aj ja som zvedavy na odpoved :d hah :d ale podla mna sa nespoja..lebo kazda ma ine ukoncenie..:d a skor ta vasia a silnejsia pohlti tu mensiu zo vsetkym aj ked je to asi ravina ale mno co uz
myslim, ze by to mohlo byt mozne, pokial by bola jedna vacsia a druha mensia. ale je to len moj konstruktivny nazor... a pokial by boli obe rovnake, tak to neviem.....zeby druhy Big Bang?
áno, môže, tá väčšia pohltí menšiu, ale to len z hľadiska dráhy letu, v praxi to bude skôr spojenie, keďže výsledná čierna diera bude mať veľkosť a hmotnosť rovnajúcu sa súčtu oboch.
jediné čím si nie som istý je, či je to možné z hľadiska obežnej dráhy - museli by sa pohybovať pomalšie než je úniková rýchlosť, a byť pri sebe dosť blízko, aby sa začali svojimi gravitačnými poliami priťahovať, každopádne za takéhoto stavu tá druhá čierna diera ani nemá možnosť vzniknúť, lebo tú hviezdu z ktorej by vznikla tá prvá čierna pohltí ešte predtým.
takže teoreticky to možné je, ale v praxi sa to asi nikdy nestane.
keby sa čierne diery spajali, tak už by tu bola určite taka giganticka čierna diera, čo by pohltila celu galaxiu aj boha v nebi aj s anjelikmi ostane len biele pozadie
//ale tušim je rozdiel medzi čiernou dierou a červou dierou.. čierna diera zaručene niekam vedie? len viem, že ma taku silu, že dokaže pohltiť aj samotne svetlo
hehe, no ked nad tym tak rozmyslam, cierna diera vlastne neexistuje, pretoze pohlcuje vsetko, aj svetlo aj cas...takze mozno je to nieco ako diera v casopriestore, v tom co existuje, pozostatok z toho, ked bolo nic a potom velky tresk...ja si to predstavujem ako dieru v platne, ktorym je vesmir a logicky ked k diere pride druha diera spoja sa a vytvoria jednu velku dieru a nepohltia jedna druhu...alebo mozno aj pohltia a mnozstvom toho pohlteneho sa rozrastaju, takze efekt je rovnaky...teraz uz neviem, co tym som chcela povedat
@12 ja nehovorim ze boh len proste hovorim ze netreba verit vsetkemu co povedia v TV alebo povie nejaky "vedci" ked tam je vo vacsie clankov co su publikovane nejake chyby alebo uplne bludy...
@11 jerozdiel medzi ciernou a cervou dierou.. cierna nevedie nikam.. je to v podstate gula, v korej strede je hmota stlacena na absolutne mozne maximum, a gravitacne pole okolo nej vtahuje vsetko.. a aj svetlo ... cervia diera to uz je daco ine a ta aj niekam vedie, pricom mozu nastat 3 priapdy ako, resp kedy vydes na druhej strane: 1. vojdes a hned sa objavis na druhom konci ako ked ides cez dvere, 2. vojdes a tva nejaku dobu kym si na druhej strane, 3. a toto je najzaujimavejsie, na druhej strane vyjdes skor ako do nej vobec vojdes
a co sa tyka samotnej temy, ako bolo povedane, pohltia sa, resp spoja ... urcite by bolo zaujimave vidiet to v praxi ale je to dost nepravdepodobne pri rozlohe vesmiru a pri skutocnosti, ze tych ciernych dier zas az tak vela nie je
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
jediné čím si nie som istý je, či je to možné z hľadiska obežnej dráhy - museli by sa pohybovať pomalšie než je úniková rýchlosť, a byť pri sebe dosť blízko, aby sa začali svojimi gravitačnými poliami priťahovať, každopádne za takéhoto stavu tá druhá čierna diera ani nemá možnosť vzniknúť, lebo tú hviezdu z ktorej by vznikla tá prvá čierna pohltí ešte predtým.
takže teoreticky to možné je, ale v praxi sa to asi nikdy nestane.
//ale tušim je rozdiel medzi čiernou dierou a červou dierou.. čierna diera zaručene niekam vedie? len viem, že ma taku silu, že dokaže pohltiť aj samotne svetlo
a co sa tyka samotnej temy, ako bolo povedane, pohltia sa, resp spoja ... urcite by bolo zaujimave vidiet to v praxi ale je to dost nepravdepodobne pri rozlohe vesmiru a pri skutocnosti, ze tych ciernych dier zas az tak vela nie je