Raz som s kamoškou bola v meste na korčuliach a rozhodli sme sa, že si kúpime lístky do kina. Tak sme vstúpili do KASky a kúpili ich. Potom sme však zistili, že sú na iný film a museli sa vrátiť a vymeniť ich. No v tom nás z tamaď začal vyháňať chlapík
na verejnom priestranstve moze ale nemoze ta fotit ci kamerovat bez tvojho dovolenia na tvojom sukromnom priestranstve napriklad ked si na svojej zahrade vo svojom byte ci dome tak tam nemoze ale na verejnosti moze...
paparazzi fotia bez ohladu na to, co je dovolene a legalne... preto su to paparazzi. spoliehaju na to, ze casopisy si chrania zdroje, dostanu za kazde vydarene foto pekne zaplatene celebrity sa nebudu sudit pre kazdu fotku, co sa kde objavi, to by nerobili nic ine... okrem toho, ze medializaciou ich fotiek im vlastne robia reklamu. ale hadat sa nebudem, nie som pravnik
heh ... akoze tito ludia su divniii .. lebo u nas v Salickee,mame nove "namestie" a su tam pekne nove lavicky,kose a atd ... a tak tam xodi UJO, ktory ma v ruke mobil a minule som mala hore nohy na lavicke a dosiel oproti mne,vytiahol mobil a zacal fotit.. ja som sa pozrela a kym som sa uvedomila,tak neviem co sa stalo..ale mala som nervyy.. a isiel si dalej po namesticku,teda pesej skor povedane... debilko .. a teraz pred par dnami sme sli nakupit do kaufu ehm,vikendovky ...a on tam bol,neviem preco v kaufe,prizvukujem,s dalekohladom zavesenom na krku ..(!!!!) ... akoze fakt .. cela by som ho videt v akcii
Ja si myslim, ze vas v tomto pripade mohol odfotit. Jasne vam preukazal svoju zlobu , ze poskodzujete majetok (mozno ste ani nenicili, ale jemu sa to nepacilo )a vy ste neposluchli, tak chcel volat policiu a na dokaz toho vas chcel odfotit
no nemal by. ale ak to je ako dokaz tak ano. Dali vam zle listky ano? a malo sa to riiesit inak. POkial ich vam necheli dat, mali ste volat vy policajtov. Spravili ste picovinu, ze ste sa hadali. Ked povedal, ze zaavolam policuju. ano zavolame. Zodvihol by som mobil zavolal ju a potom by sa to poriesilo.Vam by dali listky ktore ste chceli a toho pana by potom poprosili, aby si tu fotku vymazal.
Totizto nemozete si len tak ocikoho fotit bez jeho dovolenia. Ale zasa ak chce mat clvoek dokaz ... zakony si aj tak protirecia.
skusil by ma niekto starý senil fotiť bez dovolenia.. určite má na stene zbierku a denne na nu strieka... no určite! a ukázať mi zadky? dobrýý nápad.. ale uznávam, že ste zvolili menšie zlo...
nam hyperprisny anglinar tvrdi ze sa to nesmie a ze keby sme jeho odfotili/natocili, tak nas zazaluje XD ale mozno len kecal neviem uprimne mi to je jedno vsak a a co ked vas nafotil ved ste nic nerobili kocule nic nenicia
to Nikorka: no nieco podobne ako ja : ludia su uz vazne zreli na psyxiatriu
to KamiliO: heh to ma ani nenapadlo ...sakra a mozno bol dobry fotograf a mala by som kvalitne fotky na verejnom priestranstve
to Kasko: no ved mi sme s tou policiou suhlasili a preto to nexal a isiel nas fotit..a pokial ide o listky tie nam v pohode vymenili...xyba bola v komunikacii lebo ja som nepovedala na aky film cem ist a oni mi dali na film co isiel poobede(ja som cela ist na ten vecer)
to Mixelle: no tak toto je nexutne : aaano vsetci vieme ako si to myslel
to Benci: zboznujem videa ucitelov v zapale vysvetlovania otrasnej latky(priklad: nasa slovinarka
z clanku je uzitocna aj nasledovna cast (to iste by malo platit aj pre kamerovanie):
"Výkon verejných vecí teda nepodlieha ochrane súkromia a na fotografovanie v takom prípade nie je nikdy potrebné privolenie (napr. pri prejave politika, pri zákroku policajta, pri výkone práce moderátora, pri športovom výkone športovca na pretekoch, na verejnom zasadnutí obecného zastupiteľstva). "
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
To by ho dostalo
Totizto nemozete si len tak ocikoho fotit bez jeho dovolenia. Ale zasa ak chce mat clvoek dokaz ... zakony si aj tak protirecia.
ale všimnite si,ako su tie písmenká blízko !
to KamiliO: heh to ma ani nenapadlo ...sakra a mozno bol dobry fotograf a mala by som kvalitne fotky na verejnom priestranstve
to Kasko: no ved mi sme s tou policiou suhlasili a preto to nexal a isiel nas fotit..a pokial ide o listky tie nam v pohode vymenili...xyba bola v komunikacii lebo ja som nepovedala na aky film cem ist a oni mi dali na film co isiel poobede(ja som cela ist na ten vecer)
to Mixelle: no tak toto je nexutne : aaano vsetci vieme ako si to myslel
to Benci: zboznujem videa ucitelov v zapale vysvetlovania otrasnej latky(priklad: nasa slovinarka
tu je to vyborne rozpisane, toto by zrejme spadalo pod bod 1:
Privolenie však nie je potrebné v prípade tzv. zákonných licencií:
1/ ak sa fotografie použijú na úradné účely na základe zákona (napr. v trestnom konaní na identifikáciu osoby, na evidenčné účely).
"Výkon verejných vecí teda nepodlieha ochrane súkromia a na fotografovanie v takom prípade nie je nikdy potrebné privolenie (napr. pri prejave politika, pri zákroku policajta, pri výkone práce moderátora, pri športovom výkone športovca na pretekoch, na verejnom zasadnutí obecného zastupiteľstva). "