Každy si mysli že metalistu su všetci aj satanisty .
ja nesuhlasim .. som metalista uz dos dlho a satana neuctievam ani nebudem a nikdy som to ani nechcel . Chodim dakedy v čiernom a ostatny si hned myslia ze som v dajakej "sekte" . Mna to štve . A nesuhlasim ze každy metalista musi bit satanista . Ano uznavam su taky a ,poznam ich dost , čo su satanisti .
je to kazdeho osobna vec ale moj byvali bol metlak. ale nebol satanista. bol sice blbec ale to kazdy metlak podla mna nieje. je to kazdeho sukromna vec co je.
toto je najvacsia stupidita aku som kedy pocul! co ma preboha heavy metalova hudba so satanizmom? no dobre, black-metal je na nom vyslovene zalozeny, ale ten ja osobne uz ani nepovazujem za hudbu. napr taky powermetal, ktory je o prirodnych silach a oslavuje prirodu, co ma ten preboha ziveho so satanizmom? alebo metalcore, gothic metal, melodeath, death metal atd... ach jaj deti deti...
Nemaju preco byt satanisti. aj ked niektore metalove kapely su satanisti, nemusia byt ich fans satanisti.......to by sme dopadli keby bol kazdy satanista...
frez : maš pravdu ale oblôec sa do cierneho a vyjdi vonku .. nezalezi natom ci pocuwas Black alebo power ale budu otebe howorit ze si satanista to mi mozes verit . Mam svoje skusenosti stimto .. hlupym ludom okolo nas nezaleži natom ci pocuwas power alebo black . Stupidny ludia ta poohowaraju a urobia steba satanistu či sa ti to pači alebo nie ..
Otom to je .. a wer mi ze hoc budes pocuwat ludovky a budes sa obiekat jakj metalista tak u blbych ludoch budes vzdy satanista .
Kamos mal nasebe triko Dark Funeral a pentagram na krku , kozene nohavice a asi 4 retaze a on je satanista a bol taky isty satanista ako ja co som mal nasebe triko Nightwish ..
Ide oto ze blbym ludim nevysvetliš , blby ludia su krratka dementi čo nechapu ...
@hajzelbaba a nebudú sa ich zastávať skor nejakí vegetarian symphonic/operatic? tí majú tiež vysoké hlásky
šak ten white som myslela ako christian... podľa nejakého necyklopédioidného článku (náhodou, vďaka necyklopédie som začala rozlišovať niektoré subžánre, čo mi predtým nešli
A death m. budú isto biť glam. Neviem prečo, ale isto
tak za prvé byť ako existovať sa píše s y, a za druhé prečo by musel byť? nemusí byť.už vyše 9 mesiacov chodím s jedným metalistom, a nejako som nezaznamenala žeby bol satanista,takže,....
@crazylubco plne súhlasím nie všeci metalisti musia byť satanistami.Môj bývalý - metalista je napr.hlboko veriaci kresťan,a môj súčasný tiež metalista hoci chodí stále v čiernom oblečení nepatrí k žiadnej sekte,nie je satanista,a je to skvelý človek,....takže metalista nerovná sa satanista to je môj názor.
nie nemusi je to len mylny nazor mylnach ludi...ja mam rada metal chodim v ciernomnosim cierne rukavice na ktorych je kriz ale verim v boha a to nie len tak ze teraz to pisem ale naozaj a nemenila by som za satanizmus nikdy elbo to nenaplna nicim inym len nenavistou
poznám fakt veľa metalistov.. samozrejme, patrím k nim... a satanisti sme tam...hmm..traja?... takže fakt nechápem, prečo by mal byť každý metalista zároveň aj satanistom... ale musím uznať- satanizmus má niečo do seba... A ľudia, ktorí si myslia, že satanizmus je o vzývaní nejakého Satana, majú chybné informácie... Totižto, satanizmus je skôr spôsob myslenia ľudí a nie modlenie sa k nejakej bytosti...
ee, je aj tzv. christian metal, ako nam pripomenul @stormmast3r ,
ale zase, ak niekto pocuva "destruktivne" texty hlasajuce satanizmus, tak nech mi nehovori, ze ho tymto neschvaluje a potom, aspon podla mna, svojim sposobom "je satanista"... a zase je mnoho nie krest. metal. kapial, ktorych texty nie su destruktivne...
a "iwanushqa" a prepac, mas ty chybne informacie... . Si nepochopila dost podstatnu vec.
@dad0 mi nehovor, že tie texty musí automaticky aj schvaľovať? Nemôže to brať tak, že "nech si vyznávajú čo chcú, hlavne že dobre hrajú?" alebo ako by si potom reagoval na ľudí, čo majú v playliste skladby i kresťansky i ateisticky i satanisticky i pohansky zamerané?
.každy umelec vyjadruje svojou tvrobou svoje pocity, naladu, nazory, myšlienky a tak isto aj skladatelia propaguju tieto prvky svojej osobnosti vo svojich songoch. A to, že hudba hybe nielen telom, ale aj podvedomim a celou nehmotnou castou cloveka, je tiez zname. Z tvojich otazok som to pochopil tak, ze nejaky clovek nevnima slova, len melodiu, hudbu. No ako by sa clovek snazil, nedokaze to, hoci aj nerozumie je tam nejaky podtext, naboj, ktory sprevadza tento text a to sa clovekovi uklada do podvedomia a urcite nieco s negativnym podtonom neovplyvni cloveka pozitivne. A hadam budes so mnou suhlasit, ze nejake faktory, ktore cloveka negativne ovplyvnuju a su dokonca az destrukcne, su nevhodne. A sebaposkodzovanie je uz jav, ktory patri psychologom a psychiatrom.
A ako by som reagoval na takych ludi?. No najprv by som sa cudoval, ze preco si nezistia co pocuvaju, ale zase ked vedia a su si toho vedomi, potom je to ich vec. Nehovorim, ze ja mam o kazdom spevakovi, ci skupine zistene co su zac. Ale zase, ak z pocuvania nejakeho albumu si vsimne, ze som az privelmi smutny, vycerpany, nervozny atd. hned si zistim co su zac, popripade ked sa mi nepozdava nejaka veta, alebo nazov skladby, skupiny....
@iwanushqa Tak nám povedz, o čom je teda ten satanizmus? Ja by som bola strašne zvedavá, ja som si bohužiaľ vždy myslela, že to je o vzývaní Satana... bože, ako sa za seba hanbím A inak som ešte chcela povedať, že máš krásne satanisticko metalové meno, kde si k nemu prišla? Úplne dodáva tvojim príspevkom na dôveryhodnosti
@sarah_whiteflower Satanizmus je fenomén, ktorého hlavnou črtou je mnohotvárnosť. Nie je to riadne náboženstvo, pretože nevzýva žiadneho boha (Satana). Je to „náboženstvo“ svetské, je to vlastne jediné známe náboženstvo, ktoré berie človeka takého aký je. A nechce od neho aby robil niečo, čo nechce alebo mu nie je prirodzené. Ako napríklad tých sedem neviemakých hlavných hriechov podľa kresťanov. Satanizmus ich uznáva, pretože je to niečo pre človeka prirodzené... A jediné, čo satanistov skutočne spája je protest a vzdor. A nie nejaká bytosť. Čiže satanizmus je skôr spôsob myslenia alebo aj životná filozofia a nie vzývanie niečoho, čo aj tak skutočne neexistuje (podľa mňa).
A k môjmu nicku: Vieš čo je to vplyv prostredia?? Keď nejaké 13-ročné decko všade vidí samé W a Q, lebo jeho spolužiačky sú tým pobláznené. Logicky, nalepilo sa to na mňa, hoci mi to vkuse liezlo na nervy. No a potom som objavila novú stránku (Birdz). Nebrala som to tu vážne, povedala som si, že si spravím srandu. Vytvorila som si takýto nick a odveci profil. Ale po pár prihláseniach sa mi tu začalo páčiť, spravila som si normálny profil. Ale s tým nickom sa už nič nedalo robiť... Takže tak...To by bolo od mňa všetko
Metal je hudobný žáner!! ktorý je postavený na ostro skreslených el. gitarách, charaktericticky ladených bicích, často sa využíva dvojkopák, množstvo činelov niekedy sa vyskytne keyboard kôli zvukom ktoré sa inak hlavne naživo spraviť nedajú. Texty môžu ponímať fakt o hocičom.. pokojne o tom ako niekto ide lietadlom napriek tomu že má panický strach len aby sa mohol vyspať s letuškou (Edguy - Lavatory love machine) alebo o Tutanchamonovi (Nightwish - Tutanchamen).
Satan, smrť, utrpenie a deštrukcia sú často len motívy využívané v metalových piesňach čo z nich ešte stále nerobí satanistický materiál a ktoré sú často neúprimne vyžívané ako "cool" marketingový ťah.
Práve som si zmazal druhú časť tohoto commentu tak už jebem na to ale metal a satanizmus sú od seba skrátka asi tak ďaleko ako nohy cartmanovej mamy.. Houk
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
82 komentov
ale samozrejme, ak chceš byť metalistom, tak predtým musíš na cintoríne vypiť prasačiu krv a do toho poriadne growlingovať o Odinovi.
inak sa to neráta a nikto ti neuverí.
ja nesuhlasim .. som metalista uz dos dlho a satana neuctievam ani nebudem a nikdy som to ani nechcel . Chodim dakedy v čiernom a ostatny si hned myslia ze som v dajakej "sekte" . Mna to štve . A nesuhlasim ze každy metalista musi bit satanista . Ano uznavam su taky a ,poznam ich dost , čo su satanisti .
Chcem vediet aj važ nazor
Dakujem
tiež ma tá posledná možnosť fascinuje
Stačí, ak budeš nekrofilom tak, ako @popolcek
Omfsm epic fail, kam to dnes tento svet speje... Tobias, ty to počuješ!
a koho by mal biť? toho satana?
Ale kľudne urobme.. asi si otvorím necyklopédiu, aby som videla, čo všetko existuje
Otom to je .. a wer mi ze hoc budes pocuwat ludovky a budes sa obiekat jakj metalista tak u blbych ludoch budes vzdy satanista .
Kamos mal nasebe triko Dark Funeral a pentagram na krku , kozene nohavice a asi 4 retaze a on je satanista a bol taky isty satanista ako ja co som mal nasebe triko Nightwish ..
Ide oto ze blbym ludim nevysvetliš , blby ludia su krratka dementi čo nechapu ...
To je ako keby niekto povedal, že každy hip-hoper je neger alebo každy punker feťak....
ale viem, ze existuje christian metal, tak ti budu biť satanistov.
@crazylubco vypocuj si Temple Of Blood, Extol alebo X-Sinner
Stupiditu ludi nepochopim .
Lubo ti co robis v kostole šak ti si metalista .
Stupidita ludi nepozna hranic !!!
šak ten white som myslela ako christian... podľa nejakého necyklopédioidného článku (náhodou, vďaka necyklopédie som začala rozlišovať niektoré subžánre, čo mi predtým nešli
A death m. budú isto biť glam. Neviem prečo, ale isto
NIE, NEMUSÍ!!
ale zase, ak niekto pocuva "destruktivne" texty hlasajuce satanizmus, tak nech mi nehovori, ze ho tymto neschvaluje a potom, aspon podla mna, svojim sposobom "je satanista"... a zase je mnoho nie krest. metal. kapial, ktorych texty nie su destruktivne...
a "iwanushqa" a prepac, mas ty chybne informacie... . Si nepochopila dost podstatnu vec.
.každy umelec vyjadruje svojou tvrobou svoje pocity, naladu, nazory, myšlienky a tak isto aj skladatelia propaguju tieto prvky svojej osobnosti vo svojich songoch. A to, že hudba hybe nielen telom, ale aj podvedomim a celou nehmotnou castou cloveka, je tiez zname. Z tvojich otazok som to pochopil tak, ze nejaky clovek nevnima slova, len melodiu, hudbu. No ako by sa clovek snazil, nedokaze to, hoci aj nerozumie je tam nejaky podtext, naboj, ktory sprevadza tento text a to sa clovekovi uklada do podvedomia a urcite nieco s negativnym podtonom neovplyvni cloveka pozitivne. A hadam budes so mnou suhlasit, ze nejake faktory, ktore cloveka negativne ovplyvnuju a su dokonca az destrukcne, su nevhodne. A sebaposkodzovanie je uz jav, ktory patri psychologom a psychiatrom.
A ako by som reagoval na takych ludi?. No najprv by som sa cudoval, ze preco si nezistia co pocuvaju, ale zase ked vedia a su si toho vedomi, potom je to ich vec. Nehovorim, ze ja mam o kazdom spevakovi, ci skupine zistene co su zac. Ale zase, ak z pocuvania nejakeho albumu si vsimne, ze som az privelmi smutny, vycerpany, nervozny atd. hned si zistim co su zac, popripade ked sa mi nepozdava nejaka veta, alebo nazov skladby, skupiny....
@natuska6262 Och... kam to ten svet speje...
@iwanushqa Tak nám povedz, o čom je teda ten satanizmus? Ja by som bola strašne zvedavá, ja som si bohužiaľ vždy myslela, že to je o vzývaní Satana... bože, ako sa za seba hanbím A inak som ešte chcela povedať, že máš krásne satanisticko metalové meno, kde si k nemu prišla? Úplne dodáva tvojim príspevkom na dôveryhodnosti
A k môjmu nicku: Vieš čo je to vplyv prostredia?? Keď nejaké 13-ročné decko všade vidí samé W a Q, lebo jeho spolužiačky sú tým pobláznené. Logicky, nalepilo sa to na mňa, hoci mi to vkuse liezlo na nervy. No a potom som objavila novú stránku (Birdz). Nebrala som to tu vážne, povedala som si, že si spravím srandu. Vytvorila som si takýto nick a odveci profil. Ale po pár prihláseniach sa mi tu začalo páčiť, spravila som si normálny profil. Ale s tým nickom sa už nič nedalo robiť... Takže tak...To by bolo od mňa všetko
Satan, smrť, utrpenie a deštrukcia sú často len motívy využívané v metalových piesňach čo z nich ešte stále nerobí satanistický materiál a ktoré sú často neúprimne vyžívané ako "cool" marketingový ťah.
Práve som si zmazal druhú časť tohoto commentu tak už jebem na to ale metal a satanizmus sú od seba skrátka asi tak ďaleko ako nohy cartmanovej mamy.. Houk