Sedim na stolicke mam v ruke noz a chcem si ho pichnut do nohy (do stehna) ale nejde to preco? Pritom si to dokazem predstavit: tu bolest, krv. To neni predsa ten pud sebazachovy. A nie nebojim sa to spravit ale to proste nejde precooo??? Niekedy to byva
Podľa mňa je to ako hovoriť, že kilo paradajok a železa váži rovnako, ja ti rozumiem. Prečo to nejde? Lebo to naozaj nechceš. Tak ako s tým pichnutím noža do stehna. Zaujíma ťa, či sa vieš prekonať ale uvedomuješ si, že to nemá zmysel. Chceš to len tak z nudy a nie preto, že by si to naozaj potreboval. Keď to budeš chcieť naozaj a budeš s tým vyrovnaný, čo všetko môže prísť potom, tak to aj dokážeš, neboj.
neni to ani strach ani zbabelost ale pud sebazachovy. Presne preto, ze vies ake to ma dosledky ak si pichnes noz do nohy, tak sa to v mozgu neschvali a nevykonas ten pohyb.
Niekde som raz čítala, že človek má tak silné čeľuste, že by si dokázal odhryznúť vlastný prst, ale že pud sebazáchovy je natoľko silný, že sa to proste nedá. (samozrejme, za predpokladu, že tomu človeku už úplne nepreplo )
Oslovenie neznameho dievcata na ulici obnasa, podobne, ako pichnutie si nozikom do nohy, vela potencialne negativnych scenarov. Tym padom sa na dosiahnutie tych pozitivnych vysledkov musis do toho viackrat donutit, az kym vsetko nakoniec nedopadne dobre.
to s tým nožom, resp. poodbné veci sa stávajú aj mne
ale nie je to to isté, ako s tou babou, tam ide o sociálnu interakciu, ak si zabodneš nôž do stehna, teoreticky sa to nemusí dozvedieť nikto. baby oslovuješ s tým, že ich podvedome berieš ako materiál na rozmnožovanie, proste prirodzený pud
a dosť pochybujem, že si fakt vieš predstaviť, aké je to mať nôž v stehne
a to že tú babu neoslovíš je o tvojej povahe, resp. "chyba" je v tebe, niektorí muži baby oslovujú. ale koľko ľudí poznáš, čo si pichajú nože do stehien?
@galinka ja som si raz neúmyselne pichla do oka taký ten tenký suchý dekoračný papek, čo sa dáva do kytíc normálne som to asi pol minúty držala kútikom oka a potom si ho odtiaľ vytiahla ale vydesí to, keď sa tak zrazu zdvihneš od kytice a hento v oku
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
ale v tom prvom prípade by som fakt skôr verila tej sebazáchove
Za druhé, porovnávať prihovorenie sa a pichnutie si noža do nohy je ako povedať, že slon a pierko majú teoreticky tú istú váhu.
ô___________ô
tiež si viem predstaviť, že bodám cudzie deti na pieskovisku a oni prosia o pomoc... a čo?
Oslovenie neznameho dievcata na ulici obnasa, podobne, ako pichnutie si nozikom do nohy, vela potencialne negativnych scenarov. Tym padom sa na dosiahnutie tych pozitivnych vysledkov musis do toho viackrat donutit, az kym vsetko nakoniec nedopadne dobre.
Ale nepredpokladám, že by som to urobila.
ale nie je to to isté, ako s tou babou, tam ide o sociálnu interakciu, ak si zabodneš nôž do stehna, teoreticky sa to nemusí dozvedieť nikto. baby oslovuješ s tým, že ich podvedome berieš ako materiál na rozmnožovanie, proste prirodzený pud
a dosť pochybujem, že si fakt vieš predstaviť, aké je to mať nôž v stehne
a to že tú babu neoslovíš je o tvojej povahe, resp. "chyba" je v tebe, niektorí muži baby oslovujú. ale koľko ľudí poznáš, čo si pichajú nože do stehien?