@aprilynne ale byt asertivny nie je vzdy pekne, ci? mna napriklad teraz obtazuje jedna osoba a snazim sa jej vysvetlit, ze si to nezelam a nepride mi to zrovna pekne
@6 nepríde ti pekne ze ta osoba obťažuje alebo to ze sa jej snažíš vysvetliť ze ti to prekáža?
tak je to o tom či to vieš vysvetliť bez hnevu, nadávok a vecne, potom už ako to vezme druhá osoba nezavisi od teba
ako ku komu, k osobne blizkym ludom s tym mam stale problem, lebo sak prestanu ma mat radi
ale v nejakom formalnejsom styku, v praci, skole, obchode, pri telefonovani, voci lekarom etc... I take no shit
na to som hrda dost, hlavne ze sa to stale zlepsuje
@mezomus tiez si myslim, ze je to nieco ine. Ked niekto kona agresivne, v hneve, tak je to skor nezvladnuty afekt a v ociach toho druheho ten jedinec skor klesne. Aseritivita je podla mna do velkej miery skor naucena, cielena a iktelektualna vlastnost, ktoru moze clovek vyuzivat, aj ked je uplne pokojny.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
tak je to o tom či to vieš vysvetliť bez hnevu, nadávok a vecne, potom už ako to vezme druhá osoba nezavisi od teba
ale v nejakom formalnejsom styku, v praci, skole, obchode, pri telefonovani, voci lekarom etc... I take no shit
na to som hrda dost, hlavne ze sa to stale zlepsuje