Môžete mi pomôcť s info o Univerzite Komenskeho, filozofickej fakulte ?
ludia čo ste študovali, študujete, alebo proste viete dačo o filozof. fakulte, o štúdiu prekladatelstva a tlmoč. anglina-španielčina, alebo anglina-nemčina pomôžte treba mať určite znalosti aj z toho druhého jazyka? a čo si myslíte o stredoeuropskych št
@forbiddenrose nemčinu sa učím akurát tak na písomky a španielčinu som skúšala sama doma z knihy.. nie je to bohviečo ale anglina je top ! koli tomu potrebujem vedieť či sa robia prímačky aj z tých dalších jazykov
@lulita1 Ja som bola na angličtina - arabčina. Bola som aj na prípravnom kurze za 50 eur, z angličtiny v BA. Tam nám dali knihu ako podklad na prijimačky z AJ, potom typové otázky boli i na príjimačkách. Z arabčiny som test nerobila, ale z iných jazykov španiny, neminy a takých klasických sa robí. Každý robí i TSP, na kt. sa nejak nedá pripraviť. Sú tam prakticky otázky zo všetkého Takže ak sa hlásiš AJ-Š, al. AJ-N budeš robiť 3 testy t.j. TSP, AJ, + test z jazyka. Test z 2. jazyka sa nerobi len pri špec. jazykoch ako je arabčina, portugalčina, finčina, holandčina
@lulita1 a zabudla som, treba mať prečítanú povinnú literáturu z AJ (asi 5 kníh) ak to neprečítaš ani sa tam nehlás, pol testu sú otázky z povinných kníh.
tak španielčinu by som na tvojom mieste neskúšala...a tá nemčina..čo myslíš tým, že sa učíš iba na písomky? ide ti, takže to inokedy nepotrebuješ alebo nie si tak vysoko v nej alebo ako?
tak presne som aj ja nad tymito rozmyšlala a prečitala som tuším všetky diskusie čiže prekladatelstvo ja maturujem anglina b2 a španielčina b1 ale nemam odvahu vobec začať to študovať.. rada sa učím jazyky ale zase drilovať dokola gramatiku a isť do hlbky (ble )..tak neviem ..a tie stredoeurópske tam je ten háčik že si maš vybrať 3 jazyky..1-angličtina a druhy a treti maš v ponuke Polštinu madarčinu slovinčinu nemčinu a este daky.. čiže 0 bodov tak neviem..možno sa vidime na prijmačkach
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
aj ja by som rada vedela nejaké inf ty sa učíš nemčinu aj španielčinu?
tak španielčinu by som na tvojom mieste neskúšala...a tá nemčina..čo myslíš tým, že sa učíš iba na písomky? ide ti, takže to inokedy nepotrebuješ alebo nie si tak vysoko v nej alebo ako?