Je to asi dosť blbá otázka, ale už dlho rozmýšľam nad tým, či medici/neskôr lekári môžu mať tetovanie (piercing), teda v zmysle či to napr. nebude vadiť budúcim zamestnávateľom, pacientom a tak ďalej... Myslím hlavne ak bude na viditeľnom mieste.
Myslim, ze aj na markize raz davali v TN medikov, pravnikov a podobne, teda ludi s viac-menej respektovanym zamestnanim, ktori mali tetovania. Cize nemalo by to podla mna vadit
piercing by mohol byt problem, pretoze nausnice a podobne vecicky by sa do nemocnice vobec nemali nosit- pretoze si na tom mozes domov odniest nejaku infekciu. a a to tetovanie si chces dat na tvár? lebo vsetky ostatné miesta su zakrytelné . no moze to byt problem ze na pacienta Tvoj vzhlad neurobi doveryhodny dojem a potom Ti nemusi az tak doverovat co je pri liecbe dost dolezite. takze radsej niekde na ramienko kde to budes mat schované väcsinou
@keylie nie na tvár určite nie ano presne toto som myslela, ide mi hlavne o ten dojem, aký urobím... ale určite to nechcem nejako preháňať a robiť zo seba chodiace plátno na atrament, takže...
Ja osobne som už videla na súde advokátku s piercingom v nose a nikomu to nejako neprekážalo, tak si myslím, že tetovanie nemôže tiež nikomu vadiť pokiaľ je decentné a ešte k tomu na takom mieste, ktoré lekár alebo akýkoľvek iný zamestnanec bežne neukazuje.
Ale je pravda, že staršia generácia ešte nie je benevolentná voči takýmto výstrelkom, stretla som sa už aj s názorom, že potetovaní sú len trestanci a vrahovia Takže ak plánuješ byť lekárkou, kedy sa pravdepodobne stretneš aj so staršou generáciou, dobre by som zvážila výber a hlavne umiestnenie tetovania.
A mimochodom, napr. aj europoslankyňa Monika Beňová má tetovanie (dokonca až dve) a aj keď som benevolentná osoba, k tomu kostýmčeku a postaveniu sa mi tetovanie na členku a na ramene vôbec nehodilo, rušilo ma to.
Ono by sa to nemalo , alebo by si to mala mať na mieste . ktoré môžeš v práci skryť ... Aj mne v škole (hotelovka) hovorili že tetovania a piercingy možme mať len na miestach ktore v práci zakryjeme odevom
Ak vieš trochu po anglicky napíš si do googlu a doctor with tattoo a ono ti nájde veľa dobrých článkov a názorov na túto tému. Ak ho budeš mať niekde kde to zakryješ určite v pohode ale ako tu už bolo povedané denno-denne sa budeš stretávať so staršími ľuďmi a tí pochopenie nemajú takže ja by som to radšej nechala tak. A tiež ak ti to zbadá nadriadený môže ti to brániť v postupe
@samanthasuffocate ak si ho chces dat tak fakt na mieste kde sa da skryt aj v lete ked je teplo- lebo moze sa stat ze tymto urobis zly dojem aj na profesora a moze to ovplivnit jeho hodnotenie. aj ked ja osobne proti tetovaniu nic nemám a vobec to nemusi odrázat nic o cloveku, práve naopak ak má tetovanie nejaku myslienku je to nieco co hovori o cloveku nieco, je to celkom fajn. len nie vsetci to tak berú
Aj ja sa toho celkom obávam, ako to budú brať hlavne v škole, kedže v septembri nastupujem. Kriklavé vlasy, dopichaná, potetovaná. Pretože prvý dojem urobí veľa a nechcem aby sa to somnou potom ťahalo celých 6rokov. Preto dosť zvažujem zmenu farby vlasov a vytiahnuť cheeky. Aj keď sa mi to bude VEEEELMI ťazko opúšťať
Nooo, ako študentke by Ti to snáď ešte mohli tolerovať, ale ako lekárke, hm ... Naozaj je dôležité, či by to tetovanie bolo viditeľné a čo za " dielko " by to bolo ... Ja osobne by som lekára s piercingom alebo s tetovaním považovala za trochu extravagantného, ale ak by tie jeho " vylepšenia " zovňajšku
pôsobili decentne, tak prečo nie ... Len z hygienického hľadiska, nuž, tu sa mi napr. piercing celkom v poriadku nezdá ...
piercing určite nie, to aj keď by Ti tolerovali, hygiena keď chodí na kontroly dáva pokuty za to...tak isto ako aj za nalakované nechty.....to neviem či nedávajú až 100€ za jeden....aspoň tak to niekedy bolo....a to tattoo....k tomu sa tu už vyjadrili
Ono to, že ťa nebudú v budúcnosti ako lekárku brať seriozne je jedna vec.
Druhá vec je fakt, že sa tou lekárkou najskôr musíš stať a z vlastnej skúsenosti ti môžem potvrdiť, že na medicíne (min. kde som ja), sa to iba hemží zakomplexovanými profesormi, ktorí si doslova vyžadujú, aby skúšku na, ktorú sa dostavíš si máš uctiť slušným a serioznym výzorom. Tu by som tetovanie, ktoré by bolo vidieť neriskovala . Ja osobne som sa tiež kvôli škole musela rozlúčiť s krikľavočervenými vlasmi, noseniu metalových tričiek etc.
tiež ma čaka praca zachranara po študiu a taktiež ma čaka kerka čiže bude to musieť byť akceptovane hlavne keď mne sa stale pačila kerka cez cele predlaktie a neskôr aj rameno, lopatka a cicka a trošku aj zasah do krku takže muheheh
@wewo IB (tu je mrte veci ci uz na backende, alebo frontende), mobilne appky, webove appky, sprava serverov, databazy, analyza atd atd. Firma pre ktoru robim (a ktora robi pre banku) ma asi 200 itckarov.
@wewo to sa spytaj mojej mamy, moc o svojej robote nenarozpreava a ked aj tak tomu nerozumiem, ale analyzuju rozne veci co sa deju v pozadi, robia o tom scripty a riesia problemy, niekedy to trva aj dlhsie ako tyzden
@samanthasuffocate neviem ako inde, ale u nas ked sme mali ist na prax (a este aj budeme chodit), tak nam vraveli, ze tetovania minimalne nwm kolko stare (dajak pol roka ci kolko - nesmu byt cerstve) a tiez ziadne piercingy viditelne a nausnice a prstene davat dole (teda hlavne prstene a hodinky, ale zas to by ta napadlo aj samu, ked by si si mala dat rukavice)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
39 komentov
no, ta prava hovori, kedze v tom comu sa ja budem venovat su tetovania zakazane :´(
Ale je pravda, že staršia generácia ešte nie je benevolentná voči takýmto výstrelkom, stretla som sa už aj s názorom, že potetovaní sú len trestanci a vrahovia Takže ak plánuješ byť lekárkou, kedy sa pravdepodobne stretneš aj so staršou generáciou, dobre by som zvážila výber a hlavne umiestnenie tetovania.
A mimochodom, napr. aj europoslankyňa Monika Beňová má tetovanie (dokonca až dve) a aj keď som benevolentná osoba, k tomu kostýmčeku a postaveniu sa mi tetovanie na členku a na ramene vôbec nehodilo, rušilo ma to.
ale, a to je...??
a aj tak sa z toho umiera!
pôsobili decentne, tak prečo nie ... Len z hygienického hľadiska, nuž, tu sa mi napr. piercing celkom v poriadku nezdá ...
Druhá vec je fakt, že sa tou lekárkou najskôr musíš stať a z vlastnej skúsenosti ti môžem potvrdiť, že na medicíne (min. kde som ja), sa to iba hemží zakomplexovanými profesormi, ktorí si doslova vyžadujú, aby skúšku na, ktorú sa dostavíš si máš uctiť slušným a serioznym výzorom. Tu by som tetovanie, ktoré by bolo vidieť neriskovala . Ja osobne som sa tiež kvôli škole musela rozlúčiť s krikľavočervenými vlasmi, noseniu metalových tričiek etc.
Pretože zbytočne mladí môžu hovoriť, že to je v pohode, že im to nevadí, keď na to (bohužiaľ) stále väčšina zamestnávateľov na slovensku prihliada.
Takže kľudne si daj spraviť, ale tam, kde to nebude príliš kričať
a tiez prisne zakazane boli gelove nechty.
inak dost v poho