Prosim vas, neviete niekto ako dlho sa tato choroba lieči, ake ma priznaky alebo niečo viac o nej?akurat viem,ze je to infekčne...potrebujem zistit viac.. citala som si sice na nete priznaky tejto choroby a podobne.ale chcela by som vediet o tom niečo via
nechce sa mi písať... proste... je to individuálne, jedna kamarátka ani nevedela o tom, že to mala, ďalšia kvôli tomu mesiace preležala s neskutočnými bolesťami doma, tretia mala tiež bolesti, ale nič hrozné... príznaky si ľahko nájdeš...
ja som to mala, doktorka ma liecila ako na anginu a mne to nie a nie prejst, dusila som sa, vsetko ma bolelo.. az po mesiaci v izolacii mi zistili ze to bola mononukleoza.. bolest hrdla, hlavy, teplota a neviem este ake priznaky
moj chalan to asi ma ale este sa to nevie naisto.. lekarka ma podozrenie ze ide o mononukleozu..zajtra mu este budu robit nejake vysetrenia tak bude vediet presnejsie..ale boli ho hrdlo nemoze ani jest poriadne,,sotva rozprava,,teplotu mal aj zima mu bola.. bojim sa strašne o neho..
spolužiačka to mala,mala horúčky,vyhádzala sa,ani nevedela o sebe,to bolo nejak 2 mesiace pred koncom školy,bola v nemocnici,do školy ani neprišla a aj cez prazdniny bola ešte dlho doma
zaklad je, ze u kazdeho to ma absolutne odlisny priebeh, takze tazko ti tu niekto na fore poradi.
kamaratka sa z toho nevedela dostat mesiac. trpela horuckami, bola neskutocne vycerpana a schudla hadam 5kg.
ja som ju vraj podla vysledkov krvi kedysi davno prekonala, ale chvalabohu klop klop do dreva - ani som o tom nevedela.
dnes uz pomaly nenajdes cloveka ktory by ju nemal - ved sa aj tak pekne nazyva, choroba z pieskoviska, choroba z bozkavania, kludne ju dostanes aj z toho ked sa po niekom napijes z flasky...
Tak ja som mal dva dni vkuse 41°C. A keď som ju mal, doktorka mi povedala že je to viróza a dala mi bioparox. Tak som šiel naspäť do Bratislavy, veď skúškové nepočká...
Keď som o 4 mesiace ležal v nemocnici s inou chorobou, zistili mi, že som prekonal infekčnú mononukleózu. Skúste hádať kedy...
@morticia666 Myslím, že na to sa neumiera , dôležité je, že už zistili, čo mu je, pretože určiť diagnózu je veľký problém väčšiny slovenských lekárov...
@marek2031 to mas pravdu,, na slovensku to je dost tažke.. no zatial ma lekarka len podozrenie,,ale vela som si teraz toho o tej chorobe čitala na iternete,,a priznaky ktore ma v podstate dost sedia s priznakmi tejto choroby.. no ešte sa uvidi,maju mu robit vyter z hrdla a tak....
Mononukleóza - doteraz pri počutí toho slova je mi zle. Mala som mononukleózu v 17 rokoch, pre mňa bola o to horšia, že ja mám ešte chronický zápal mandlí.
Začalo sa to teplotami a nenormálne SILNOU bolesťou hrdla, nič som nemohla jesť, prehltnutie tabletky bolo pre mňa utrpenie.... Išla som k lekárke, poslala ma na krčné, tam si mysleli, že mám na mandli absces, také som mala celé hrdlo zahnisané a lekár videl, že mám problém otvoriť ústa.
Následne na to ma poslali na infekčné s tým, že je to bežný postup a že sa normálne potom vrátim domov. Zobrali mi krv, urobili nejaké vyšetrenia a chceli ma tam nechať, lenže ja som presne v ten deň mala narodeniny, tak preto som takýto lákavý pobyt na infekčnom odmietla Na druhý deň som musela zase ráno prísť na krv, mala som veľmi zlé výsledky, zase ma tam chceli nechať, ale zase som išla domov. Medzitým mi nasadili antibiotiká, avšak sa mi urobil nejaký výsev, jeden lekár si myslel, že je to alergia na lieky, druhý, že to môže byť mononukleóza ...
Potom som ešte rok musela chodiť na infekčné na vyšetrenia. Trápila som sa ňou možno tri mesiace, nie priamo mononukleózou, ale najprv som mala angíny, ktoré tomu predchádzali a potom mononukleózu a ešte kým sa to preliečilo, no hnus choroba, ale zase sú aj oveľa horšie :p
Ak má niekto mononukleózu, tak musí mať nejakú prísnu diétu, mne to samozrejme nikto nepovedal
ach nezavidim,, moj chalan dnes bol na tom vysetreni ale tak ma dost blbu doktorku,, nevie zatial nič,,dala mu len nejake lieky,,a vraj,ze ak chce nech sa pride v pondelok ukazat na kontrolu.teploty vdaka bohu uz moc nema...mal len čosi okolo 36 a pol vraj..ale hrdlo ho stale boli..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
ja som to mala, doktorka ma liecila ako na anginu a mne to nie a nie prejst, dusila som sa, vsetko ma bolelo.. az po mesiaci v izolacii mi zistili ze to bola mononukleoza.. bolest hrdla, hlavy, teplota a neviem este ake priznaky
kamaratka sa z toho nevedela dostat mesiac. trpela horuckami, bola neskutocne vycerpana a schudla hadam 5kg.
ja som ju vraj podla vysledkov krvi kedysi davno prekonala, ale chvalabohu klop klop do dreva - ani som o tom nevedela.
dnes uz pomaly nenajdes cloveka ktory by ju nemal - ved sa aj tak pekne nazyva, choroba z pieskoviska, choroba z bozkavania, kludne ju dostanes aj z toho ked sa po niekom napijes z flasky...
Keď som o 4 mesiace ležal v nemocnici s inou chorobou, zistili mi, že som prekonal infekčnú mononukleózu. Skúste hádať kedy...
Začalo sa to teplotami a nenormálne SILNOU bolesťou hrdla, nič som nemohla jesť, prehltnutie tabletky bolo pre mňa utrpenie.... Išla som k lekárke, poslala ma na krčné, tam si mysleli, že mám na mandli absces, také som mala celé hrdlo zahnisané a lekár videl, že mám problém otvoriť ústa.
Následne na to ma poslali na infekčné s tým, že je to bežný postup a že sa normálne potom vrátim domov. Zobrali mi krv, urobili nejaké vyšetrenia a chceli ma tam nechať, lenže ja som presne v ten deň mala narodeniny, tak preto som takýto lákavý pobyt na infekčnom odmietla Na druhý deň som musela zase ráno prísť na krv, mala som veľmi zlé výsledky, zase ma tam chceli nechať, ale zase som išla domov. Medzitým mi nasadili antibiotiká, avšak sa mi urobil nejaký výsev, jeden lekár si myslel, že je to alergia na lieky, druhý, že to môže byť mononukleóza ...
Potom som ešte rok musela chodiť na infekčné na vyšetrenia. Trápila som sa ňou možno tri mesiace, nie priamo mononukleózou, ale najprv som mala angíny, ktoré tomu predchádzali a potom mononukleózu a ešte kým sa to preliečilo, no hnus choroba, ale zase sú aj oveľa horšie :p
Ak má niekto mononukleózu, tak musí mať nejakú prísnu diétu, mne to samozrejme nikto nepovedal