Ja ho tiež píšem a žeby sa na to nejak extra pripravujem nedá sa povedať. Akurát dneska si idem slovenčinu trochu natlct do hlavy lebo keby sa ju učím mesiac dozadu tak by som z nej zajtra určite nič nevedela. Takže pohodicka nestresuj, oddychni si a zajtra to dáš. Prijímačky robíme tak či tak.
Dnes som bol pozrieť učiteľky na základnej a vraveli, že sú úplne v páke, lebo nikto netuší, čo tam dajú, nevedia, čo (sa) majú učiť a že sú dosť nanič z toho Tak veľa šťastia, my sme mali dosť sprostý T9, snáď vy nebudete mať až tak...
@3 nechápem kam na toto chodia tí ľudia.. veď mne práveže pomohlo na monitore aj učenie "deň pred".. a aj sa mi to vyplatilo, že som si ešte nejaké veci ozrejmila
Ja som písala len prijímačky a nijako som sa na nich nepripravovala, len čosi zo slovenskej literatúry som si prezrela, keďže o tom som nemala žiaden prehlad.
Nemusíš stresovať, podla mňa by stačilo dávať pozor na hodinách od piatej triedy min. a trochu sa doma aj poučiť a to by si teraz nemusela mať nijaké stresy, s matikou detto.
A okrem toho, vraj nikto nesmie vedieť, čo na tom monitore má byť, takže my ti asi ťažko poradíme.
A nakoniec, všetkým monitor píšucim ľuďom držím palce.
napisem ti to takto ..nedas to ! a nech ta vsetci povzbduzuju a vravia ti co chcu ty to nedas ..napises to zle ..pretoze budes stresovat ze si sa malo ucila a pre dalsie ine veci ..
bude to úplne v pohode, pokiaľ vieš rátať obvody, obsahy, priemery, uhly, percentá, premieňať jednotky, rátať cez trojčlenku, orientovať sa v grafoch, predstaviť si rôzne telesná z rôznych uhlov, vytvárať si rovnice a rátať ich, tak vieš všetko, nemá tam byť čo iné
a zo slovenčiny je to to isté, budú tam vzory, prísudky, podmety, nejaké cudzie slová, tvorenie slov, slohové postupy a útvary, spodobovanie, nejaké jednoduché veci z literatúry, jazykové prostriedky, veľké/malé písmená a čítanie s porozumením a tak
pravdepodobne som na nejaké veci zabudla, ale toto je jadro, ak vieš logicky rozmýšľať a nerobia ti problém základné veci, tak to zvládneš
@taylah znie to v pohode, ale nikdy nezabudnem na obraz všetkých našich štyroch slovenčinárok, ktoré došli po Monitore, že nám povedia správne odpovede a pri jednej otázke sa skoro pobili, lebo každá považovala za správnu inú odpoveď... v tom momente som si povedal, že je to totálne irelevantná konina, ten "monitor"
@drazoal tak ako hej, toto je pravda, ale zas takýchto vecí nebýva veľa a sú hlavne pri tých otázkach, ktoré sú venované porozumeniu textu... a sú také väčšinou jedna-dve... plus ešte nejaké, že sa ti nepodarí... no 80% musíš mať minimálne aj keby čo bolo
@taylah neviem, či som aj menej nemal... a to slovenčinu žeriem, vždy som mal jednotky z nej (dokonca stále mám), Komparo som mal na 95% a proste... wrrr, Testovanie ma totálne demotivovalo... iba dočasne síce, ale predsa... proste, chujovina
@drazoal tak ako to záleží konkrétne potom od testu... my sme napríklad mali ľahký (aspoň mne sa taký zdal no)
ale ešte toľko ti k tomu poviem... ja si myslím, že čím lepšie známky máš resp. čím viac tie známky odrážajú to, čo vieš (alebo aj vieš, ale máš zlé známky), tak tým si úplne preslovenčinovaný a proste ťa to láka dať hocičo iné... ten, kto má nejaké základné vedomosti, tak proste povie hneď niečo a väčšinou to je pravda... ale ty začneš rozmýšľať nad tromi inými variantmi, prebehne ti mysľou desať poučiek a pravidiel a výnimiek a zamotáš sa do toho a pri tom je to také jednoduché...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
2 sekundy na googli
bolo to ťažké?
stresovali ste?
už sa fakt tešíííííííííím
Nemusíš stresovať, podla mňa by stačilo dávať pozor na hodinách od piatej triedy min. a trochu sa doma aj poučiť a to by si teraz nemusela mať nijaké stresy, s matikou detto.
A okrem toho, vraj nikto nesmie vedieť, čo na tom monitore má byť, takže my ti asi ťažko poradíme.
A nakoniec, všetkým monitor píšucim ľuďom držím palce.
(normálne som si knihu stiahla a hľadala to tam
Nieje to tak hrozné ako keby si mala pisať maturu,monitor ti možno len pomôže pri prijimačkach na strednu školu podla toho na akú ideš no inač pohodky
a zo slovenčiny je to to isté, budú tam vzory, prísudky, podmety, nejaké cudzie slová, tvorenie slov, slohové postupy a útvary, spodobovanie, nejaké jednoduché veci z literatúry, jazykové prostriedky, veľké/malé písmená a čítanie s porozumením a tak
pravdepodobne som na nejaké veci zabudla, ale toto je jadro, ak vieš logicky rozmýšľať a nerobia ti problém základné veci, tak to zvládneš
ale ešte toľko ti k tomu poviem... ja si myslím, že čím lepšie známky máš resp. čím viac tie známky odrážajú to, čo vieš (alebo aj vieš, ale máš zlé známky), tak tým si úplne preslovenčinovaný a proste ťa to láka dať hocičo iné... ten, kto má nejaké základné vedomosti, tak proste povie hneď niečo a väčšinou to je pravda... ale ty začneš rozmýšľať nad tromi inými variantmi, prebehne ti mysľou desať poučiek a pravidiel a výnimiek a zamotáš sa do toho a pri tom je to také jednoduché...