Pred rokom cez prázdniny sa zoznámila s jedným chlapcom cez pokec.Stretli sa.Skvele si rozumeli,ale ON zneužil situáciu,že ona má len 15 rokov a ZNÁSILNIL JU.
Nikomu o tom nepovedala,pretože sa neskutočne hanbila.
DO skoly chodit musi, ale tak da sa to urobit, predsa len je prednejsie zdravie, v tomto pripade psychicke ako jeden skolsky rok, ktory sa dobehnut da... jednoznacne ju tam treba nechat dlhsie
@11 - tak niektorým ľuďom to pomohlo, keď mali psychické problémy. Ale naozaj nezaručujem, že to pomôže aj tvojej sestre. Skús pozrieť cez google tam nájdeš veľa o tom. Môžem pozrieť aj ja..
Nemozem si pomoct ale mne sa to proste zda ako FAKE... (nechcem sa nikoho dotknut ale podla mna je picovina ze psychiky choreho cloveka hospitalizuju maximalne na mesiac lebo musi chodit do skoly)
A kedze BIRDZ nie je psychologicka poradna a ani zvaz nezavislych psychiatrov a psychologov pomoc tu zrovna nenajdes (tiez jeden z dovodov preco si myslim ze to je fake)
Takej osobe ako si popisala pomozu len sedativa a ine lieky, kazajka a vypolstrovana miestnost.
@chavez ta posledna veta ktoru si napisal je pravda,ale s tymi sedativami by to stale bolo o tom istom-jedine keby jej dali take lieky po ktorych by len spala a spala a spala
@chavez , tiez mi to na prvy pohlad tak prislo. Prilis vela detailov ...
A to s tou skolou dost nehra.. pretoze som mal par kamaratov,ktory boli vazne chorí a prerusili skolu,t ozanemna ze opakovali rocnik. V tomto pripade by to slo podla mna tiez.
Nikto iní ako specializovaní doktori to nevyriesia. A ak sa to opakuje,ze ju tam nechcu nechat dlhsie ako mesiac,aj ked to potrebuje tak je to pekne jebnute.
@d170 viem,že existuju take zariadenia,rozmyslali sme o takom ustave v Hrani,ale vzdy to vyzeralo nejako tak,ze sa to konecne da doporiadku.Ja by som ju tam dala hned,ale vsetko je na mamke-ona ma plnu moc v rozhodovani
@small_angel prilis vela detailov? Pisalo som tak ako som to citila a ako sa to naozaj stalo-je mi luto,ze niekto namiesto toho aby poradil tak tu diskutuje o tom ci to je alebo nie je pravda
@21ok tak si to citila do detailov,to je jedno uz.
Radu som napisal,psychiater! ten ju tam podla tvojich slov neche nechat dlhsie ako mesiac, co je podla mna blobsot a treba apelova tna kompetentnych.
Nie je mozne aby bola skola uprednsotnovana,to je poriadna blbost.Kym dievca nebude v poriadku,nejaka posrana skola je jej na hovno,aj tak pochybujem,ze sa tam na nieco sustredi.
@small_angel oni jej vzdy davali mesiac na preliecenie.Ludi prepustaju z kliniky len vtedy ked je pacient v poriadku-a ona bola! Tam nerobila nic,ziadne lieky,pretoze tie jej vydelovali,nemala sa tam s cim porezat a iny problem nemala.Takze nemali ju tam preco nechat dlhsie.Mamka chcela aby chodila do skoly preto ju nedal do ustavu na dlhsiu dobu-viem,spravila chybu,ale teraz to lutuje.Stale sa to bude opakovat-aj ked ju tam teraz da-raz sa vrati.Preto som tu hladala nieco ine ako psychiater-ako tu napr. jeden odporucil Hypnoterapiu-to sme este neskusali,ale porozpravam sa o tom s mamkou
skus k nej byt uprimny a povedz jej ako sa citis,ze tu nejde len o nu ale aj o ostatnych a,ze tym tym co robi netrapi len seba ale aj vas a hlavne vasu mamu a ete jej povedz,ze ty vies ako sa citi aj ked to mozno nebude tak ale povedz jej to a ked ti povie,ze to nemozes vedet tak jej povedz nech ti teda povi ako sa citi ale nenaliehaj na nu lebo potom by sa mohla vylakat. proste aj ked ti opvi,ze o tvoju pomoc nestoji musis jej povedat,ze ju mas rad aj ked si sama nezmyselne ublizuje. a nezabudni jej povedat nech sa konecne spameta,ze takto na nic nezabudne ked si bude stale sposobovat bolest ale bude si to stale pripominat snaz sa pritom byt nahnevany a kric!lebo inak si neuvedomi,ze robi blbosti,a ze ublizuje nielen sebe ale aj ostatnym ale nech si nemysli,ze za vsetku bolest stoji ona lebo by sa mohla zase pokusit o samovrazdu bud k nej kruty ale aj nezny ak jej chces pomoct
Brutus. Ako very sorry ale fakt sa mi to zdá ako dobrý príbeh do časáku... Možno je fakt najlepší autor sám život.
Ad. rady: odporúčam nie psychiatra ale psychológa. Pohľadajte nejakého kvalitného nech je hocikde na SVK. Psychiater je lekár a ako vidíte lieky ani liečba nezaberajú. Psychológ je konzultant a on dokáže zistiť asi lepšie kde je chyba (nie iba medicínska diagnóza) a psychológ dokáže presvedčiť "obeť" v tomto prípade sestru, že je v jej záujme aby sa z toho dostala a ako to má urobiť.
Podobnú úlohu ako psychológ môžete skúsiť aj vy. Prácu s podvedomím, odporúčam pozrieť heslo "Silvová metóda". Držím palce.
@emogirl8 dakujem za radu-presno to iste som pred nedavnom spravila a vyhodila ma z izby a neskor sa porezala.Ona vie,ze nam tym ublizuje,ale asi ju to nezaujima alebo tesi
@m1k3 strasne moc dakujem za tu silvovu metodu-pojdem sa na to pozriet.Nasla som na internete bezplatne psychiatricke poradne-skusim napisat,ale chcela som vediet aj nazor ludi priblizne v mojom veku
psychiater, psychiater vidno ze to vobec nepomaha a ze ju len dopuju liekmi, skuste nieco ine napr. ist niekde na dlhsi cas kde nie su ludia alebo na dlhsie k moru alebo nech jazdi na koni, lebo take veci cloveka upokojuju a ju zjavne treba uz upokojovat. VO vnutri seba je asi velmi nervozna atd. Mozte ju dat aj na psychiatriu ale potom cely zivot prezije bud tam nadopovana silnymi liekmi, ako keby to bol vtedy iny clovek alebo skusat ine metody...
@bress prehovoril si mi z duseru by to.K moru by to bolo super,ale mamka nemoze ist so setrou na dlhsiu dobu pretoze nema len ju-doma sme 4 sestri a najmladsia je este k tomu postihnuta-trpi autizmom a mamka na nu pobera opatrovatelske.Otca uz 8 rokov nemame takze je to tazsie,ale s tym konom by to bolo lepsie len neviem ci by tam chodila-ona zvierata nema rada
@matey to,ze bola citliva mas pravdu.tie problemi ma fakticky od toho momentu,ale bola tiez silno citovo poznacena ked jej zomrel otec-mala len 8 rokov
@37 hmm tak to mate dost tazke, nema rada zvierata ale keby to aspon skusila, tak by sa jej mozno zapacil alebo s nou chodit do prirody ked sa da, proste niekam kde je klud. Psychiatri cloveku velmi nepomoze, mozno akurat tak urcit diagnozu ale ked to s nou nebolo predtym zle, tak by sa to nejako vyriesit malo dat...
@32 a spol: vravim psychiater nie je až tak ono ako vidíš, skús psychoLÓGA (to je rozidel oproti psychiatrovi) teda hladaj bezplatnu psychologicku pomoc.
To dievča (sestra) musí samo nájsť ten správny spôsob a ona musí pochopiť že je potrebné sa zaradiť do bežného života a správať sa normálne. Jasné, že jej treba trochu dopomôcť, ale metódami opisovanými v @25 to určite nepôjde.
je potrebne uvedomit si ze ona vam to robi naschval, jednoducho chce byt stredobodom pozornosti a ked jej to doteraz vychadzalo, tak to bude robit aj nadalej bez ohladu na nasledky. bude jej jedno ako velmi sa mama a rodina trápi, ona chce len dosiahnut svoj ciel - stredobod.
ale teraz je darmo, uz si na to zvykla a len tak lahko s tym neprestane.
Tá Silvova metoda fakt funguje, mam to overene, len treba chcieť.
prípadne treba vyskúsat aj iné druhy ludoveho liecitelstva, ked uz medicina nezabera, samozrejme vsetko zamerane na psychiku cloveka.
maj pevné nervy, budes ich na najblizsie roky velmi potrebovať.
@48 hmm neviem ,ci sa taketo veci robia naschval,ale tak puberta je debilne obdobie.
Podla mna to co musi prezivat v tej nemocnici nie je 3 krat prijemne.
Napadlo mi,ale to uz asi x krat skusali,s a snou porozpravat. Skusit jej pomoct najst zmysel zivota,aby nerobila blbosti a nepokusala sa zabit.
Skusit robit to co jej kedysi robilo radost,nejaky sport,divadlo,kino,vonku sa zabavit s kamaratmi..proste niekam ,kde by sa odreagovala,prestala mysliet nato,ze zivot nema zmysel.
Je to tazke,ale stacia spravny ludia a vsetko sa da.
@twitchi mas uplnu pravdu-my to vieme,ale co mame robit? nechat ju zomriet ked sa predavkuje len aby neuputala nasu pozornost? O tej silvovej metode som doteraz nepocula,ale skusim sa o nej dozvediet co najviac-dufam,ze to pomoze.Dakujem za tvoj prispevok
@small_angel to co preziva v nemocnici-na to mala mysliet ked sa rezala alebo brala lieky,ona vedela kde pojde a bola stastna.
Niekedy sme spolu vychadzali vyborne.Dokonca ma pozvala do POSTY PRE TEBA pretoze sa mi chcela podakovat za pomoc v pre nu najtazsich chvilach-ked nam zomrel otec
Ľudia.. niektoré komenty a uvažovanie ma zaráža.. uvažujete (niektorí) že si to vymyslela??..
Je mi fakt ľúto tvojej sestry, ale ešte viac tvojej mamy.. Nepočula som ešte o takých rozsiahlych následkoch po znásilnení.. ale každý sme iná osobnosť..
Nebudem ti dávať radu, psychiater,ked k nemu chodí pravidelne..ale skôr sa tiež prikláňam k názoru, že doba, kt. tam pobudne je dosť málo.. ved sami jej dajú lieky a ona sa s nimi predávkuje.. ako by ju posielali sami na smrť. Aspoň mám taký pocit.
Pre toto čo ona robí určite existuje diagnóza a dá sa nejako špeciálne liečiť.. ved ona sa vám vyhráža, že to urobí znovu..a ked sa reže len aby niekomu sa pochválila.. Proste jej v hlave preplo, a na to správne liečenie..
Osobne nepoznám žiadne také ústavy na SR, ale mali by ste sa poobzerať po nejakých špeciálnych kde by jej naozaj mohli pomôcť, a nie na kratšiu dobu.. Nespoliehajte sa na to, že to prejde.. môže to byť len dojem.. MINIMÁLNE na 3 mesiace by som ju poslala preč..
A myslím, že potrebuje aj psychologickú pomoc.. jej problémy súvisia najmä so psychikou.
Psychiater jednoznačne..
Nie som žiadny odborník na to..ale tak..snažila som sa ti dať nejakú tú radu..
@cocca-colla Velmi pekne dakujem za tvoj prispevok.Mam taky pocit,ze trpi PORUCHOU OSOBNOSTI,ale nie som si ista.Teraz naposledy ked lezala na jednotke intenzivnej starostlivosti tak sme jej oznamili,ze pojde na liecenie na 2 roky kde je prisny rezim.Povedala,ze ak ju nedame sem do Presova na psychiatricku kliniku tak sa v tom ustave kde by bola dlhsie ako jeden mesiac zabije.Mamka sa samozrejme zlakla a urobila tak ako ona chcela.Nepaci sa mi to.Dohovarala som mamke,ale ja vela nezmozem.Ona ma v tom plnu moc.
@52 ja si tiez ako niektori dalsi myslim ze je to fake. Na jednej strane smutny pribeh a na druhej strane "ujebavaci" smajl v komentaroch.
Dalej autorka hovori ze jej sestra bola na psychiatrii hospitalizovana uz po niekolki krat. Osobne si myslim, ze keby sa stale reze a predavkuvava tabletkami (btw ako sa k nim dostala, ked lekar nosi presne potrebne mnozstvo rovno do izby?) tak uz davno je niekde na samotke priputana k posteli a su do nej tlacene take sedativa, ze by nevladala ani lezat.
@tommyhot ako sa k nim dostala? Kde som pisala,ze tabletkami sa predavkovala ked bola na psychiatrii. Citaj poriadne! Prvy krat si ich pekne nazbierala ked bola na duchovnom cviceni a druhy krat ich proste ukradla mamke v noci,pretoze mamka jej ich inac presne vydeluje!
A co ti vadi na tom,ze niekde do komentaru dam smajlika? Ved ja nie som na pokraji nervoveho zrutenia-ja som len chcel vediet nazor a radu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
drsna diskusia. takisto odporucam ineho psychologa a psychiatra a vysvetlit situaciu ze jej to robi dobre a nasadit spravnu liecbu. tak asi ta psychiatricka klinika nebola dost dobra... ale vsetko tu uz povedane bolo opakovat sa nejdem. nemam nalad dnes ani analyzovat ci je to fake alebo nie. sama som zrela na psychiatriu,.
@luc.ka rada by som ju tam nechala,ale na psychiatrii je len dovtedy pokial sa neukludni.Problem je v tom,ze ona je tam ako baranok-nereze sa tam ani nic nevystraja a oni nemaju potrebu ju tam dlhsie drzat a preto ju prepustia.
@cruz89 jasne nie si sam kto si to mysli..........vsetci ktori sa chcete presvedcit tak pridte niekedy do Presova-rada Vam ukazem tu potvoru-moju ´sestru´ .Je mi z nej zle. Ak by ste sa s nou rozpravali zistili by ste aky ma postoj k zivotu,k nam,k samej sebe.Ked sa jej opytam preco to robi vzdy odpovie: No a?
tato veci sa riešia roky... mesiac je malo na to aby sa clovek vyrovnal s tym co ho trapi..a kazdy jeden liek jej pripomina, preco ho berie...ja neviem, ja navrhujem intenzivnu starostlivost, viem ze je to krute, ale toto bol na mna dost silny pribeh...a podla mna nepomoze nic ine...pokial o nu nechcete prist, budete s nou kazdu minutu..a samozrejme psychiater.a nie mesiac, ale dlho, velmi dlho!
podla mna to nieje fejk, vy v kazdom pribehu hladate nejaky fejk...neni lahke napisat nieco taketo do fora, tak nebudte zdy debilny a nevymyslajte...toto mi pride teda dost pravdive a by ste sa divili ake psychopatky dokazu byt baby...a ano citajte pozorne ked uz masa chut niekoho obvinovat ze si to vymyslel...
@denicccka ta intenzivna starostlivost napadla uz aj mna,ale kto by sa tak staral? Ja chodim do prace,dalsia sestra ma len 14 a najmladsia ma 11 a je autistkou takze mamka musi mat napozore ju,musi byt stale s nou neviem ako by zvladla este aj JAnu,ale mozno by to islo-lenze na ako dlho? Co ak vstane v noci a zopakuje to? Alebo mame spat s nou? Alebo nespoat? Najlepsie by bolo priviazat ju.Ale dakujem za prispevok aj za to,ze si nemyslis,ze je to vymysel
nemam slov, nemam rad, asi prvy krat v zivote by som nikomu nevedel poradit...zrejme chce sestra silou mocou umriet, chyba jej zmysel zivota, najdite ho...nic ju nebavi? O nic sa nezujima? Mozno prave novy priatel bol chyba mozno to v nej prebudilo spomienky.
@hajzelodkosti zmysel zivota by mala najst ona-kazdy ma iny. Priatelovi stale vravi,ze to lutuje a ze to nikdy nespravi lebo ho lubi-len neviem ci opat neklame
stale som nazoru ze je to fake, ale ok dajme tomu ze je to skutocny pribeh. Co tak dat tvojej sestre zopar poriadnych po papuli nech sa uvedomi co robi?
...podla mna chce dievca iba zaujat, si mysli, ze ked ste ju tak opatrovali a potom ste si mysleli, ze je to v pohode, tak ona chcela aby ste si ju este viac vsimali, preto sa zacala rezat a vyhrazat a chcela sa stale vracat do tej liecebne ne? aspon podla mna...ale dievca je hlupe...nedomyslela to....ona si dosere cely zivot, no nic, jej vec...
@tommyhot to je dobraaaa picovina ked uz to mam takto napisat..ked sa chce clovek zabit, tak ho mam poriadne zbit aby co?? aby to potom urobila zas lebo uz bude mat pocit ze na tom nikomu nezalezi.?? ked uz niekto nechce zit, nezalezi m u uz asi na nicom, myslis ze ked ju adky dobre vyfacka nieco sa zmeni?!
@76 sama si si odpovedala. Treba jej dat pocit, ze uz na nej nikomu nezalezi. Je to ako s malimi detmi. Ked ta kopnu a ty im to vratis, tak ta budu kopat az kym ich zacnes ignorovat a ich to prestane. Tuto autorky sestru zjavne bavi, ze je lutovana/obklopovana/whatever a preto robi to co robi. Ak si ju okolie prestane vsimat nastanu 2 situacie. Bud to skonci velmi zle, alebo to mladu prestane bavit a uvedomi si ze jej to jebe na bednu.
Ale mate pravdu bitka to nevyriesi, ta mala byt zauzivana uz skor (kedze slova zjavne nepomahaju).
@29 neviem ci sa niekto vyjadroval k tomuto ale dovolim si povedat svoj nazor na tuto situaciu o ktorej si hovorila v @29 .... volakedy som aj ja mala mierne problemi s automutilaciou, ale naozaj len mierne... a bohuzial aj moje okolie... a ked sa porezala po tom co si jej povedala ze vam to ublizuje... nemohol ju trapit pocit viny? ze vam ublizuje? a aby to uvolinila, dostala zo seba tak proste sa porezala. nechcem to zlahcovat ani nic... ale.. napriek tomu aka je automutilacia - sebaposkodzovanie - zle, cloveku to na chvilku pomoze. ulavi sa mu, nieco zo seba dostane... a na pocit viny z toho ze ublizujes ludom ktorych mas rada, je to obzvlast dobre...
@92 prestan ty trepat blbosti a nadavat na neho dobre?
a nehovor mi co mam robit ok? ja som veriaca a nemozem za to ze ty nie si...a okrem toho nie sme tu na to aby sme sa hadali ale aby sme pomohli..teda aspon ja som prisla preto neviem ako ty..
Podľa mňa je jej bolesť až tak silná, že sa mení v nenávisť, spočiatku to bola nenávisť k tomu DEBILOVI, čo jej to spravil, potom sa začala sama nenávidieť a teraz sa to prenieslo na vás. myslím, že chce aby ste to cítili, chce aby ste cítili tú bolesť, ktorá ju tak šialene mučí, apoň tak mi to vyznie,ale netuším ako by ste to mohli zmeniť, možno to chce úder priamo do čierneho, narovinu sa jej spýtať prečo sa tak nenávidí, nie s ľútosťou, nemá zmysel ju ľutovať, to ju len viac presvedčí v tom, že čím viac trpí, tým viac si ju všímajú a tým viac ju milujú. Musí si uvedomiť, že takto to ďalej nejde. Držím ti palce, dúfam, že som aspoň trošku pomohla, daj prosím vedieť ako to ide ďalej, mám podobné problémy....
Treba hlavne veriť v Boha a byt silna musi byť. Viera je najsilnejšia na svete aspon mne dosť vela pomohla viera aj mi pomaha stale. Treba sa utiekať ku Ježišovi a on je najlepši doktor ktory vylieči všetko ozaj by jej to pomohlo tvojej sestre lebo psichyjatri len do vas hustia a nič nie je dobre lebo ja som mal tiež problemy je to doť smutne budem sa za vas modliť a hlavne za Janku.
hmm Viera je pi*ovina aj ked niekomu pomoha no newiem mne by to urcite nepomohlo verim ze nekdo ako boh je ale preco by to bol prave ten krestansky
a k teme : noo ja newiem ona musi byt asi naozaj velmi citlliva podla mna to znasilnenie nie je nic take co by sa nedalo pretrpiet...ta smrt otca no to uz je neco horsie newiem poradit co by jej pomohlo ja asi problemy riesim alkoholom aj ked to ani tak niesu problemy iba tak pijem ako milion dalsich ludí ale tak nekedy to pomoze vypit si :-! ake ma tvoja sestra skusenosti s chlastom marihuanou... ??? (aj ked chlast njeje nic dobre ale urcite lepsie ako rezat sa alebo pozierat lieky )
mna by skor zaujimalo ako to u vas bolo pred znasilnenim tvojej sestry. starali ste sa o nu aj pred tym? rozpravali ste sa? mate v rodine otvoreny vztah-mopzete sa spolu rozpravat o vsetkom,alebo su veci o ktorich sa vobec nerozpravate? (nie som si ista ci ma pochopis)
tusim si tu pisala ze bolo citliva aj pred tym...je u vas v rodine este nieko taky citlivy,alebo len ona? a smrt vasho otca(prepac ze zachadzam aj do tejto temy), nie je mozne ze by sa citila trochu vinna za nu? (nehnevaj sa,ale zvazujem vsetky moznosti ktore mi napadnu)
vies mozno tym ze ste sa o nu zacali prehnane zaujimat,uvedomila si jednu vec,a sice ze sa jej to paci a je jej to prijemne ze ma stale okolo seba ludi a vsetci si ju vsiimaju,zaujimaju sa o nu... takisto ludia na psychiatrii,chcela sa tam vratit lebo tam bola stastna,mala tam kamaratky a ludia sa o nu zaujimali,starali sa o nu...
tvoj kamarat a teda jej priatel v nej podla mna vyvolal spomienky na minulost (nevies ci toho chalana co jej to spravil mala rada?),spomenula si na hnusny zazitok a zase ju to dostalo,chce skoncovat zo zivotom lebo nevladze (ale podla mna mam na tomto svete v tomto zivote nejake poslanie,inak by uz bola davno mrtva)
psychiatri su na nic,predpisu lieky a kaslu na to co sa stane dalej..fakt skuste radsej velmi dobreho psychologa,ktory by sa s nou rozpraval,zistil by kde je koren problemu a tak... mozno by sa dal vybavit denny stacionar(alebo ako sa to vola)ze by tam chodila kazdy den na 1-3 hodinky povedzme...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
101 komentov
Myslím,že iná pomoc ani rada nie je..
Ale čo píšeš o tých tabletkách, to je fakt zlé. Asi sa s tým nevie vyrovnať a máva depresie.
A ak je na tom už tak zle, v prvom rade jej musia pomôcť odborníci, možno lieky a tak.
A ako s ňou dalej, v tom si netrúfam poradiť, treba sa o tom porozprávať s jej psychiatrom.
Inak drzim palce a dufam ze sa to vsetko da zasa doporiadku
DO skoly chodit musi, ale tak da sa to urobit, predsa len je prednejsie zdravie, v tomto pripade psychicke ako jeden skolsky rok, ktory sa dobehnut da... jednoznacne ju tam treba nechat dlhsie
A kedze BIRDZ nie je psychologicka poradna a ani zvaz nezavislych psychiatrov a psychologov pomoc tu zrovna nenajdes (tiez jeden z dovodov preco si myslim ze to je fake)
Takej osobe ako si popisala pomozu len sedativa a ine lieky, kazajka a vypolstrovana miestnost.
Možno by bolo dobré sa opýtať lekárov či by sa nedalo ju hospitalizovať niekde inde, kde sú pacienti hospitalizovaný dlhšie, minimálne 3 mesiace.
Lebo sú aj také zariadenia, tam by mala rôzne terapie a tak.
A to s tou skolou dost nehra.. pretoze som mal par kamaratov,ktory boli vazne chorí a prerusili skolu,t ozanemna ze opakovali rocnik. V tomto pripade by to slo podla mna tiez.
Nikto iní ako specializovaní doktori to nevyriesia. A ak sa to opakuje,ze ju tam nechcu nechat dlhsie ako mesiac,aj ked to potrebuje tak je to pekne jebnute.
Radu som napisal,psychiater! ten ju tam podla tvojich slov neche nechat dlhsie ako mesiac, co je podla mna blobsot a treba apelova tna kompetentnych.
Nie je mozne aby bola skola uprednsotnovana,to je poriadna blbost.Kym dievca nebude v poriadku,nejaka posrana skola je jej na hovno,aj tak pochybujem,ze sa tam na nieco sustredi.
Ad. rady: odporúčam nie psychiatra ale psychológa. Pohľadajte nejakého kvalitného nech je hocikde na SVK. Psychiater je lekár a ako vidíte lieky ani liečba nezaberajú. Psychológ je konzultant a on dokáže zistiť asi lepšie kde je chyba (nie iba medicínska diagnóza) a psychológ dokáže presvedčiť "obeť" v tomto prípade sestru, že je v jej záujme aby sa z toho dostala a ako to má urobiť.
Podobnú úlohu ako psychológ môžete skúsiť aj vy. Prácu s podvedomím, odporúčam pozrieť heslo "Silvová metóda". Držím palce.
Myslím si že bola veľmy citlivá,keďže ju to takto vzalo.Robí to všetko od toho momentu alebo mala také problémy len od toho znásilnenia?
...
To dievča (sestra) musí samo nájsť ten správny spôsob a ona musí pochopiť že je potrebné sa zaradiť do bežného života a správať sa normálne. Jasné, že jej treba trochu dopomôcť, ale metódami opisovanými v @25 to určite nepôjde.
ale teraz je darmo, uz si na to zvykla a len tak lahko s tym neprestane.
Tá Silvova metoda fakt funguje, mam to overene, len treba chcieť.
prípadne treba vyskúsat aj iné druhy ludoveho liecitelstva, ked uz medicina nezabera, samozrejme vsetko zamerane na psychiku cloveka.
maj pevné nervy, budes ich na najblizsie roky velmi potrebovať.
Podla mna to co musi prezivat v tej nemocnici nie je 3 krat prijemne.
Napadlo mi,ale to uz asi x krat skusali,s a snou porozpravat. Skusit jej pomoct najst zmysel zivota,aby nerobila blbosti a nepokusala sa zabit.
Skusit robit to co jej kedysi robilo radost,nejaky sport,divadlo,kino,vonku sa zabavit s kamaratmi..proste niekam ,kde by sa odreagovala,prestala mysliet nato,ze zivot nema zmysel.
Je to tazke,ale stacia spravny ludia a vsetko sa da.
Niekedy sme spolu vychadzali vyborne.Dokonca ma pozvala do POSTY PRE TEBA pretoze sa mi chcela podakovat za pomoc v pre nu najtazsich chvilach-ked nam zomrel otec
Ale teraz je vsetko ine-nechce si dat pomoct
Je mi fakt ľúto tvojej sestry, ale ešte viac tvojej mamy.. Nepočula som ešte o takých rozsiahlych následkoch po znásilnení.. ale každý sme iná osobnosť..
Nebudem ti dávať radu, psychiater,ked k nemu chodí pravidelne..ale skôr sa tiež prikláňam k názoru, že doba, kt. tam pobudne je dosť málo.. ved sami jej dajú lieky a ona sa s nimi predávkuje.. ako by ju posielali sami na smrť. Aspoň mám taký pocit.
Pre toto čo ona robí určite existuje diagnóza a dá sa nejako špeciálne liečiť.. ved ona sa vám vyhráža, že to urobí znovu..a ked sa reže len aby niekomu sa pochválila.. Proste jej v hlave preplo, a na to správne liečenie..
Osobne nepoznám žiadne také ústavy na SR, ale mali by ste sa poobzerať po nejakých špeciálnych kde by jej naozaj mohli pomôcť, a nie na kratšiu dobu.. Nespoliehajte sa na to, že to prejde.. môže to byť len dojem.. MINIMÁLNE na 3 mesiace by som ju poslala preč..
A myslím, že potrebuje aj psychologickú pomoc.. jej problémy súvisia najmä so psychikou.
Psychiater jednoznačne..
Nie som žiadny odborník na to..ale tak..snažila som sa ti dať nejakú tú radu..
Držím palce
Dalej autorka hovori ze jej sestra bola na psychiatrii hospitalizovana uz po niekolki krat. Osobne si myslim, ze keby sa stale reze a predavkuvava tabletkami (btw ako sa k nim dostala, ked lekar nosi presne potrebne mnozstvo rovno do izby?) tak uz davno je niekde na samotke priputana k posteli a su do nej tlacene take sedativa, ze by nevladala ani lezat.
A co ti vadi na tom,ze niekde do komentaru dam smajlika? Ved ja nie som na pokraji nervoveho zrutenia-ja som len chcel vediet nazor a radu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Poznám ho, je to skvelý chlap.
Moj nazor ...neberte mi ho!
Ale mate pravdu bitka to nevyriesi, ta mala byt zauzivana uz skor (kedze slova zjavne nepomahaju).
a nehovor mi co mam robit ok? ja som veriaca a nemozem za to ze ty nie si...a okrem toho nie sme tu na to aby sme sa hadali ale aby sme pomohli..teda aspon ja som prisla preto neviem ako ty..
a k teme : noo ja newiem ona musi byt asi naozaj velmi citlliva podla mna to znasilnenie nie je nic take co by sa nedalo pretrpiet...ta smrt otca no to uz je neco horsie newiem poradit co by jej pomohlo ja asi problemy riesim alkoholom aj ked to ani tak niesu problemy iba tak pijem ako milion dalsich ludí ale tak nekedy to pomoze vypit si :-! ake ma tvoja sestra skusenosti s chlastom marihuanou... ??? (aj ked chlast njeje nic dobre ale urcite lepsie ako rezat sa alebo pozierat lieky )
tusim si tu pisala ze bolo citliva aj pred tym...je u vas v rodine este nieko taky citlivy,alebo len ona? a smrt vasho otca(prepac ze zachadzam aj do tejto temy), nie je mozne ze by sa citila trochu vinna za nu? (nehnevaj sa,ale zvazujem vsetky moznosti ktore mi napadnu)
vies mozno tym ze ste sa o nu zacali prehnane zaujimat,uvedomila si jednu vec,a sice ze sa jej to paci a je jej to prijemne ze ma stale okolo seba ludi a vsetci si ju vsiimaju,zaujimaju sa o nu... takisto ludia na psychiatrii,chcela sa tam vratit lebo tam bola stastna,mala tam kamaratky a ludia sa o nu zaujimali,starali sa o nu...
tvoj kamarat a teda jej priatel v nej podla mna vyvolal spomienky na minulost (nevies ci toho chalana co jej to spravil mala rada?),spomenula si na hnusny zazitok a zase ju to dostalo,chce skoncovat zo zivotom lebo nevladze (ale podla mna mam na tomto svete v tomto zivote nejake poslanie,inak by uz bola davno mrtva)
psychiatri su na nic,predpisu lieky a kaslu na to co sa stane dalej..fakt skuste radsej velmi dobreho psychologa,ktory by sa s nou rozpraval,zistil by kde je koren problemu a tak... mozno by sa dal vybavit denny stacionar(alebo ako sa to vola)ze by tam chodila kazdy den na 1-3 hodinky povedzme...
ja len dufam ze jej nieco pomoze