Môže byť tučný človek šťastný a spokojný sám so sebou?
Ahojte, zaujíma ma váš názor, poprípade skúsenosti - či už vlastné alebo niekoho koho poznáte. Nenarážam teraz na ľudí kt. majú 5kg nadváhu ale takú skutočnú nadváhu. Nemám nič proti takým ľuďom len ma zaujíma ako to majú.
poznam par takych a niektori z nich su s tym stotzneni. ale tu je otazka do akej miery, myslim si, ze len par realne vnutorne silnych ludi to neriesi a bere to tak ako to je. potom drviva vacsina sa tvari ze je to OK ale vnutorne sa uzieraju tym ze su tucni. proste vplyv spolocnosti je silny a ne kazdy to dokaze tak dobre zamaskovat alebo sa stotoznit s tym, ze vybocuje z pomyselneho idealu krasy
@chlorofyl to nie je o ideale krasy, to je o tom ze ked mas naozaj vysoku nadvahu tak sa (vacsinou) uz necitis prijemne vo svojom tele a celkovo si nemyslim ze by to bolo pre cloveka prirodzene
myslm, ze par ano ale tiez je mozne, ze su s tym stotozneni "proti svojej voli". ak to vezmem z vlastnej perspektivy, ked som bol viac pri sebe, nie vyslovene v nadvahe ani nie tucny, proste mal som brucho atd, snazil som sa sam seba uchlacholit tym, ze na tom absolutne nezalezi a mal by som sa citit vo svojom tele fajn, pritom som v podvedomi vedel, ze to fajn nie je a nechcem takto vyzerat. no prave ta divna psychologizacia problemu - preco by som sa dobre citit nemal - ma staviala do pozicie, kde som bol v akomsi limbe, chcel by som vyzerat inac ale zaroven sa MUSIM citit dobre v momentalnom stave.
akonahle som sa cez to dostal a uvedomil si, ze je donebavolajuca blbost nesnazit sa to telo zuslachtovat a nestarat sa on, a zacal som na nom pracovat, zacal som byt so sebou skutocne stastny, este viac zdravo sebavedomy, telo je silne, funkcne a zvysovanie jeho estetiky je prijemny vedlajsi efekt.
nemyslim si, ze problem tucnoty je vyslovene problemom idealu krasy v dnesnej dobe/spolocnosti (estetika tela je tu uz od antiky). je jednoducho skoda nevyuzit potencial tela, ktory tu clovek ma. a nepoznam nikoho, kto by bol nestastny/menej stastny, po tom, co schudol. vacsina mi vzdy povedala, ze aj ked sa citili so sebou ok, stale v sebe mali nejaky rozkol, ze to ok jednoducho nie je a len si to nahovaraju. to su moje 2 centy.
ano... ja mam nadvahu asi 15kg coz neni nadvaha ale dost silne to vnimam ohladom kondicky a velkosti veci
a ako na jednej strane ma to dost serie...ale na druhej strane, je tu a teraz. A teraz musim prijat to v akom stave som sa ocitla, lebo pokial sa budem neznasat za to kolko mam kil tak fakt pojdu velmi tazko dole a budem sa citit zle a vycitat si kokotiny a nebodaj zavidiet.... a ja mam uplne ine problemy ako toto cize to berem tak ze som pekny tučko , ale dlho nebudem dufam
Tak soms tastna, spokojna zo sebou, myslim ze si ze som pekna a viem ze schudnem, lebo mi nevyhovuje tato vaha skrze to ze rada zijem aktivnejsie a uz sa pomaly vraciam konecne do starych kolaji, bez zdravotnych problemov
takto nemam rada, priam neznasam ked pocujem zvacsia od tucnej zeny ze muzi maju radi maso, nie kosti a tiez casto od tucnych pocujem, ako do mna dzubu, ze preboha ved ty si aka vychudnuta, jedz daco a pod. pritom jem vela a vobec si nepridem aby som bola vychudnuta
...takze kamaratkin oco vazi aspon 190 kg (prisaham!!!) a to je fakt nejeden z najviac zatrpknutych ludi, ja s nim nastastie nie som s nim v kontakte, len ho obcas vidim a je to clovek, ktory kvoli svojej obezite v zivote nebol zamestnany a len vyuziva statny system, fajci jednu za druhou a nema problem ist z krcmy autom, este aj tie dve sucky co maju na mnozenie steniat zarobili na nich viac ako on, dokonca cez nas sa dostal k jednemu lekarovi, ktory mu povedal aby mal schudnut a este sa na neho vykrical ze co si to dovoluje, mu tak hovorit ja fakt sa cudujem tej kamaratkinej mame, ze s nim ostala, fakt silna povaha (a asi aj zaludok), on nie je schopny ich zabezpecit, on neni schopny im s nicim pomoct, len diktovat co ma ju spravit a obcas ma take poziadavky, ze na ich mieste by som ho niekde poslala ako tak pocuvam, ved vlastne aj ta kamaratka, jej brat a mama na neho (potichu) nadavaju do kokotov
ok nik si to neprecita, ale chcela som sa s niekym podelit, ze existuju aj taki ludia
Podla mna ano.
Aj vidim na inych ludoch aj na sebe. Teda ked som bola ozaj obezna, tak mi to prekazalo, ale to bola puberta + depresia + nie dobra vychova v niektorych ohladoch + priserna kondicka.
Ale pri tak 10 kg nadvahe oproti stihlosti som spokojna, pokial som osvalena + chubby a nie mrochta zdochynajuca po par schodoch. Esteticky sa mi to paci v pohode, pri (hornej hranici) stihlosti si strasne uvedomujem, aka som nizka a je mi neprijemne, ze ma je proste malo a som taka krehka a malicka.
Realne stihla som bola dakedy pred sto rokmi ako decko a potom vdaka anorexii a absolutne to za to nestalo.
Hej a tieto zdravotne concerns stihlych ludi o nestihlych ludi ma ukrutne vytacaju. Vsetci vieme, ake su zdravotne rizika vysokeho podielu telesneho tuku.
Ale NEVERIM, ze vam realne tak prudko zalezi na stave ciev a hladine glukozy v krvi dajakeho cloveka, ktoreho vidite na ulici/fotke.. Cmon, proste sa van to nepaci vizualne.
Ja sice nemam ziadnu nadvahu, BMI mam uplne supeer, ale aj tak sa citim zle ked sa porovnam s idealmi krasy... som nizky, nemam tehlicky na brucu, nemam velke ramena.... ale na druhej strane, ked vidim, ze niektori ludia su na tom horsie (napr. tuckovia) ako ja tak mi to tak trochu dviha ego a citim sa lepsie. Ale este som nestretol ziadneho tucka, ktory by nejak daval najavo ze ho to trapi. Mozno sa vnutri uzieraju, ale vzdy kazdy tucko ktoreho som spoznal bol veselya proste isla z nich taka pohoda a pozitvna energia, tak mozno je to pravda ze clovek moze byt stastny aj takto.
Áno, poznám jedného takého, ktorého mama presvedčila, že je krásny a pritom vyzerá ako prasiatko alebo tehotný, trčí mu často holé brucho spod trička, dychčí za pár krokov kvôli nedostatku kondície a nič sa mu v živote nechce... a tvári sa šťastne, takže určite takých existuje viac. Obzvlášť, keď ich okolie deformuje, že byť tučný je top, skvelé... A hlavne tá sebadisciplína, ktorú taký človek ovláda na jednotku – hlavne navečer pri jedle a pri športe a inej fyzickej aktivite. Samozrejme záleží od toho či to len nemá zo zdravotných dôvodov ako som poznala jedno dievča, čo jej operačne museli riešiť žalúdok a ona za to ako vyzerala nemohla. No a tiež záleží na tom ako veľmi tučný, keď je len trochu, tak nie je čo riešiť a je to jedno, každý ma nejakú jemnú nadváhu, horšie keď to ide do extrémov a ak si to daný človek neuvedomuje a je spokojný sám so sebou, veď čo by na sebe menil...
@narazuvzdornaa ked obezni ludia presviedcaju sami seba, ake je to v pohode byt obezni mi pride, akoby niekto presviedcal sam seba ze je v pohode zit so zlomenou rukou ved ju nemusis mat zlomenu....tak preco to.neriesit? je podla mna naozaj velmi mizive percento ludi, ktorym sa obezita zda byt esteticka, vacsina ludi si proste klame...
Podľa môjho názoru je ich šťastie len sebaklamom. Pretože obezita sa netýka len zovňajšku, ale celkového stavu tela a mysle. Takže keď 120 kilový človek, ktorý ledva vyjde schody a má kvôli svoju pohodlnosti zdravotné problémy povie, že miluje svoje telo a je spokojný, tak pravdepodobne len klame samého seba, aby nemusel vychádzať zo svojho komfortu.
Tak my sme obaja s frajerom obaja tuckovia a ako nepáci sa nám to, ale nejako to neriešime, kym nám to nebráni v športovaní. Kondíciu máme dobrú, lebo stále lozime po horách, ja chodim aj plávať. Akurát to nejde dole, lebo si radi doprajeme nezdravé jedlá a pivko a prestali sme cvičiť na svaly Musime začať znova cvičiť, aby sa nám dobre chodilo s 20kg batohom
@petuska11111 Ale nie vždy sa obezita pojí so zlou kondíciou Ja som tučko, ale kondičku mám lepšiu ako niektorí moji chudi kamaráti. To vidno, keď lozime na hory, oni sa ledva vlečú a ja si vpredu v pohodičke kracam a to som ešte aj fajčiar Akurát necvicim na svaly, tak sa tomu tuku nechce ísť preč
@tralalibang veď jasné, ale pochybujem, že vážiš 160 kíl a tuk na bruchu ti prevísa až ku kolenám. Ja som skôr narážala na také tie "My 600-lbs life" prípady.
@petuska11111 Tak to nie, to si nemôžem dovoliť, to by moje kĺby plakali pri lozeni po horach. Keby som nemohla loziť po horách, tak by som bola každý deň 10 hodín vo fitku, aby som čo najskôr mohla
@tralalibang v tom prípade je to v poriadku, keď má tvoje telo kondičku. Myslím, že málokto má ideálnu váhu na svoju výšku. Vždy je tam nejaká odchýlka pár kíl +-.
Ja si myslím že môže... mal som 96 na svoju výšku 193cm čo bolo dosť a bol som spokojný, však mal som milujúcu priateľku, akurát som bol na výške, kde sa mi darilo... všetko išlo skoro podľa predstáv... teraz mám 73 a cítim sa rovnako dobre aj keď nemám frajerku a už mám po škole, nemyslím si že váha ovplyvňuje šťastie v živote, to ovplyvňujú ľudia a udalosti...
ja ako tlsty clovek prehlasujem, ano som spokojna. a predstavte si, ze som zdravotne uplne v poriadku, citim sa zdrava a silna a verte tomu zeczijem ooovela zdravsi zivot ako chudi ludia. a necitim sa zdravo, ja aj som zdrava, tlak, cukor, cholesterol, super imunita, nebyvam chora, denbe sportujem. a vobec nechspem preco sa vobec toto riesi a niekto kto je chudy si mysli ze js by som mala chudnut. lol akoze dajme si beh, turistiku a ja to dam a chudy clovek co zije na hranolkach, pizze a mase to neda, radsej si zapali cigu, ale hej je chdy, je zdravy. tak isto ja extremne chudym ludom nic nebudem kazat. ale vzdy ma tato tema rozosmeje. hlavne je, ze sa dobre citim a som sebavedoma. poznam miluon babeniek co su stihle a maju mrte komplexy a necitia sa dobre vo svojom tele. to je tsk vsetko. mozte nadalej presviedcat stastnych tlstych ludi ze nie su stastni
Jasné, že hej Teda keď nie sú na fóre, kde sa im pod každú fotku ľudia, čo sa každý piatok najebávajú a fajčia 5 cigariet denne, vysmievajú, že je tučný a ma zmeniť život Ja mám 10 kg nadváhu a úplne v poho fungujem, mám super prácu, holky sa mi nevyhýbajú, usmievam sa na svet @ceciak Wtf 96 kg na 193 cm je skoro ideál, práveže teraz musíš byť skôr vyziabnutý... nič proti ofc @lawey "ja mam nadvahu asi 15kg coz neni nadvaha " vysvetli
@antifunebracka jj cize tymto si si priznal ze si kokotny a ze sa nehras na slovicka a este si ma akuzoval ze ti nadavam do kokotov vies...thug neighborhood
@lawey To čo si napísala je naozaj veľmi nepodarená a nezmyselná formulácia. Mala by si sa Karolovi pekne ospravedlniť, veď na teba naozaj nijako neútočil vo svojom prvom príspevku.
Normálne sa ťa opýtal.
Ja ako tluštik za seba hovorím, že nie. Teda šťastná som, spokojná nie...
Leeenže mám v USA sesternicu, ktorá je postavou na tom ešte horšie ako ja a pritom je úplne šťastná, spokojná, darí sa jej v každej oblasti a pritom je aj zdravá
Poznám jednu ženu, má naozaj velkú nadváhu zo zdravotných dôvodov. Je to velmi optimistický človek, so zmyslom pre všetky druhy humoru. Nevyzerá že by mala z toho ako vyzerá nejaké velké komplexy, ktoré by ju prihánali k depresiám, ale podla mna ju to aj tak trošku trápi.
Mám 10 kg nadváhu, ale prevažne na zadku, ten mám veľmi veľký a to vraj nie je škodlivé....najviac ide o pomer pásu a bokov a ten má byť 70 - 80 % a to mám ...ale keby šlo tých 10 kg dole, ale rovnomerne, s tým, že by som si krivky zachovala, tak by som brala
neviem, podla mna moze. ja napriklad som vysoka a tym padom nevyzeram AZ tak strasne gulato, aj ked nadvahu mam. ale tak ci tak by sa mi zilo viac v pohode, keby to prijebana spolocnost neriesila, keby neboli kulty stihlosti a necitila by som ten tlak. cize si myslim, ze clovek s nadvahou moze byt stastny, keby nevnimal vsetky spolocnostou pretlacane idealy. samozrejme nemyslim 300kg ludi ale normalnych co maju zo 10-15kg naviac.
Tak mne sa niekedy zdá, že plnší ľudia sú občas spokojnejší ako tí chudí. Všetko je to O povahe. Mám dve kamarátky... Jedna je úplná kočka, najkrajšia z triedy, super postava, kondička.. Ale je veľmi nevyrovnaná... Väčšinou má smolu na chalanov a tak... Ďalšia kamoška je trošku plnšia, hoci vôbec nie až tak, ešte je aj maličká a tak to na nej vidieť.. No a pripadá mi oveľa viac vnútorne spokojná ako tá druhá.. Nemá síce zástupy sexy chalnov, ale veľa ľudí ju má rado pre jej povahu a dobrotu.
@narazuvzdornaa
"Esteticky sa mi to paci v pohode, pri (hornej hranici) stihlosti si strasne uvedomujem, aka som nizka a je mi neprijemne, ze ma je proste malo a som taka krehka a malicka. "
@narazuvzdornaa jak že čo? šak som ti ešte aj presne odcitoval na čo tak nadšene reagujem že super názor/postoj/vnímanie! hlavne tá prvá časť, to s tou krehkosťou už len taký nie až tak podstatný doplnok
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
51 komentov
akonahle som sa cez to dostal a uvedomil si, ze je donebavolajuca blbost nesnazit sa to telo zuslachtovat a nestarat sa on, a zacal som na nom pracovat, zacal som byt so sebou skutocne stastny, este viac zdravo sebavedomy, telo je silne, funkcne a zvysovanie jeho estetiky je prijemny vedlajsi efekt.
nemyslim si, ze problem tucnoty je vyslovene problemom idealu krasy v dnesnej dobe/spolocnosti (estetika tela je tu uz od antiky). je jednoducho skoda nevyuzit potencial tela, ktory tu clovek ma. a nepoznam nikoho, kto by bol nestastny/menej stastny, po tom, co schudol. vacsina mi vzdy povedala, ze aj ked sa citili so sebou ok, stale v sebe mali nejaky rozkol, ze to ok jednoducho nie je a len si to nahovaraju. to su moje 2 centy.
a ako na jednej strane ma to dost serie...ale na druhej strane, je tu a teraz. A teraz musim prijat to v akom stave som sa ocitla, lebo pokial sa budem neznasat za to kolko mam kil tak fakt pojdu velmi tazko dole a budem sa citit zle a vycitat si kokotiny a nebodaj zavidiet.... a ja mam uplne ine problemy ako toto cize to berem tak ze som pekny tučko , ale dlho nebudem dufam
Tak soms tastna, spokojna zo sebou, myslim ze si ze som pekna a viem ze schudnem, lebo mi nevyhovuje tato vaha skrze to ze rada zijem aktivnejsie a uz sa pomaly vraciam konecne do starych kolaji, bez zdravotnych problemov
...takze kamaratkin oco vazi aspon 190 kg (prisaham!!!) a to je fakt nejeden z najviac zatrpknutych ludi, ja s nim nastastie nie som s nim v kontakte, len ho obcas vidim a je to clovek, ktory kvoli svojej obezite v zivote nebol zamestnany a len vyuziva statny system, fajci jednu za druhou a nema problem ist z krcmy autom, este aj tie dve sucky co maju na mnozenie steniat zarobili na nich viac ako on, dokonca cez nas sa dostal k jednemu lekarovi, ktory mu povedal aby mal schudnut a este sa na neho vykrical ze co si to dovoluje, mu tak hovorit ja fakt sa cudujem tej kamaratkinej mame, ze s nim ostala, fakt silna povaha (a asi aj zaludok), on nie je schopny ich zabezpecit, on neni schopny im s nicim pomoct, len diktovat co ma ju spravit a obcas ma take poziadavky, ze na ich mieste by som ho niekde poslala ako tak pocuvam, ved vlastne aj ta kamaratka, jej brat a mama na neho (potichu) nadavaju do kokotov
ok nik si to neprecita, ale chcela som sa s niekym podelit, ze existuju aj taki ludia
Aj vidim na inych ludoch aj na sebe. Teda ked som bola ozaj obezna, tak mi to prekazalo, ale to bola puberta + depresia + nie dobra vychova v niektorych ohladoch + priserna kondicka.
Ale pri tak 10 kg nadvahe oproti stihlosti som spokojna, pokial som osvalena + chubby a nie mrochta zdochynajuca po par schodoch. Esteticky sa mi to paci v pohode, pri (hornej hranici) stihlosti si strasne uvedomujem, aka som nizka a je mi neprijemne, ze ma je proste malo a som taka krehka a malicka.
Realne stihla som bola dakedy pred sto rokmi ako decko a potom vdaka anorexii a absolutne to za to nestalo.
Ale NEVERIM, ze vam realne tak prudko zalezi na stave ciev a hladine glukozy v krvi dajakeho cloveka, ktoreho vidite na ulici/fotke.. Cmon, proste sa van to nepaci vizualne.
Spokojny?
@ceciak Wtf 96 kg na 193 cm je skoro ideál, práveže teraz musíš byť skôr vyziabnutý... nič proti ofc
@lawey "ja mam nadvahu asi 15kg coz neni nadvaha " vysvetli
Normálne sa ťa opýtal.
Leeenže mám v USA sesternicu, ktorá je postavou na tom ešte horšie ako ja a pritom je úplne šťastná, spokojná, darí sa jej v každej oblasti a pritom je aj zdravá
@ps102 To je tak, keď stretneš vyrovnaného a spokojného človeka.
"Esteticky sa mi to paci v pohode, pri (hornej hranici) stihlosti si strasne uvedomujem, aka som nizka a je mi neprijemne, ze ma je proste malo a som taka krehka a malicka. "