@Smichi : ale je. ale iba psychicky, teda nieco ako zavislost na cokolade, pozeraniu TV a tak podobne. Clovek sa netrasie ze musim si dat musim si dat ale skor sedi a vravi si hmm dal by som si...
poznam tolko ludi co fajcia travu a su zasadovy, vazne zasadovy co sa tyka tvrdych drog.. Proste je to picovina, to mozme povedat ze aj cigareta je branou k tvrdym drogam. Je to len o zmyslani jednotlivca, kto chce ide dalej, kto nechce v zivote k tvrdsiemu ani nepricuchne
Je to všetko len o psychickom stave... Mňa samú ma to nelákalo na tvrdšie drogy..a poznám ľudí, čo zo dňa na deň vedeli po niekoľkých mesiacoch prestať s pikom... Proste je to individuálne. Ale ak je človek v pi*i zo života tak by sa to vstupnou bránou dalo nazvať...
To je dobra kravina tato anketa.Par rokov na spet som kuril marihuanu pravidelne a teraz ju vobec nefajcim a ani som sa cez nu neprepracoval k tvrdym drogam ..A nemam ani za sebou neake odvykacie liecenie a za druhe co sa tyka zavislosti tak si myslim ze alkohol je daleko navykovejsi ako trava
myslim si, ze ide skor o to, ze tam kde je trava su aj tvrdsie drogy, tam kde su tvrdsie drogy je aj trava. preto si myslim ze ano, marihuana je vstupna brana k tvrdsim drogam (a nevadi mi to)
Moze byt, ale nemusi. Myslim, ze to zavisi od cloveka. Pre vacsinu ludi podla mna nie je. Ved aj v Amsterdame je legalna, ale to este neznamena, ze tam vsetci beru aj tvrde drogy, skor by som povedala ze to funguje naopak. Niekedy legalizacia moze byt prave prekvapivo prospesna.
Ako pre koho, u mna a ani u kamošov to vstupná brána nebola, ale u pár známich áno. Nemyslím síce, že to spôsobila tráva, podla mna by začali brať drogy aj bez nej, ale je to možné.
Ťažko povedať... Podľahnúť môže ktokoľvek. Navyše marihuana nie je nejak extra návyková. Závislosť je veľmi podobná tej alkoholickej, kde sa dostáva do popredia psychická pred fyzickou...
Môj kamarát tak začal...VeĎ to poznáte partia, chceli zamachrovať...Bola prvá, druhá,nemohol prestať a takto sa začali valiť problémi a...no radšej nebudem pokračovať....Normálny,rozumný človek si myslím že s drogami nezačne
určite nie, kto chce si dá a potom nemusíš huliť aj pár mesiacov a nič, k tým tvrdým drogám, kto s tým začne môže to brať aj bez marihuany...
v mojom okolí je x ľudí, čo si zahúlia, ale chémiu do seba nenatlačia...ale pár jedincov, čo si chémiu do seba tlačia a s marihuanou to nemá nič spoločné...
o na hlavu padnutosti by som nehovoril, lebo v súčasnosti to tak na laika môže pôsobiť. laik si proste neuvedomí prečo to tak je, resp. bude si myslieť že je to kvôli nebezpečnosti tejto drogy.
hmmm ten čo húli každý deň... tak si myslím že skúsi niečo iné.. ale zas nemusí to byť hneď napríklad heroín.. väčšinou čo poznám tak je to tramal alebo piko.... ale takí čo húlia len občas.. alebo napríklad cez víkendy.. tak si myslím že im to bude stačiť a ak nechcú.. tak si iné nedajú...
Nie.... tak ako cigarety nie su vstupnou branou k marihuane tak ako alkohol nie je vstupnou branou k cigaretam rovnako ako kava nie je vstupnou branou k alkoholu
nikto nezacne s niecim lebo predtym robil nieco ine to je blbost.....
Proti drogam nemozno bojovat zavadzajucimi informaciami.... protidrogova propagacia je zalozena na spekulaciach, neopiera sa o vedecke fakty a vsetko znasobi, aby to vyzeralo este hrozostrasnejsie ako to je.....
Ako potom mozu chciet aby im mladi ludia verili ? :/
Proti drogam treba bojovat ale zakladom je si uvedomit, ze to nema zmysel pokial strategia stoji za hovno
@Rischo nedavno som sa stretol s babou co vystudovala psychologiu - blizsie zameranie na drogovu problematiku. Ked som sa to dozvedel, nedalo mi to nerypat... Koniec koncov som od nej dostal toto: Ano, od zaciatku nam vtlkaju do hlavy ze marihuana je vstupna branak tvrdym drogam. A preto sa k tomu aj tak staviame.
Zapni alebo otvor media. Nedavno bolo "ako som prezil" a islo to takto: chalan si 1x zafajcil brcko (v pozadi si mimochodom typek daval do kabla Heroin), do tyzdna mal holku co davala heroin, o tyzden nato bol narkoman na ulici... Toto sa mi nepaci ako oblbuju ludi.
Preto som zalozil tuto (bohuzial) nepodarenu anketu, aby som vedel aky na to maju nazor obycajny ludia.
P.S. Fet: prchava latka ktora sa uziva (aplikuje) oralne alebo nazalne a to inhalovanim (vhychovanim prchavych latok)
ALE
za fet mozeme v beznej ludskej hovorovej reci oznacit cokolvek co je:
a, chemicke (rozumej vyrobene z chemikalii chemickymi postupmi)
@Ribo Nee kasli na kokain. Je to strasna namotavka... Radsej si zozen Erythroxylon coca inac povedane Kokainovnik pravy... Je to priroda, ked si das dostatocne mnozstvo, mas to iste ako z kokainu, je to priroda a teda sa teoreticky nemozes predavkovat (prakticky ano ak by si bol blazon co sa chce odpalit na druhy svet)
Je to vstupna brana len pre tych, ktory cez tu branu chcu prejst. Na travu sa da navyknut len psychicky, cize telo ju nepotrebuje. Iba mysel a tam uz ide o konkretneho jedinca ci podlahne.
Je pravda ze som skusil aj hasis, resp nim som zacal, pretoze som bol najebany a nevedel som co to je. Ale odvtedy uz len travu aj to len parkrat do roka.
@Rischo si to precitaj este raz... ona teraz bude pracovat s deckami, bude im toto vtkat do hlav, decka vyrastu, stanu sa plnohodnotnymi clenmi spolocnosti a budeme tam, kde sme teraz... to som tym chcel povedat...
Ja som sa jej pytal ze preco sa bere trava ako vstupna brana k tvrdym drogam... ona ze neviem...
Tak som jej vysvetlil moj pohlad na vec... A ten je:
pride narkoman na liecenie, lekar sa ho pyta: co si daval?
on: ze heroin..
ok, a predtym?
on: ze piko..
ok a predtym?
on: fajcieval som travu a...
a vtedy ho stopnu a zapisu si... ANO marihuana je vstupna brana k drogam ako vidime na tompo priklade... Uzavru rychlo spis len preto ze lekar chce stihnut obed kym je horuci... WTF?
po tomto ostala na mna cumiet a ja som na nej videl ze toto este nepocula ale teraz jej to pride ako najlogickejsie riesenie preco oznacuju travu za branu... ale to ze ten narkoman zil v rozpadnutej rodine, obaja rodicia su alkoholici, mama prostitutka, otec vecsinu zivota vo vezeni, zla financna a zivotna situacia, na toto nikto nepozera... ale dalej hadze spinu na travu...
kazdy co fajci travu mi da zapravdu v tomto:
ak ludia piju, prejavuje sa v nich agresivita
ak ludia hulia, radsej si ubalia dalsie nez by sa mali postavit a fyzicky sa napadat
dalej kolko krat sme sa docitali alebo dopoculi ze: opity muz zabil manzelku sekerov, opity vodic zrazil 10 rocne dieta atd... kazdy tyzden aspon raz!
a o nejakom huliacom delikventovi? HA! Vobec... maximalne raz za rok ze zatkli zopar tinejdzrov za gram travy.... Sak to je smiesne!
Jasne, ze to je vstupna brana ved nezacnes s tazkymi ale lahkymi na zaciatok a potom ta to laka a nuti skusit nieco silnejsie. Nic ine len ludska jebnutost!!! Nenavidim drogy, fetakov a vsetko okolo toho!
Tak pri marihuane zalezi vela aj od osobnosti kazdy je iny niekto moze hulit aj 20 rokov a nikdy neprejde na tvrde drogy a niekto prejde hned. Vela spravi aj kruhu ludi v ktorom sa pohybuje. 100 ludi 100 chuti, niekto si rad vypije, niekto zahuli, iny slahne.
@Enter12345 dobre vsak nevravim, ze sa nemoze stat, ze pojde rovno hned na tvrdsie bez marisky,ale ta jedna baba nereprezentuje vacsinu a statistiky v tomto smere. Vacsinou sa zacina s lahkymi a potom to tam bud ostane, alebo ide dalej do tvrdsich. To jak alkoholik, zacne zvacsa pivkom, vinom a potom ide na tvrde az ostane pri tvrdom
Dobre ale zase nemusi prejst hned do tvrdych. Zase marihuana neni az tak navykova a nebezpecna, su aj ine a ovela horsie drogy.Podla mna marihuana neni ani droga. Kazdy ma iny nazor.
kvantovymilion prestne tak ako moje slova ja mam nato nazor z mojich skusenosti dam taky skrateni pribeh :
mal som 14 to sme zacali popijat a fajcit pohoda sak co mlady sprosti este teraz lutujem ze som zacal fajcit XD ale neva no dalej raz ma kamos ponukol z marisku a ked som ho vtedy videl prvy krat ze huli to este vtedy ked som mal natrepane v hlave setky tie strasneojeby a setko co do vas tlacia rodiacia telka proste setko uplne kumam nanho a poomyslim si ze co ti jebe on huli ze jaky zlocinec a nevym co a hovori das si sluka ?? ja ze ne ne tvrdo rozmyslam a daj si vermi no ze tak ok a dal som si tak a bol som zhuleny uplna pohodicka vtedy som sa jak keby resetol a zacal som si uplne preprogramovavat mozog setko co domna nahustili som vymazal a zacal som si tvorit vvlastne nazori potom som na dalsi den sa isol na hulit zas lebo ma to bavilo viac nez ist pit a potom postupne som hulil ale rok pomali kazdy den a setko uplne v poho a alcohol odtedi cu hulim uz nemui mskoro vobevc nepijem a teraz k tej v stpnej brane uj som vlasne rok hulil dostal som sa k novej droge extaza tak ze ci si dam a teraz ma napadlo a sak aj o marihuane hovorili vselico a nakonec je ovela vac v pohode jak chlast tak so si ho jebol a zase supa zazitok sak jako inac po ecku a dal som si ten mesiac 4 x koleso potom som uz nemal potom som skusil hriby tiez ppc aa popri tom furt ta trava len cim fdalej hulim tusim tim menej uz som nehulil kazdy den ale raz dva krat do tizdna tak potom so sa dostal k piku a teraz vazna otazka dam donosa aze to ise sak aj otom hovorili tak som si jebol lajnu a uz som vical a vtedy to bol uz konec kazdy den som rozmyslal len nad piko piko piko a furt piko piko piko a ganja ani nic uz nebolo len piko na nic ine som nemyslel to uz som mal 17 takze tri roky odtedy co som prvy krat hulil ale uz som bol s teo pika tak ojebany mam stastie ze som enni az tak sporsti a zamyslel som sa a povedal taktoto nie a vyjebal som sa na to uplne a povedal som si dalej nejde a piko a vobec setky chemicke drogy vinechavam a teraz hulim raz za 2 tydne mozno nekedy vac nekedy men araz za rok tie hribyki tak a to setko... inac pochybujem ze sa to nekemu bude chcet citat ale sak citajte a davajte otazky
a marihuana neni vstupna brana len si poviete ze ked aj onej hovorili takze zle veci tak preco nevyskusat aj neco ine takze marihuanu bymali podla mna aspon dejriminalizovat a bol by svaty pokoj
a este ze o marihuane hovoria ze je horsia od alkoholu napriklad vtom ze viacej nici pluca ze jeden joint ako cela skatulka cigariet 20cin a ludia si pomyslia sak ze ti ludia tie jointy fajcia jajk cigarety ze to im jak strasnemusi nicit pluca tak po prve toho jonasi dam raz za wikend a aj to ho nefajcim sam a keby aj toto nekemu vadilo v jointovy je aj tabak a ked si nescete nicit pluca tak si spravte kolacik a mate vybavene no problemo
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
70 komentov
1 Áno, vlastné skúsenosti
2 Áno, skúsenosti mojich známich
3 Neviem a je mi to jedno
4 Neviem, uvidím ako sa to tu vyvinie
5 Nie, vlastné skúsenosti
6 Nie, skúsenosti mojich známich
7 Kto chce fetovať, ten si cestu nájde. Na marihuane nezaleží
Je to všetko len o psychickom stave... Mňa samú ma to nelákalo na tvrdšie drogy..a poznám ľudí, čo zo dňa na deň vedeli po niekoľkých mesiacoch prestať s pikom... Proste je to individuálne. Ale ak je človek v pi*i zo života tak by sa to vstupnou bránou dalo nazvať...
6 Nie, skúsenosti mojich známich
a k teme, keby bola trava vstupna brana k tvrdym drogam tak uz davno cucham fialky
presnejsie 4 a 9
v mojom okolí je x ľudí, čo si zahúlia, ale chémiu do seba nenatlačia...ale pár jedincov, čo si chémiu do seba tlačia a s marihuanou to nemá nič spoločné...
kto napise, ze trava je vstupnou branou tak je asi na hlavu padnuty. Ak uzivam marihuanu mozem ju uzivat kolko chcem a nemusim sa tvrdych ani dotknut.
o na hlavu padnutosti by som nehovoril, lebo v súčasnosti to tak na laika môže pôsobiť. laik si proste neuvedomí prečo to tak je, resp. bude si myslieť že je to kvôli nebezpečnosti tejto drogy.
Hulim dost casto a maximalne co som si povedal, ze skusim je kokain, aj to neviem isto, ale do cheemiek nezabrdnem nikdy.
nikto nezacne s niecim lebo predtym robil nieco ine to je blbost.....
Ako potom mozu chciet aby im mladi ludia verili ? :/
Proti drogam treba bojovat ale zakladom je si uvedomit, ze to nema zmysel pokial strategia stoji za hovno
Zapni alebo otvor media. Nedavno bolo "ako som prezil" a islo to takto: chalan si 1x zafajcil brcko (v pozadi si mimochodom typek daval do kabla Heroin), do tyzdna mal holku co davala heroin, o tyzden nato bol narkoman na ulici... Toto sa mi nepaci ako oblbuju ludi.
Preto som zalozil tuto (bohuzial) nepodarenu anketu, aby som vedel aky na to maju nazor obycajny ludia.
P.S. Fet: prchava latka ktora sa uziva (aplikuje) oralne alebo nazalne a to inhalovanim (vhychovanim prchavych latok)
ALE
za fet mozeme v beznej ludskej hovorovej reci oznacit cokolvek co je:
a, chemicke (rozumej vyrobene z chemikalii chemickymi postupmi)
b, silno navykove
c, nelegalne
Je pravda ze som skusil aj hasis, resp nim som zacal, pretoze som bol najebany a nevedel som co to je. Ale odvtedy uz len travu aj to len parkrat do roka.
ale to je jasne ze pre niekoho je to brana k tvrdym drogam, pre niekoho nie..zalezi od cloveka od organizmu...
a mi tu nevypisuj veci co su na nete o fete proste fet je fet, trava je trava a herak je herak..
Ja som sa jej pytal ze preco sa bere trava ako vstupna brana k tvrdym drogam... ona ze neviem...
Tak som jej vysvetlil moj pohlad na vec... A ten je:
pride narkoman na liecenie, lekar sa ho pyta: co si daval?
on: ze heroin..
ok, a predtym?
on: ze piko..
ok a predtym?
on: fajcieval som travu a...
a vtedy ho stopnu a zapisu si... ANO marihuana je vstupna brana k drogam ako vidime na tompo priklade... Uzavru rychlo spis len preto ze lekar chce stihnut obed kym je horuci... WTF?
po tomto ostala na mna cumiet a ja som na nej videl ze toto este nepocula ale teraz jej to pride ako najlogickejsie riesenie preco oznacuju travu za branu... ale to ze ten narkoman zil v rozpadnutej rodine, obaja rodicia su alkoholici, mama prostitutka, otec vecsinu zivota vo vezeni, zla financna a zivotna situacia, na toto nikto nepozera... ale dalej hadze spinu na travu...
kazdy co fajci travu mi da zapravdu v tomto:
ak ludia piju, prejavuje sa v nich agresivita
ak ludia hulia, radsej si ubalia dalsie nez by sa mali postavit a fyzicky sa napadat
dalej kolko krat sme sa docitali alebo dopoculi ze: opity muz zabil manzelku sekerov, opity vodic zrazil 10 rocne dieta atd... kazdy tyzden aspon raz!
a o nejakom huliacom delikventovi? HA! Vobec... maximalne raz za rok ze zatkli zopar tinejdzrov za gram travy.... Sak to je smiesne!
@Harleystorm
To je zase blbost poznam babu ktora nikdy nehulila ani nefajcila len si sem-tam vypila a hned presla na piko lebo sa sponala z takou partiou.
Dobre ale zase nemusi prejst hned do tvrdych. Zase marihuana neni az tak navykova a nebezpecna, su aj ine a ovela horsie drogy.Podla mna marihuana neni ani droga. Kazdy ma iny nazor.
mal som 14 to sme zacali popijat a fajcit pohoda sak co mlady sprosti este teraz lutujem ze som zacal fajcit XD ale neva no dalej raz ma kamos ponukol z marisku a ked som ho vtedy videl prvy krat ze huli to este vtedy ked som mal natrepane v hlave setky tie strasneojeby a setko co do vas tlacia rodiacia telka proste setko uplne kumam nanho a poomyslim si ze co ti jebe on huli ze jaky zlocinec a nevym co a hovori das si sluka ?? ja ze ne ne tvrdo rozmyslam a daj si vermi no ze tak ok a dal som si tak a bol som zhuleny uplna pohodicka vtedy som sa jak keby resetol a zacal som si uplne preprogramovavat mozog setko co domna nahustili som vymazal a zacal som si tvorit vvlastne nazori potom som na dalsi den sa isol na hulit zas lebo ma to bavilo viac nez ist pit a potom postupne som hulil ale rok pomali kazdy den a setko uplne v poho a alcohol odtedi cu hulim uz nemui mskoro vobevc nepijem a teraz k tej v stpnej brane uj som vlasne rok hulil dostal som sa k novej droge extaza tak ze ci si dam a teraz ma napadlo a sak aj o marihuane hovorili vselico a nakonec je ovela vac v pohode jak chlast tak so si ho jebol a zase supa zazitok sak jako inac po ecku a dal som si ten mesiac 4 x koleso potom som uz nemal potom som skusil hriby tiez ppc aa popri tom furt ta trava len cim fdalej hulim tusim tim menej uz som nehulil kazdy den ale raz dva krat do tizdna tak potom so sa dostal k piku a teraz vazna otazka dam donosa aze to ise sak aj otom hovorili tak som si jebol lajnu a uz som vical a vtedy to bol uz konec kazdy den som rozmyslal len nad piko piko piko a furt piko piko piko a ganja ani nic uz nebolo len piko na nic ine som nemyslel to uz som mal 17 takze tri roky odtedy co som prvy krat hulil ale uz som bol s teo pika tak ojebany mam stastie ze som enni az tak sporsti a zamyslel som sa a povedal taktoto nie a vyjebal som sa na to uplne a povedal som si dalej nejde a piko a vobec setky chemicke drogy vinechavam a teraz hulim raz za 2 tydne mozno nekedy vac nekedy men araz za rok tie hribyki tak a to setko... inac pochybujem ze sa to nekemu bude chcet citat ale sak citajte a davajte otazky
a marihuana neni vstupna brana len si poviete ze ked aj onej hovorili takze zle veci tak preco nevyskusat aj neco ine takze marihuanu bymali podla mna aspon dejriminalizovat a bol by svaty pokoj