Ahojte prosim vas kto mi viete poradit mam taky problem mam morca ma 2 roky a uz tyzden nechcelo nic jest. Isla som k veterinarovi a zistil ze ma zarastene zuby. Tak mu ich obrusil a povedal ze by sa to malo zlepsit ale stale nic neje.. Neviete co by mohl
fuuha, skus mu dat konarik do klietky, taky z ktoreho sa neotravi, aby si mohol sam brusit zubky, alebo mu kup Brusny kamen, stoji to okolo 1e. a ak ma a nepomaha, tak neviem..
mozno ho po tom bruseni boli daco alebo neviem...spytaj sa zverolekara zase...
a @mielikki do morciat sa nevyznam, ale do skreckov trochu hej a myslim, ze to je take iste - bezna strava u nich nesposobuje obrusovanie zubov, musia mat nieco tvrde, takze nemyslim, ze zuby boli nasledkom nejedenia.
@pubertslatinocelny závisí od stravy, moje mávali vždy v klietke aj tvrdý chlieb a tak, na tom sa pekne obrusovali... a vlastne aj na takej mrkve .. a okrem toho, ak zviera stratí apetít, tak predpoklaám, že celkovo stratí chuť čokoľvek hrýzť..
a pod tekutou stravou si predstavujem buď rozmixované nejaké ovocie, alebo aspoň smotanu do kávy, tým sa zvyknú dokrmovať slabé mláďatá
@mielikki hej no tvrdy chlieb ale ja uz povazujem za stravu, ktora ma za ulohu prave dopomoct k tomu obrusovaniu zubov ak strati apetit, mozno strati chut cokolvek hryzt, to je mozne. Ale ak nema moznost obrusovat zuby, narastu privelke a ci ma, ci nema chut hryzt (potravu), tak nebude moct... ved ako ja neviem, o co ide v tomto pripade, len viem, ze v jednej knizke o skreckoch, co mam, bolo, ze nemoznost obrusovat zuby vedie k tomu, ze nemoze zviera zrat pre ich velku dlzku.
@pubertslatinocelny no, to viem aj ja, ale myslím, že hlodavec si niečo na hlodanie nájde (takmer) vždy, bárs len mreže kklietky, ale taktiež si myslím, že sa obrusujú aj bežným krmivom (pretože ako inak by sa obrusovali také stoličky?)
a keď nežerie, narastú mu zuby... ak mu narastú zuby, nebude môcť žrať...
a to nehovorím o tom, že po týždni bez stravy (klobúk dole, že to ešte prežilo), bude mať prerastené aj tie stoličky a to neviem, či vôbec veterinár zbrúsi a.. neviem, ako bude schopné žuť s takými zubami
(len som kedysi bola strašný maniak do morčiat, tak sa ešte trocha vyznám, aspoň myslím) a nakoľko sa žiaľ musím stotožniť s @14 , hoci tam to bolo spôsobené i dosť vysokým vekom, tak... držím tomuto pacientovi palce...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
každopádne si myslím, že tie zuby boli len následkom nejedenia, tam bude nejaký vážnejší problém
ale skús mu podávať aspoň nejakú tekutú náhradu potravy striekačkou...
a @mielikki do morciat sa nevyznam, ale do skreckov trochu hej a myslim, ze to je take iste - bezna strava u nich nesposobuje obrusovanie zubov, musia mat nieco tvrde, takze nemyslim, ze zuby boli nasledkom nejedenia.
Nam sa vsak prihodilo , ze jej zarastli zadne zubky , co sa nedalo ovplyvnit .. bola ale uz starucka.. podavali sme jej striekačkami tekutu stravu...
Neviem , ak to boli predne zubky a on ich obrusil , mala by po chvilke zacat jest , nie ? .. ( co povedal zverolekar? )
Zatial vsak urcite tekutu stravu asi ako odporucila aj @mielikki
A "namliaždiť" jablcko , banánik a striekať pomaly striekať do ust - jak jej to pojde .. ale skus aj ine , ale aspon nieco do nej dostan podla mna
a pod tekutou stravou si predstavujem buď rozmixované nejaké ovocie, alebo aspoň smotanu do kávy, tým sa zvyknú dokrmovať slabé mláďatá
a keď nežerie, narastú mu zuby... ak mu narastú zuby, nebude môcť žrať...
a to nehovorím o tom, že po týždni bez stravy (klobúk dole, že to ešte prežilo), bude mať prerastené aj tie stoličky a to neviem, či vôbec veterinár zbrúsi a.. neviem, ako bude schopné žuť s takými zubami
(len som kedysi bola strašný maniak do morčiat, tak sa ešte trocha vyznám, aspoň myslím) a nakoľko sa žiaľ musím stotožniť s @14 , hoci tam to bolo spôsobené i dosť vysokým vekom, tak... držím tomuto pacientovi palce...