Z vlastnej skusenosti mozem povedat ze Petrohrad je krajsi... a da sa povedat, ze je to do znacnej miery europske mesto a nam blizsie... Moskva je taky gulas.. az tak sa mi tam nepacilo..
Architektúra v Sankt Petersburgu nie je ruská,keďže Peter Veľký pozval architektov z iných krajín.Na druhej strane, Petersburg je taký ucelenejší,v Moskve sa prejavujú rôzne vplyvy.No a v Petersbugu sú nádherné mosty.Ale u mňa jednoznačne víťazí Matička Maskvá No a v Moskve by som si pozrel Arbat,Boľšoj ťeátr,Krasanuju plošaď,Moskovskij gosudarstvenij univerzitet a mnohé ďalšie.
Obe, Petrohrad, Stalingrad (Volgograd), Moskva, Smolensk...a ine...a Sibir a Ural...Cela rus je krasna, skoda ze sme si nechali jej cast zobrat, myslim teraz zakarpatsku rus...Cele Rusko je pekne...ale pacia sa mi aj ine mesta byvaleho Szvazu Minsk, Lvov,Kyjev,Vladivostok....Ale jednym z najvacsich zazitkov by bolo prejst transibirsku magistralu a zastavit sa na miestach kde bojovali legionari dlho po vojne. Cest ich pamiatke! Bez z nich by sme nevznikli...aj im (mozno)vdacime za silnu menu byvalu ceskoslovensku (Legiobanka) - s tym pokladom...
rofl, ze maticka moskva a maticka rus.. rusi by vam sprostym slovakom pri prvej prilezitosti nasrali na hlavu, tak ako to za poslednych X rokov spravili uz nespocetne velakrat. ja som sice pro americky orientovany, ale az tak mi nejebe aby som tu vypisoval kokotiny typu "maticka california".. upracte si v hlavach, pre rusov su slovaci menej nez to hovno.
Obe mestá sú krásne. V petrorade Ermitáž musí byť veľmi zaujímavá. A nielen ona. Vôbec spôsob, akým ho postavili a tak. Takisto aj Moskva má nádherné pamiatky. A nielen Kremeľ a Červené námestie. V Moskve je spústa krásnych pamätihodností. Rád by som videl aj moskovské metro. Jednak je pekne výtvarne spracované a zároveňje rozsiahle, veď má vyše desať tratí. A aj tá 120 kilometrov dlhá diaľnica, čo ide okolo Moskvy je zaujímavá. Nehovoriac o prepojenosti jednotlivých systémov moskovskej dopravy (niekoľko letísk, železnice, metro a ostatné systémy).
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov