Caute. Velmi potrebujem pomoc. Som 13 rocny chalan pubertak, a nedavno som si vsimol ze mam hrcu na pravom prsniku. Je to to co si mam mysliet? alebo len nejaky prechod? prosim pomozte
P.S. nepiste mi sem hovadiny, ale strucne odpovede
mal som neico podobne na krku .. a bol to zapaleny tukovy vacok ci nejaka podobna blbost ... chod ku koznej ti da mna to nejaky krem ak vobec neico ...
pokial nie si zrovna z chernobylu tak to rakovina nebude .. urcite nie u 13 rocneho zo slovenska ...
sak chod za obvodnou a ne tu sa pytaj, podla mna to nic neni mas 13. Mozno mas nejaky slabsiu formu gynekomastie, co v tvojom veku byvava normalne alebo cysta atd. ale rakovina nie
akože všetky stresy vyrieši nášteva u doktora....ale ak ťa mám potešiť moj pes mal tiež veľkú hrču na rebrách a o týžden ked sme išli k doktorovi tak mu to už zmizlo
@r1sh0 aj ja som mal v trinastke pod jednou bradavkou. Bol som s tým u obvodnej, ale vraj to bolo normalne. Asi po mesiaci mi to zmyzlo. Vraj to ma niečo z hormonami.
ja som to mal tiez na krku ale moja doktorka ze to zmyzne a je tak
a viem ze neiktori ludia to mavaju aj na boku proste je to tuk ulozeny to sa vstrebe cez leto napr. ked budes plavat tak sa ti formuju svaly a sformuje sa ti to normalne
ak si chces byt isty co to je chod ku doktorke podla mna nic vazne u chalanov nebyva rakovina prsnika nemas sa coho bat
( ja mam na krku jazvu (taku hrcku) a nezabil som sa je to vidno no a co )
rakovina prsníka u mužov je veľmi, veľmi zriedkavá a predpokladám, že v tvojom veku ešte zriedkavejšia. za absolútnou väčšinou takýchto prípadov sa skrýva dačo úplne iné, nevinné, tukové hrčky a podobné záležitosti. tiež som také dačo mal a časom to zmizlo. tým nechcem tvrdiť, že to musí byť určite aj tvoj prípad, takže spravíš dobre, ak sa o tom zmieniš doktorke.
necital som celu tuto debatu ale podla mna by si mal hlavne skocit k doktorovi a nie to tu riesit na fore
...btw ja som mal podobnu zalezitost pod pazuchou, bolo to aj dost velke - zdurena uzlina alebo nieco take to bolo, rok som s tym chodil a potom to zmizlo
eh, ale tá kombinácia "faktov" znie dobre... v profile "22 ročné dievča", a tu napíšeš "som 13ročný chalan a mám hrču na pravom prsníku"
tak sa rozhodni, buď si (22ročné) dievča a MÁŠ prsník, alebo si chalan a v tom prípade prsník nemáš, síce ma nenapadá ako sa to volá u chlapov, ale myslím že prsník sa tomu nehovorí.
každopádne ak predpokladám že si chalan, tak viem čo pojmom prsník myslíš a nebudem detailista, len som si chcel rýpnuť... no, a v tom prípade že tam máš hrču absolútne, ale absolútne netuším prečo to riešiš tu na birdz fóre a nezájdeš radšej za doktorom, ale keď už sme pri tom, také čosi som mal tiež, hneď pod bradavkou, a tiež v takom pomerne ranom veku (13-15 tuším?), a bolo to dosť citlivé, keď som to trošku stlačil tak to bolelo, priemer asi centimeter (resp. najprv to bolo menšie ale potom sa to zväčšilo na taký priemer), a potom to po pár mesiacoch zmizlo, je možné že sa mi to predtým objavilo aj na druhej strane a tam to tiež malo podobný vývoj (aj s tým že to potom zmizlo), ale to už si nie som istý.
každopádne ak si ten typ čo sa nebojí tak neviem prečo sa pýtaš, a ak si ten typ čo sa bojí tak neviem prečo si s tým rovno nešiel k doktorovi
si 22rocna baba a 13rocny chalan v jednom! jasne ze mas rakovinu a jasne ze si v prechode! a mas aj rakovinu krcka maternice! a vies preco? lebo ty co sa pytaju hovadiny na nete ju maju vzdy!
V období dospievania, počas puberty, som aj ja mal a na dotyk boli bolestivé, ale už v poho to sa ti len žľazy vyvijaju, aby si mohol v dospelosti kojiť
v tom veku je to uplne normalne.... nedostatok testosteronu, problem s hormonmi... ak to nezmizne do takeho 18roku tak potom si to mozes dat vyoperovat....dovtedy ti to nikto operovat nebude, mozno by pomohlo pichanie testosteronu ale to tiez v takom mladom veku asi nepovolia.... ale tak ci tak, skoc k lekarovi, ten ta posle na sonografiu a potom budes moct by kludny
@1smajlik12 ale prsnikov ?... asi nei ono je to dost nerozsirene ... u mladsich ludi ... (do 15) inac .... mi ot je jasne ze rakovina moze byt aj u deti (osobna skusenost)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
36 komentov
mal som neico podobne na krku .. a bol to zapaleny tukovy vacok ci nejaka podobna blbost ... chod ku koznej ti da mna to nejaky krem ak vobec neico ...
pokial nie si zrovna z chernobylu tak to rakovina nebude .. urcite nie u 13 rocneho zo slovenska ...
nemaj strach
ale enmyslim si ...
u chalanov na prsniku nei az tak casto ...
treba byt optimista ...
ja som to mal tiez na krku ale moja doktorka ze to zmyzne a je tak
a viem ze neiktori ludia to mavaju aj na boku proste je to tuk ulozeny to sa vstrebe cez leto napr. ked budes plavat tak sa ti formuju svaly a sformuje sa ti to normalne
ak si chces byt isty co to je chod ku doktorke podla mna nic vazne u chalanov nebyva rakovina prsnika nemas sa coho bat
( ja mam na krku jazvu (taku hrcku) a nezabil som sa je to vidno no a co )
@3mm a to s nadorom u trinastrocneho...Mala som kamarata co zomrel na rakovinu v dvanastich takze asi tak
...btw ja som mal podobnu zalezitost pod pazuchou, bolo to aj dost velke - zdurena uzlina alebo nieco take to bolo, rok som s tym chodil a potom to zmizlo
tak sa rozhodni, buď si (22ročné) dievča a MÁŠ prsník, alebo si chalan a v tom prípade prsník nemáš, síce ma nenapadá ako sa to volá u chlapov, ale myslím že prsník sa tomu nehovorí.
každopádne ak predpokladám že si chalan, tak viem čo pojmom prsník myslíš a nebudem detailista, len som si chcel rýpnuť... no, a v tom prípade že tam máš hrču absolútne, ale absolútne netuším prečo to riešiš tu na birdz fóre a nezájdeš radšej za doktorom, ale keď už sme pri tom, také čosi som mal tiež, hneď pod bradavkou, a tiež v takom pomerne ranom veku (13-15 tuším?), a bolo to dosť citlivé, keď som to trošku stlačil tak to bolelo, priemer asi centimeter (resp. najprv to bolo menšie ale potom sa to zväčšilo na taký priemer), a potom to po pár mesiacoch zmizlo, je možné že sa mi to predtým objavilo aj na druhej strane a tam to tiež malo podobný vývoj (aj s tým že to potom zmizlo), ale to už si nie som istý.
každopádne ak si ten typ čo sa nebojí tak neviem prečo sa pýtaš, a ak si ten typ čo sa bojí tak neviem prečo si s tým rovno nešiel k doktorovi
filip
filip