho co je zname, vies, ze e x 3 = ....1 a teraz hladas nasobok trojky, ktory ked tou trojkou vynasobis dostanes cislo, ktre sa konci 1 a to je logicky len 21, cize uz mame 1ABCD7 X 3 = ABCD71 a takto pokracujes, v tomto pripade mas pravdu, ze plati, ze poslednym cislom musi byt vzdy 7
@hamaid@jesenjesen ... treba nato ísť sedliackym rozumom ! ... Vieme, že číslo musí začínať 1 vždy! ... podľa pravidla o deliteľnosti čísel (číslo je deliteľné tromi pokiaľ súčet cifier je deliteľný 3) ... suma sumárum: máme vlastne možností aj dosť ... ak budem mať čas spravím nato kód
@bunnboy kludne, slecna uz ale moj postup vyuzila, tak mam za dnesok dobry skutok aj tak pripisany ja ale som zvedava teda na iny postup riesenia moznosti existuje urcite vela
@jesenjesen ... prvenstvo ti nikto neberie! ... a ten postup čo si využila je asi najrozumnejší .. len mal by som občas viac čítať cudzie komentáre a zadania jak písať friško
142857. Stacilo skopirovat tvoje zadanie do google, hned na prvej stranke v pdf bolo opisane riesenie. Uloha bola podana studentom v roku 2014. Kto hlada najde.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
533331
niet za co
@lucka289 rovnako to moze byt 142857 x 3=428571, ak by si potrebovala vysvetliť postup, kludne mi napis
@bunnyboy možností dosť ale správnych odpovedí len 1 Kód na 3 min a na 6 riadkov, síce brute force ale who cares?