Môžem si do batožiny pri ceste lietadlom pribaliť potraviny?
Zaujímalo by ma, či si môžem do batožiny (nemusí to byť príručná) pribaliť nejaké to jedlo. Nie na jedenie v lietadle, ale na jedenie potom. Sú nejaké obmedzenia? (let z Nemecka na Slovensko a naspäť)
jasne že môžeš len nesmie to byt príručna batožina a v príručnej nemôžeš mat ani vodu jedine ked si ju kúpiš až za tou odbavovaciou zonou či jak sa tomu nadáva
ked som letel do anglicka do bundy som si strcil zemlu a v pohode som presiel cez skener.. kazdopadne davaj si pozor ked letis napriklad do USA.. ked si tam donesies napr nejake masove vyrobky, tak platis riadne mastnu pokutu...
@etelnair neviem presne aka je na to vyhlaska ale proste je to nejaka hmota....a taku hmotu ti myslim nikto do lietadla nepusti (aj ked zalezi od toho ze kde na vela miestach sa na to uz dost jebe
@missewo Záleží od toho,kam letíš a cez akú spoločnosť letíš
Ale napríklad keď som letela do Dublinu,bolo to tesne po nejakých teroristických útokoch,tak na letisku bolo poukladaných asi 300 vôd,lebo bolo zakázané nosiť kvapaliny do lietadla, bolo jedno či v príručnej alebo vo veľkej batožine.
Ale minulý rok keď som letela,tak vo veľkej batožine môžeš mať kľudne a v príručnej som mala rožok a nič mi nepovedali Ale pitie sme si mohli kúpiť až v bezcolnej zóne keď sme čakali na odlet...
Jedlo úplne v pohode aj malý obsah vody, tuším to je do 300ml ... aj v príručnej... nikdy sa mi nestalo, že by ma nepustili na palubu s bagetou, rožkami alebo iným jedlom... Presnidávka ale môže byť problém (v príručnej) lebo sa to môže brať ako tekutina.. ale korbáčikov maj kľudne aj 5 kíl len potom už do príručnej nemôžeš dať nič
Prirucna batozina: Vramci EU je jedlo v poriadku, len pozor na nejake domace vytvory - raz mi mama spravila na cestu nejaku perniky a pri prestupe v Londyne na Heathrowe mi robili kvoli tomu z batohu ster na drogy . Na pitie a tekutiny/gely vsak pozor, mozes ich mat len oddelene v nadobkach do 100ml a maximalne 1l (tj 10 nadobiek by sa malo zmestit do tych priehladnych sackov ktore davaju na letiskach). Argument ze v pollitrovej flasi je "uz len jedno deci" neobstoji. Avsak ked uz raz prejdes security check, v duty free zone si kludne mozes kupit aj 2l koly a pit si to na palube lietadla.
V check-in batozine mozes mat jedlo, pitie i chlast, tam je to viacmenej jedno.
Pri ceste mimo EU, hlavne krajiny ako Australia ci Novy Zeland vsak bacha. Tam ti spravi problem aj jedno jablko, nieto este masove vyrobky. V USA/Kanade je s tym problem takisto.
@missewo podľa toho kam letíš, do niektorých krajín si nemôžeš brať ani jedlo bez ohľadu na to v akej batožine, proste len preto aby si tam náhodou nezaniesla nejakú baktériu/vírus čo u niech nie je bežný/á, a nespôsobila epidémiu
a ešte mám takýto problém, chcem si pribaliť pleťovú vodu (200ml fľaštička) a ústnu vodu (300ml), ale NIE DO PRÍRUČNEJ batožiny ... do tej ’normálnej’ ktorú nemám pri sebe počas letu ..... vyhodia mi to alebo to tam môže byť
Ja som už v batožine (ale nie v príručnej) viezol motorovú pílu, chemické magnetické miešadlo s ohrevom, chemické sklo (chladiče kolóny,frity...),
kryštálový luster, hlavné olejové čerpadlo do WB97 (inak to ma vyšlo poriadne draho), 1200 okuliarov, 1000 rukavíc, atď.
Najväčšia haluz sa mi stala vo Viedni počas letu do Chicaga, som mal v taške zabudnutý náboj z Poľovačky. Ale ukecal som to...
Suma sumárom: v príručnej iba balené potraviny (bageta a pod.) žiadne tekutiny (Baldovska a tak), a za Check In-om čokoľvek čo sa dá kúpiť si môžeš zobrať k sebe v príručnej. Ale ako na koho natrafíš.
...s kamošmi sme napr. na lete Mos - Vie otvorili šampanské z DutyFree shopu lietadle (trocha bol prúser ale stálo to za to)...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
takže nie nemožeš do priručnej ..ale do velkej hej ..
ja som ako ta letiskova brozura co mozes a co nie
@tommyhot ja chcem len prepraviť detskú výživu a korbáče
Ale napríklad keď som letela do Dublinu,bolo to tesne po nejakých teroristických útokoch,tak na letisku bolo poukladaných asi 300 vôd,lebo bolo zakázané nosiť kvapaliny do lietadla, bolo jedno či v príručnej alebo vo veľkej batožine.
Ale minulý rok keď som letela,tak vo veľkej batožine môžeš mať kľudne a v príručnej som mala rožok a nič mi nepovedali Ale pitie sme si mohli kúpiť až v bezcolnej zóne keď sme čakali na odlet...
do prirucnej si neber radsej nic. ibaze by si potreboval platit mastnu pokutu za salamovy rozok
Prirucna batozina: Vramci EU je jedlo v poriadku, len pozor na nejake domace vytvory - raz mi mama spravila na cestu nejaku perniky a pri prestupe v Londyne na Heathrowe mi robili kvoli tomu z batohu ster na drogy . Na pitie a tekutiny/gely vsak pozor, mozes ich mat len oddelene v nadobkach do 100ml a maximalne 1l (tj 10 nadobiek by sa malo zmestit do tych priehladnych sackov ktore davaju na letiskach). Argument ze v pollitrovej flasi je "uz len jedno deci" neobstoji. Avsak ked uz raz prejdes security check, v duty free zone si kludne mozes kupit aj 2l koly a pit si to na palube lietadla.
V check-in batozine mozes mat jedlo, pitie i chlast, tam je to viacmenej jedno.
Pri ceste mimo EU, hlavne krajiny ako Australia ci Novy Zeland vsak bacha. Tam ti spravi problem aj jedno jablko, nieto este masove vyrobky. V USA/Kanade je s tym problem takisto.
do príručnej nemôžeš vodu, jedlo môžeš... ale len také suché nejaké. croissant, keksy, aj jablko som tuším raz mala...
a potom @8 ... mimo eu som neletela, ale viem, že mäso a usa majú nejaký spoločný problém
a ešte mám takýto problém, chcem si pribaliť pleťovú vodu (200ml fľaštička) a ústnu vodu (300ml), ale NIE DO PRÍRUČNEJ batožiny ... do tej ’normálnej’ ktorú nemám pri sebe počas letu ..... vyhodia mi to alebo to tam môže byť
Ja som už v batožine (ale nie v príručnej) viezol motorovú pílu, chemické magnetické miešadlo s ohrevom, chemické sklo (chladiče kolóny,frity...),
kryštálový luster, hlavné olejové čerpadlo do WB97 (inak to ma vyšlo poriadne draho), 1200 okuliarov, 1000 rukavíc, atď.
Najväčšia haluz sa mi stala vo Viedni počas letu do Chicaga, som mal v taške zabudnutý náboj z Poľovačky. Ale ukecal som to...
Suma sumárom: v príručnej iba balené potraviny (bageta a pod.) žiadne tekutiny (Baldovska a tak), a za Check In-om čokoľvek čo sa dá kúpiť si môžeš zobrať k sebe v príručnej. Ale ako na koho natrafíš.
...s kamošmi sme napr. na lete Mos - Vie otvorili šampanské z DutyFree shopu lietadle (trocha bol prúser ale stálo to za to)...