Videli ste ten bilboard s reklamou na pravonazivot.sk z tym niekoľko tyždnovým mŕtvym plodom človeka v dlani lekára? U nás v LV je pri slovnafte. Čo si o tom myslite?
Ano, kludne si to mohol byt napr. ty. Ale keby si to bol ty, tak by ti to bolo uplne jendo, ze ci je nieco take na bilboarde alebo nie.
A ak mam pravdu povedat, nijak sposobom ma ten bilboard neovplyvnil. Akurat tak si myslim, ze moze zle vplyvat na psychiku tych zien, ktore uz interupciu podstupili.
teda predomnou su prispevky veľmi kvalitn&ych ľudi čo do inteligencie.
Flleus -rozoberem tvoj prispevok.
1.Pripadá vám potrat ako vraža? mne ano
2.ebo zistí,že je tehotná a ten debil ju nechal v tom samú?-podstata sa nemeni ,len chudak dievča ma trampoty.v dnešnej dobe ak dieťa nechce nech ho da do hniezda zachrany
3.Nemôžeme nikdy zaujať len jedno jasné stanovisko.-ak neučini potrat tak ma kopec možnosti ale interupcia je len a len vražda.
4.A slečne Tutkovej sa o tom dobre rozpráva a poúča. Vždy sú najmúdrejšie panny, farár a chlapi. Lebo sa ich to netýka tak ako žien... -ta veta na mňa posobi ako by si chcela tu pani či slečnu uraziť.vieš keď dajake dievča tak odstoji že je nechcene tehotna vždy si musi za svoj čin niesť nasledky.je smiešne obviňovať farara či chlapov.ženy su tie čo davaju chlapi len beru a potom su tie nasledky.
Mne to vadi, lebo tie peniaze sa mohli vyuzit na nieco zmysluplnejsie, ako napr podporit deti z decakov a podobne, ked uz je interupcia vrazda.. A bavime sa tu o milionoch a nie o par stovkach..
Ako sorry..ale ten plod určite nezabili kvôli tej reklame...šak sa zamysli..
A myslím, že ľudí to neovplyvní...Ja som proti interupcii a už ma presviedčalo x ľudí o opaku a stále si stojím za svojim...Toto je proste téma , v ktorej sa nikdy nezhodneme a budeme sa kvôli nej dohadovať vždy...
Všeobecná deklarácia ľudských práv OSN hovorí, že o "človeku" možno hovoriť až po narodení. A takýto človek má právo na život. Tvrdiť, že nejaký plod má právo na život, je teda bohapustým klamaním.
Čo to tu všetci trepete? To obraňujete vrahov? Žena, ktorá otehotnie a je v zlej situácii, môže dať dieťatko na adopciu a nie ho zabiť. Videli ste potrat? To dieťa aj keď je maličké sa bráni.Je veľa rodín, ktoré nemôžu mať detičky, čo by za to dali vychovať zdravé dieťatko, ktoré nejaká hlúpa mater zabila, len preto, že šukala. Takú ženskú dať vykastrovať.Iné je, keď žene povedia, že dieťatko bude postihnuté, vtedy už chápem keď žena o tom uvažuje,videla som to a poznám to. Trápi sa mamička aj dieťatko.Ale aj to má druhú stránku.Niektoré postihnuté detičky sú šťastnejšie ako my všetci a čo tu čítam, sú rozumovo vyspelejšie ako väčšina z vás čo tu písala aj keď sú mentálne retardované. Lebo ako môžte podporovať potraty zdravých detí??? Ste normálni??Prečo ste si zaslúžili žiť vy a nie oni??Najprv rozmýšlajte a potom píšte, nech sa tie ženy pozrú, že zabili vlastné dieťa.Ja neviem čo ma čaká v živote, ale dieťatko by som si zobrať nedala. uvažovala by som o tom len vtedy ak by bolo jasné, že bude ťažko postihnuté, lebo som slaboch a neviem či by som dokázala vychovať takéto dieťatko, treba na to veľa sily a ja jej už veľa nemám. Ale zdravé dieťa má právo na život, keď nie u matky ktorá ho vynosila v bruchu tak u adoptovanej pravej matky, lebo matka je tá ktorá dieťatko vychová a dá mu lásku a nie tá, ktorá ho vynosí v bruchu po jednej opileckej noci!!!!!
lucika so vsetkym suhlasim, dobre si to vysvetlila.
Ale aj tak nemozes proste rozhodovat za ine zeny, dakedy este deti, co su v tom, lebo oni to dieta cakaju tak sa maju oni pravo rozhodnut aj ked ty s ich rozhodnutim zrovna nesuhlasis.
Myslím si však, že slečinky, ktoré čakajú bábo v mladom veku, musia niesť za svoju nerozvážnosť aj následky. Nezabudka, ako píšeš že dakedy ešte deti majú deti. A ja sa pýtam aké "deti"? Keď vedia súložiť, myslím si že sú dosť staré na to, vynosiť dieťatko a dať ho aspoň na adopciu, keď už si nechcú "zničiť" budúcnosť. Ja za iné ženy rozhodovať nemôžem a ani nechcem, pretože každý má svoje svedomie.Niekto tam hore písal, že dieťa je dieťaťom až po narodení podľa nejakej deklarácie. Odporúčam tomu dotyčnému pozrieť si potrat a potom nech sa obráti na tú deklaráciu, keď bude vidieť, že ten "nežijúci plod" ako ho tu veľa ľudí označuje, sa bráni, hýbe nožičkami, ručičkami, má mozoček čiže rozmýšla, nechce zomrieť, nevie aké čudné teleso mu chytá a vycucáva nožičky, ručičky.Len si to pozrite, aj v takom nízkom štádiu tehotenstva, je už všetko vidieť, očká, rúčky, hlavičku, nožičky, všetko.Takže ten kto je za interupcie, kľudne mu môžeme pomaličky vytrhávať nožičky, ručičky a potom rozpučíme hlavičku, veď to nebude cítiť, nie? Bože, niekedy ma hlúposť ľudí ubíja.Možno ma život privedie k takému riešeniu, pretože mi strach nedovolí vychovávať postihnuté dieťatko, ale po psychickej stránke by som sa aj tak zrútila, lebo niesť bremeno, že som zabila vlastné dieťa, unesie len málokto. Nikoho neodsudzujem, každý nech sa odsúdi sám.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
a myslim si ze ta tutkova je obycajna pica. o to viac som teraz nakloneny interrupciam
A ak mam pravdu povedat, nijak sposobom ma ten bilboard neovplyvnil. Akurat tak si myslim, ze moze zle vplyvat na psychiku tych zien, ktore uz interupciu podstupili.
Každopádne, celá táto téma mi je šuma-fuk a podľa môjho názoru mali byť namiesto tých (alebo aj iných nepotrebných) reklamných tabúľ nasadené stromy.
Keďže tento vyj***ný systém umožňuje vlastnú mienkotvorbu, tak mi (s výnimkou adminov) nemôžete spraviť nič
PS: Vydeli ste totomontaz od kalerabu bodka eská???
Nemôžeme nikdy zaujať len jedno jasné stanovisko.
Lebo celkovo život nie je len o jednom názore a pravda je niekde uprostred...
podľa mňa.
A slečne Tutkovej sa o tom dobre rozpráva a poúča. Vždy sú najmúdrejšie panny, farár a chlapi. Lebo sa ich to netýka tak ako žien...
Flleus -rozoberem tvoj prispevok.
1.Pripadá vám potrat ako vraža? mne ano
2.ebo zistí,že je tehotná a ten debil ju nechal v tom samú?-podstata sa nemeni ,len chudak dievča ma trampoty.v dnešnej dobe ak dieťa nechce nech ho da do hniezda zachrany
3.Nemôžeme nikdy zaujať len jedno jasné stanovisko.-ak neučini potrat tak ma kopec možnosti ale interupcia je len a len vražda.
4.A slečne Tutkovej sa o tom dobre rozpráva a poúča. Vždy sú najmúdrejšie panny, farár a chlapi. Lebo sa ich to netýka tak ako žien... -ta veta na mňa posobi ako by si chcela tu pani či slečnu uraziť.vieš keď dajake dievča tak odstoji že je nechcene tehotna vždy si musi za svoj čin niesť nasledky.je smiešne obviňovať farara či chlapov.ženy su tie čo davaju chlapi len beru a potom su tie nasledky.
A myslím, že ľudí to neovplyvní...Ja som proti interupcii a už ma presviedčalo x ľudí o opaku a stále si stojím za svojim...Toto je proste téma , v ktorej sa nikdy nezhodneme a budeme sa kvôli nej dohadovať vždy...
Ale aj tak nemozes proste rozhodovat za ine zeny, dakedy este deti, co su v tom, lebo oni to dieta cakaju tak sa maju oni pravo rozhodnut aj ked ty s ich rozhodnutim zrovna nesuhlasis.