Ahoj ľudia... je tu niekto, kto je silný muslim alebo osobne dobre pozná nejakého muslima? Chcela by som zistiť viac o ich náture a odlišnostiach a o tom, či je pravda, čo sa hovorí, že môžu mať viac žien naraz?
ono sa to hovorí, ale čítala som na nete články a nikde to napísané nebolo... možno to nie je v Muslimskej viere ale skôr nejaká tá arabská "vyššia vrstva", čo tým chcú dať najavo, že majú prachy alebo tak..
dieťa moje, ak si pokrstená musela by si konvertovať na ich vieru...
žena u nich neznamená nič, je posledná handra s ktorou zametajú ako sa im páči...
na nete je milion výpovedi žien, ktoré pre vidinu lepšej budúcnosti odišli a teraz zomierajú od strachu, neviem čo ťa to napadlo, ale zrejme nesleduješ dianie vo svete....
@zajkousko hej, strašné, pohoršujúce, že ju napadlo že by o danej viere chcela zistiť viac, že? určite to automaticky znamená že na ňu chce konvertovať...
ľudia majú kopu predsudkov... a sú muslimovia (áno, píšem to s U pretože všetci okrem Slovákov to píšu s U) aj dobrí, aj takí nechutní z dovolenkových destinácií čo si tam chcú uloviť ženy, urobia im decko a potom keď ich to omrzí tak ich iba odhodia ako handru... je to nechutné ale myslím, že chyba nie je v islame ale v charaktere toho človeka... neviem prečo, nejako ma táto téma zaujíma a hľadám po nete články PRE muslimov v angličtine a rozumiem im ale nikde som nevidela napísané, že môžu mať viac žien ... nikde! všade píšu, že nech sú verní svojej manželke, nech ju milujú, nech jej nikdy neklamú a podobne... dokonca som našla článok, kde píšu, že ako majú odolať nejakej atraktívnej osobe keď sú ženatí, že aby nechodili domov neskoro v noci pretože žene to môže pripadať, že ju podvádza... a že je hriech pozerať sa na iné ženy alebo niečo v tom zmysle... takže si myslím, že to je hlavne o charaktere,,, a ľudia sú svine aj tu... možno tam je väčšie percento že si žena pokazí celý život, kvôli týmto "lovcom turistiek" ale možno to niekde v nejakom Koráne je, že môžu mať 4 ženy, len píšu po nete, že nie aby oklamali ženy... neviem no... a poznám osobne toľko prípadov v okruhu mojich známych o chlapoch čo iba využili ženy, urobili im deti, preflákali prachy a potom išli za ďalšími... takže nemajme predsudky a ak poznáte muslima OSOBNE, napíšte vaše skúsenosti
btw kamos pozna moslimov a co som pocul, tak sa raz za cas zoberu niekam do puste a tam sa ozieraju a orgie take, ze dovi takze nabozenstvo a viera je jedna vec a ludia su vec druha
presne to že všetko čo sa dopočujem o muslimoch je tak zlé.. pritom muslimovia dokonca aj veria a rešpektujú vieru kresťanov a židov... Allah je iba pomenovanie... oni berú boha Yahwe aj kresťanského Boha ako jedného, len ho nazývajú Allah-om... a hej presne že aj kresťania v minulosti robili kadečo... nejako mi príde, že kresťanstvo by bolo pekné náboženstvo, keby v dnešnej dobe cirkvi nešlo len o peniaze ... (konkrétne náš farár... úplne vidno že mu ide hlavne o prachy...)
v korane sa nepise ze mozu mlatit svoje zeny pretoze tie nemaju hodnotu, ani to ze zena ma byt zahalena tak ja oni su...mohamed vravel ze zena ma byt zahalena- v zdravej miere, aby sa na nu neulakomil iny muz, praveze koran je napisany uplne inak akoby si ludia pomysleli, sestra ho citala, ibaze za tie roky sa to pomenilo vdaka spojeniu s vychodnym nabozenstvom, rovnako ako aj krestanstvo, a v biblii je v starom zakone ze muz mohol mat viacero zien ak mu jeho manzelka nemohla dat syna on siel za sluzkou , a tak ako nemozme brat doslova bibliu tak je to aj v inych nabozenstvach
@mefistofel no ešte aj teraz považujú kresťania ženy za čosi iné (a asi menejhodnotné) než mužov. skús si predstaviť ženu farárku alebo že by nedajbože ženu nominovali na kandidátku za pápeža
existuje dobrý moslim aj zlý moslim
takisto ako u kresťanov sú ľudia , ktorí sa snažia viesť dobrý život a ľudia, ktorí o sebe hovoria, že sú kresťania avšak žijú opak
a btw. poznám dvoch moslimov osobne s ktorými som viedla takýto rozhovor o ich viere, tak ak máš nejaké otázky, kľudne mi napíš a pýtaj sa
@ladyxss Jednou z podmienok je, aby sa všetkým ženám venovali úplne rovnako - čo sa týka starostlivosti, sexu a materiálneho zabezpečenia... Allah znamená Boh - aj kresťania žijúci v daných krajinách, volajú Boha proste Allah...
Moj tatko je moslim, mamina krestanka ... ziju spolu a maju sa radi... Chujoviny co boli popisane o moslimich hore su zvacsa blbosti sedliakov ktori nemaju potuchu o kulture inych... a tie nezmysly su presne tak ako keby som teraz isiel do moslimskej krajiny a rozpraval pribehy ako krestania mlatia svoje zeny lebo nejaky cvok zmlatil svoju zenu a decka ked sa vratil nachlastany s krcmi.
O ich kulture viem vela kedze som stravil v arabskych krajinach dlhe roky a som krestan .. keby mi tu niekto zacal vypisovat blbosti.
Tááákže,.... prispejem aj ja
Moja priateľka je moslimka. A pri nej som sa naučila, že nie je moslim ako moslim. Aj ked stále to robí trošku problémy vo vzťahu,... Ale učím sa spoznávať ich kultúru,... ich náboženský pohľad na svet. Už 6 mesiacov
Ano, stale nemám rada Islam a moslimov,... ale naučila ma , že nie každý moslim je zlý, tak ako to tu ponúkajú média
A áno,.. ako bolo vyššie spomínané, môžu mať viac manželiek,.. ale vôbec to nie je tak, že si ich môže zobrať len tak,... lebo chce.... musia byť splnené určité "pravidlá"
ja si píšem s mOslimom (spokojní?)... len som nemala odvahu sa ho opýtať na tú otázku s tými ženami... a nevedela som, že či príliš svoju vieru neprikrášľuje aby iných presvedčil a aby potom oni konvertovali... .. veľa mi síce hovorí o ich viere... príde mi to ako celkom v pohode viera... len keby sa nemuseli modliť 5-krát denne... je dosť podobná kresťanstvu, dokonca veria aj v Ježiša a podobne... len kresťania majú v biblii skôr také dejiny (a myslím, že poslednú dobu ide cirkvi iba o peniaze... teda minimálne náš farár sa tým nejako extra netají) a tak a moslimovia majú v koráne kopu vecí o láske a podobne proste to, čo ľudia budú potrebovať stále.. a chlapec mi pripadá oveľa inteligentnejší a tolerantnejší než niektoré "individuá" na Slovensku... a dneska som sa ho spýtala na to o tých ženách... povedal, že to mávajú väčšinou iba bohatí a prvá žena s tým musí súhlasiť či čo.. a že v jeho okolí to neni také bežné navyše som aj čítala a aj on mi už viac krát keď bola nejaká taká téma stále rozprával s takým citom o ženách a že vedia dať život a tak... a minule napísal vetu: "za každým úžasným mužom je vždy úžasná žena" ... či tak nejak... tým myslel, že muž by bol v podstate bez ženy nula... takže fakt záleží na charaktere jednotlivca a nie na vierovyznaní...
@sherloch Nenávidim ich a budem nenávidieť naďalej. Nezáujmu ju ma. Všetko čo o nich viem mi úplne stačí na to ako sa mi hnusia. Viac sa mi to preberať nechce. Mám proste na to svoj názor.
@sitic financne zabezpecit moze znamenat hocico u zien napriklad cely majland na kavicky na auto na handry na kozmetiku atd. a pre muza moslima (ale aj pre nemoslima samozrejme) to moze znamenat par korun na jedlo inak nic proti takym normalnym moslimom nemam aj ked ziadneho moslima vobec nepoznam
@hetfield a ty si aky katolik ?
ja napriklad oficialne teda som pokrsteny a tak ale naozaj som neveriaci no a ked aj oni su taky tak potom ich nemozes brat ako moslimov
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
39 komentov
žena u nich neznamená nič, je posledná handra s ktorou zametajú ako sa im páči...
na nete je milion výpovedi žien, ktoré pre vidinu lepšej budúcnosti odišli a teraz zomierajú od strachu, neviem čo ťa to napadlo, ale zrejme nesleduješ dianie vo svete....
hm, chce, nechce, vždy to nejak začať musí, možná, že jej niekto niečo "nakukal" a dievča si to potrebuje potvrdiť, no.......
a inak @10
Na ich vieru sa nemôžeš takto pozerať, pretože je rozdiel medzi učením islamu a jeho kultúrou a "tými výtržníkmi s AK-47".
takisto ako u kresťanov sú ľudia , ktorí sa snažia viesť dobrý život a ľudia, ktorí o sebe hovoria, že sú kresťania avšak žijú opak
a btw. poznám dvoch moslimov osobne s ktorými som viedla takýto rozhovor o ich viere, tak ak máš nejaké otázky, kľudne mi napíš a pýtaj sa
Moslim (iné názvy: nespisovne ale často muslim, zriedkavo moslemín, zastarano musulman či muzulman, nevhodne mohamedán) je vyznavač islamu.
fajn používa sa aj muslim ale je to nespisovné v ang. je to Muslim ale v slovenčine Moslim
O ich kulture viem vela kedze som stravil v arabskych krajinach dlhe roky a som krestan .. keby mi tu niekto zacal vypisovat blbosti.
nechápem ako sa mohli zosobášiť, keď každy je iného vyznania?
vychádzam z dnešných časov, čo bolo, bolo, ale čo je teraz treba brať do úvahy...
Moja priateľka je moslimka. A pri nej som sa naučila, že nie je moslim ako moslim. Aj ked stále to robí trošku problémy vo vzťahu,... Ale učím sa spoznávať ich kultúru,... ich náboženský pohľad na svet. Už 6 mesiacov
Ano, stale nemám rada Islam a moslimov,... ale naučila ma , že nie každý moslim je zlý, tak ako to tu ponúkajú média
A áno,.. ako bolo vyššie spomínané, môžu mať viac manželiek,.. ale vôbec to nie je tak, že si ich môže zobrať len tak,... lebo chce.... musia byť splnené určité "pravidlá"
@hetfield a ty si aky katolik ?
ja napriklad oficialne teda som pokrsteny a tak ale naozaj som neveriaci no a ked aj oni su taky tak potom ich nemozes brat ako moslimov