podľa toho ako... Keď v obálke na ktorej je napísané "na gitaru" tak vôbec žiadny problém s peniazmi nie je.. ale keď su len tak, že "kúp si niečo pekné" ... tak je to blbosť
@Filipkoo Myslim ze aj ked si ma kupit nieco pekne tak je to fajn Niektory rodicia daju peniaze detom lebo vedia co si za ne idu kupit , popripade su dohodnuty . Alebo proste nevedia o svojom dietati co by chcelo , ale aspon to nezakryvaju a nesnazia sa mu spravit radost niecim o com si oni myslia ze je super , pritom dieta ma zaujmi orientovane uplne inym smerom . No a este su taky co proste o detoch vedia ci im najvacsiu radost spravia peniaze ale ty vacsinou kupia aspon teple ponozky ako doplnok k hocicomu co si zan kupi A vsetci chcu len spravit radost , aj ked obcas zvlastnym sposobom. Takze nie , nemyslim si ze to narusa myslienku vianoc .
@Tomas , musím s tebou súhlasiť.Ako som už v jednej diskusii citovala Marty z vianočného Madagaskaru "Vianoce nie sú o tom čo dostaneš,ale o tom čo dáš" . Na to že Vaše Vianoce boli nudné ospravedlnenie neexistuje,pretože každý ich má také,aké si ich urobí.
Radšej dostať nejakú blbosť, ktorú nevyužijem (pritom využiť sa dá všetko ), ako obálku, nemal som tušenia, čo...
A že vianoce su neni dnes o darčekoch? Práveže vianoce su dnes pomaly LEN o darčekoch.
Cely rok je m penazoch, rodicia mi dávajú peniaze cely rok, živia ma, na oblečenie, ked chcem ist von a aspoň tie vianoce by mali byť o tom dať niečo zo srdca.
Ja sa vzdy potesim ked dostanem peniaze bezohladu na to ci su vianoce. A na vianoce su idealnym darcekom, pretoze si kupim to co potrebujem a nie to co potrebuje ten co mi dava darcek..
@Roborossen , a práve preto že Vianoce sú pomaly už len o darčekoch sú paniaze jednen z najlepších darčekov,ktorým nič nepokazíš. Keď rozmaznané dieťa nedostane pod strom to čo chce,bude celý Vianoce len nadávať,zavrie sa do detskej a bude trucovať,len málo detí v dnešnej dobe si dokáže pustiť k srdcu to čaro ktoré žiadny iný sviatok neprináša.
@Roborossen , a práve preto že Vianoce sú pomaly už len o darčekoch sú paniaze jednen z najlepších darčekov,ktorým nič nepokazíš. Keď rozmaznané dieťa nedostane pod strom svoj vytúžený 600Hz LCD plazma televízor od Sony a snowboard DC*,bude celý Vianoce len nadávať a šťažovať sa svojím kamarátkom na Facebooku ako strašne nenávidí svojich a ešte mesiac bude trucovať.Len málo detí v dnešnej dobe si dokáže pustiť k srdcu to čaro ktoré žiadny iný sviatok neprináša.
@uglylaw nedávajú mi zas úplne na všetko, čo si zmyslím. Ale keď si vypýtam, že chcem niekde ísť alebo sa mi fest niečo páči, tak áno. Dokonca popri škole aj brigádujem, si predstav a možno práve preto neuprednostnujem "len peniaze".
akoze radsej by som dostala nejake prekvapenie ale isto lepšie nejaké peniaze ako totalnu blbost koli ktorej mi bude stale niekto pindat ze to nenosimalebo nevyuzivam...
taketo veci neriesim...peniaze pod stromcekom mi pridu pritiahnute za vlasy...ale vsak proti gustu...no u nas je to trocha o inom...ibaze si to neviem predstavit, asi mam malu predstavivost ozaj, zelanie na zaver: Ci ste vadni, ci ste skveli, vsetkym prajem Christmas Merry
je to úplne v pohode, pár rokov dozadu, keď som mala na mobile ešte kredit, sa mi proste rodina poskladala na mobil za plnú cenu. a aj teraz - za pár dní mám 20 a poteším sa peniazom radšej, ako nejakému šperku či iným drahým darčekom.
a vlastne, aj teraz na vianoce môj hlavný darček bol príspevok na notebook.
to je najlepší darček,lebo aspoň vám nikto nekúpi debilinu, ktorá sa vám nepáči a vy ste spokojní, že si môžete kúpiť čo chcete a ten čo vám ich dal, je rád, že vám nekúpil blbosť, ktorá sa vám nepáči, čiže neminul peniaze na zbytočnosti : )
Mimochodom, dosť ma prekvapilo, že si na mňa vôbec tá časť rodiny spomenula a dala mi vôbec tú čokoládu k meninám dnes, prachy ani nehovorím... No je to dosť nezvyčajné..
Osobne by som prachy na Vianoce nikdy nedala... Predsa len by som radšej kúpila niečo milé
nepáči sa mi taký darček. na narodeniny okej, ale ja sa osobne aj viac poteším, keď dostanem aj hocijakú blbinu ale vybral mi to ten dotyčný. príde mi to také neosobné strašne
Peniaze dostávam iba od starkých a nevadí mi to. Nebudú navyše vo svojom veku lobziť niekde po obchodoch. Ale nemám s peniazmi pod stromček problém. Možno aj ja raz dôjdem do štádia ked budem dávať peniaze alebo darčekové poukážky.
ja nechcem pod stromcekom peniaze...radsej im poviem presne co chcem alebo si to s nimi vyberiem ale chcem mat pod stromcekom co rozbalovat a hotovo! neviem si predstavit ze by sme si pri stromceku popodavali obalky a to by bolo vsetko...ale je to samozrejme to najlahsie ved kto by uz dnes rozmyslal cim potesit toho druheho...
to mi ma starka zhanat nieco zelezne cierne s retazou a dohadovat sa s ujom z metalshopu ze kedy jej prinesie balik s trickom s mojou oblubenou kapelou? akoze...lol
Prave pre toto nemam rad moc Vianoce,lebo vetsina ludi si mysli ze cim drahsi darcek ,alebo podobne kraviny tym vetsi dojem urobia na obdarovaneho.Ja som vyrastal v skromnych podmienkach a vzdy sme si darovali len nieco symbolicke.A to ze niekto da niekomu peniaze znamena ze toho cloveka nepozna a nevie co mu urobi radost tak mu strci radsej neniaze.
babka nam vzdy kupovala omalovanku s pastelky a to sme mali 15 rokov a bolo to dost blbe...a preto nam uz radsej da peniaze (5eur) a je to lepsie,ako dost nejaku trapnu omalovanku a pastelky,nie?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
43 komentov
Kopa mojich známych dostala" kúp si niečo len tak"
O čom sú potom tie vianoce vlastne?
Nesnažte sa ma predsvedčiž o opaku,keď viem že to tak je.
Ako som ja včera písala jednej babe,oveľa viac ma poteší malý,škaredý a papierový darček za ktorý ale dostanem všetko.
Je jasné že je lepšie dostať niečo po čom sme dlho túžili,ale kto to má vedieť ? Akože nám majú čítať myšlienky,či čo?
A že vianoce su neni dnes o darčekoch? Práveže vianoce su dnes pomaly LEN o darčekoch.
Cely rok je m penazoch, rodicia mi dávajú peniaze cely rok, živia ma, na oblečenie, ked chcem ist von a aspoň tie vianoce by mali byť o tom dať niečo zo srdca.
Ja sa teším keď dostanem peniaze aspoň na Vianoce.
A to bude možno tým, že si staršia
Mám rozmaznane decko a tým že mu dám peniaze ho rozmaznam este viac, to je logika, tak sa maju vychovať deti?
Potom sa niet čo diviť, že dnešné deti su také ako su, ani známka vďačnosti a ničoho si nevážia.
a vlastne, aj teraz na vianoce môj hlavný darček bol príspevok na notebook.
nic lepsie som nemohol dostat
Mimochodom, dosť ma prekvapilo, že si na mňa vôbec tá časť rodiny spomenula a dala mi vôbec tú čokoládu k meninám dnes, prachy ani nehovorím... No je to dosť nezvyčajné..
Osobne by som prachy na Vianoce nikdy nedala... Predsa len by som radšej kúpila niečo milé
Ale zas fakt že ako komu
A vždy radšej prijmem peniaze ako dáku hlúposť, ktorú nevyužijem... Napr. starká mi vždy dá peniaze a ja si kúpim, čo chcem...