Nie vsetci sa najebavaju. A ked sa pozriem na to objektivne naozaj je VIAC tych ktory nepiju ako piju. Ale ked sa zas na to pozrieme percentualne, tak je to horsie ako to byvalo za "mojich" cias.
Akurát minule bolo v telke proste že mladí pijú a fetujú a hentak , a pýtali sa nejakých teenagerov že prečo to tí mladiství robia, a zaujal ma názor jednej mladej holky ktorá povedala : "Pre deti stavajú detské ihriská a pieskoviská, pre dopselých bary a krčmy, a pre nás teenagerov nič. "
Ja nevravím že teraz tí mladiství - čiže my , máme chodiť do barov a opíjať sa, ale naozaj na nás nemyslí nikto, zákony sú pre nás už takmer ako pre dospelých ale nemôžeme to čo dospelí , hento nemôžeme lebo už niesme deti , naozaj, čo máme robiť ? Nevravím že ja nepijem , pijem , síce už dlho nič ale raz a čas si dám , ale jednoducho z toho vyplýva len to že nám vlastne "nič iné nezostáva" - obrazne povedané...
a tiez je prawda ze dnesna mladez je prehahnane rozmaznana a ked maju ich rodicia prachy tak si myslia ze su minimalne bohowia !! wacsina nadrbawacow sa nadr.bawa iba z pasie,nudy,rozmaru .. a to nei je normalne !! a o drogach uz ani nnehoworim
no zatial ta nezjebal nijaký emancipovaný 15-ročný fracek ale asi aj to príde .. sranda je že tie decká si myslia že je to "ich vec", "majú na to právo" a všetci komu sa to nelúby sú mimo a staromodny.. negatívna stránka toho ako môže vyzerať to ked ide vývoj dopredu
@mayo trieda ma 30ziakov kazdy ziak ma 15r (v priemere 9rocnik ZS)
RAZ TYZDENE (kazdy piatok) sa ozeru z tej triedy 8 + zo zvojimi kamratmi z inej triedy 8 (ratajme stym ze skola ma 9rocnikov po 3triedy ) cize uz mas 24ludi vo veku 15r raz za tyzden...
mozno ta 12r mladez nie je tak skazena ale 15r hej
a podla mna neviem... ja som nepil do 17tich nic a v 17tich som sa zobral s bratrancom ze ideme na pivo... ( to ma este vypytal od mamy ze ci moze ma zobrat na pivo ) ... takze podla mna ide fakt len o to ze kto aky je... teraz som viac ako dva mesiace nemal ani len to pivo... som nemal chut
takze nie cela mladez je skazena (kedze este do tej "dnesnej mladeze" patrim aj ja a iny) ale su jedinci ktori su koli vychove mozno
mám na háku, kto čo robí, aj prečo to robí, ja len nechápem, prečo sa opíjajú spôsobom:
"piče piče, musím sa do 8smej najebať, lebo o 10tej musim byť doma triezvy!"
alebo si kúpia flašu a za 3 minúty ju vypijú a potom akurát spia po lavičkách, grcajú, chodiť nevedia.
nehovorím, že mne sa nestalo, že by som prehnal a nevedel o sebe ani hovno ale nie každý piatok. proste demencia. pekne sa posadiť v krčme a cucať pivo a nie hento.
každopádne, moja "generácia" ešte nebola takáto, v 13stich sme sa určite pravidelne nezostrelovali, to začalo tak v 15tke-16tke a nie takýmto spôsobom
@mayo vies ale proste... presiel teraz zakon ze deti v krcmach po 21h len s rodicmi... som vtedy mame povedal "kupim ti poharik a ostanes lezat v rohu" a proste... mna sa to netyka tento zakon uz a pochybujem ze to bude dodrziavat niekto.. chodim do "podnikov" od 15tich a ani raz sa mi nestalo ze by chcel dakto odomna OP.. alebo v tescu ? ked som kupoval 5flias ze by chceli ? nie... ale je tam zakaz predaja...
nejde podla mna ani tak o generaciu ale o STAT nejdem to rozoberat PRECO PODLA MNA za to moze stat ale moze z casti za to aj on a potom vychova a nakoniec samotne decka ze namaju co robit...
nechapem co nejdu zahrat basket na ihrisko... nevravim ze je to najlepsi sposob zabijania casu ale ked sa mi nechcelo pisat na nete s ludmi sli sme si zahrat basket a potom sme si povedali do prdele nechce sa mi podme si dakam sadnut a sli sme o 20m dalej do prveho "podniku"
ked sa spytam chalana o 2roky mladsieho odomna "co robis v piatok ? " mi povie "idem na byt sa najebat jak stok" tak kukam nanho ze ci to mysli vazne.. a potom ze su tu baby co sa furt pytaju "nemozem byt tehotna?..." ... nj uz som odbocil zas od temy
kto z vekoveho rozhrania 13-17r tu nepije prepacte ale inak piju podla mna takmer vsetci co chodia von... je jedno ci metalisti,hip hopery, rockery alebo ako si chcete vravte pije kazdy... a v 19tke dojde "dnes sa nemozem ist ozrat ide matura musim sa ucit " a po mature "sakra zajtra skuska..." "musim ist na prednasku rano nejdem pit " a pod
Mládež je skazená, ale myslím si, že to tak bolo vždy.
Ja pijem, ale myslím, že to ako pijem nieje nič hrozné.
Dám si tak raz za 2 týždne aj to len keď je nejaká príležitosť, keď niekto oslavuje, alebo keď sa chcem niekde odviazať.
Nikdy sa neopijem do nemoty, z alkoholu som nikdy nevracal, zle mi z alkoholu bolo raz v živote, aj to z jedného poldeci tej najhnusnejšej vodky, ktorá mi padla zle.
Keď treba tak do vždy len do nálady, nie do nemoty!
Podľa mňa, keby mládež pila takto, myslím si, že celkom inteligentne a s rozumom tak by to bolo celkom fajn.
Pivo pijem pravidelne každý týždeň, proste je to taký rituál ktorý mám rád, sadnúť si v piatok večer do nášho obľúbeného podniku ku pivu s najbližšou partiou kamarátov.
Má to atmosféru ktorú milujem a aspoň sa je na čo celý pracovný týždeň tešiť.
Horšie je, že poznám jedincov ktorí piť inteligentne nevedia, no aj tak pijú, nevedia kedy majú dosť, potom odpadávajú, všetko oryhajú a na druhý deň sa s tým ešte chvália.
Toto je úbohé a takým deťom by som alkohol naozaj zakázal úplne.
myslím že sú aj veci pre teenagerov lenže to čo sa robí pre teenagerov as v podstate robí len preto aby mlaďasi nerobili bordel na uliciach teda mám pocit že to je celé len o poučovaní a tak. každý puberťák chce rebelovať a každý chce byť niečím iný no zároveň chce týmto všetkým zapadnúť do partie a tým niekam patriť monžo by sa na to malo pozerať takto a uprimne keď osm počuval otcove historky mal som pocit že som ešte v pohode no keď som počul čo robil v mojom veku strýko skoro som umrel...
no slovenský chlap má mať brucho a prepitú pečeň... teda aspoň sa mi to zdá koniec koncov nehrám sa tu na nejakého slušáka aj ja si rád vypijem teda vlastne už prestávam ale to preto že na to nemám prachy no doba je taká že každý to skúsi každý spraví niečo aby bol "niekto" a to je to smutné
@plarika viem, ale neviem akú konkrétne v tejto situácii proste zober aj malého skauta a miništranta a neviem koho medzi ochlastov a skôr či neskôr sa najebe
a este skade maju tne alkohol stale..len si ho dakde kupia..a dakto im ho preda...tie male obchodiky a vecierky by neprezili keby ze kazdy piatok nenabehlo ku nim do vecierky X nastrocnych deciek a nekupovali si chlast...
Inak je to zaujímavé , že pri mojich niektorých rovesníkoch sa cítim ako veľká dospeláčka , lebo na to , že mám toľko rokov ako oni mám viac rozumu , lebo ja sa odlišujem a nepridávam sa ku väčšine , čiže nepijem . Ale keď sa to tak vezme , čím viac opatrení , aby mládez nepila a pije este viac ...kam to tento svet speje...
ked je to nejak raz za mesiac alebo dva len ak ma nekdo narodky s kamosov alebo tak a ked to neprehanaju/me/te tak je to myslim uplne v pohode ale ked sa nekdo ide ozrat do nemoty len preto ze je piatok tak to asi neni celkom normalne xD
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
Raz do mesiaca sa štyria opijú a Vy ich vidíte vonku.
No a mládež je zrazu strašne skazená
Ja nevravím že teraz tí mladiství - čiže my , máme chodiť do barov a opíjať sa, ale naozaj na nás nemyslí nikto, zákony sú pre nás už takmer ako pre dospelých ale nemôžeme to čo dospelí , hento nemôžeme lebo už niesme deti , naozaj, čo máme robiť ? Nevravím že ja nepijem , pijem , síce už dlho nič ale raz a čas si dám , ale jednoducho z toho vyplýva len to že nám vlastne "nič iné nezostáva" - obrazne povedané...
ja keď som mal 12 rokov, stretával som takých delikventov 12 ročných po ulici
rozdiel VTEDY a TERAZ
je v tom, ze vtedy nebol relatívne presýtený trh s médiami, ktoré teraz otisnú každú pičovinu
plus internet
ak si všimneš ozývajú sa tu samí moralisti, lebo je to pre nich vhodná téma ako prejaviť svoju "onakosť" a čistotu svojej duše, bla... bla...
normálny človek sa ti tu bude zbytočne ozývať, je to proste bežná vec
len teraz je viac možností ako o nej hovoriť
a ľudia radi tliachajú o kadečom, lebo si myslia, že sú zaujimaví
v jednej téme sa to nakopí a bum! už je mládež skazená.
no zatial ta nezjebal nijaký emancipovaný 15-ročný fracek ale asi aj to príde .. sranda je že tie decká si myslia že je to "ich vec", "majú na to právo" a všetci komu sa to nelúby sú mimo a staromodny.. negatívna stránka toho ako môže vyzerať to ked ide vývoj dopredu
a ja som toho jasným príkladom...
zasa pijem...
skús koks...alebo ako sa hovorí...keď máš heroín netrápia ťa otázky
RAZ TYZDENE (kazdy piatok) sa ozeru z tej triedy 8 + zo zvojimi kamratmi z inej triedy 8 (ratajme stym ze skola ma 9rocnikov po 3triedy ) cize uz mas 24ludi vo veku 15r raz za tyzden...
mozno ta 12r mladez nie je tak skazena ale 15r hej
a podla mna neviem... ja som nepil do 17tich nic a v 17tich som sa zobral s bratrancom ze ideme na pivo... ( to ma este vypytal od mamy ze ci moze ma zobrat na pivo ) ... takze podla mna ide fakt len o to ze kto aky je... teraz som viac ako dva mesiace nemal ani len to pivo... som nemal chut
takze nie cela mladez je skazena (kedze este do tej "dnesnej mladeze" patrim aj ja a iny) ale su jedinci ktori su koli vychove mozno
"piče piče, musím sa do 8smej najebať, lebo o 10tej musim byť doma triezvy!"
alebo si kúpia flašu a za 3 minúty ju vypijú a potom akurát spia po lavičkách, grcajú, chodiť nevedia.
nehovorím, že mne sa nestalo, že by som prehnal a nevedel o sebe ani hovno ale nie každý piatok. proste demencia. pekne sa posadiť v krčme a cucať pivo a nie hento.
každopádne, moja "generácia" ešte nebola takáto, v 13stich sme sa určite pravidelne nezostrelovali, to začalo tak v 15tke-16tke a nie takýmto spôsobom
to, že sa tu ozve 10 ľudí, že takí neboli mládež ešte skazenú nerobí
a nie, seba neobhajujem, ja som tiež taký nebol
nejde podla mna ani tak o generaciu ale o STAT nejdem to rozoberat PRECO PODLA MNA za to moze stat ale moze z casti za to aj on a potom vychova a nakoniec samotne decka ze namaju co robit...
nechapem co nejdu zahrat basket na ihrisko... nevravim ze je to najlepsi sposob zabijania casu ale ked sa mi nechcelo pisat na nete s ludmi sli sme si zahrat basket a potom sme si povedali do prdele nechce sa mi podme si dakam sadnut a sli sme o 20m dalej do prveho "podniku"
ked sa spytam chalana o 2roky mladsieho odomna "co robis v piatok ? " mi povie "idem na byt sa najebat jak stok" tak kukam nanho ze ci to mysli vazne.. a potom ze su tu baby co sa furt pytaju "nemozem byt tehotna?..." ... nj uz som odbocil zas od temy
kto z vekoveho rozhrania 13-17r tu nepije prepacte ale inak piju podla mna takmer vsetci co chodia von... je jedno ci metalisti,hip hopery, rockery alebo ako si chcete vravte pije kazdy... a v 19tke dojde "dnes sa nemozem ist ozrat ide matura musim sa ucit " a po mature "sakra zajtra skuska..." "musim ist na prednasku rano nejdem pit " a pod
Ja pijem, ale myslím, že to ako pijem nieje nič hrozné.
Dám si tak raz za 2 týždne aj to len keď je nejaká príležitosť, keď niekto oslavuje, alebo keď sa chcem niekde odviazať.
Nikdy sa neopijem do nemoty, z alkoholu som nikdy nevracal, zle mi z alkoholu bolo raz v živote, aj to z jedného poldeci tej najhnusnejšej vodky, ktorá mi padla zle.
Keď treba tak do vždy len do nálady, nie do nemoty!
Podľa mňa, keby mládež pila takto, myslím si, že celkom inteligentne a s rozumom tak by to bolo celkom fajn.
Pivo pijem pravidelne každý týždeň, proste je to taký rituál ktorý mám rád, sadnúť si v piatok večer do nášho obľúbeného podniku ku pivu s najbližšou partiou kamarátov.
Má to atmosféru ktorú milujem a aspoň sa je na čo celý pracovný týždeň tešiť.
Horšie je, že poznám jedincov ktorí piť inteligentne nevedia, no aj tak pijú, nevedia kedy majú dosť, potom odpadávajú, všetko oryhajú a na druhý deň sa s tým ešte chvália.
Toto je úbohé a takým deťom by som alkohol naozaj zakázal úplne.
nech sa nauči radšej teraz ako to je, ako neskôr, keď s tým môže mať problém
napríklad ako si spomínal, že nepije lebo matura, lebo skúška
nech mu neújde zodpovednosť
hovoríme o detoch, stále sa hrali na dospelých keď boli teenageri
neviem či si počúval historky strýkov, otcov a dedkov
to čo sa deje teraz je v porovnaní s nimi ešte v pohode
len ako som spomínal, teraz sa to skôr všetko dostane medzi ľudí, lebo média sú všade a deti sa aj radi chvália
a to, že sa každý dostane ľahšie k alkoholu, tak to bolo stále
sme proste národ tolerantný k alkoholu,
nevidím v tom problém
ešte pripomeniem, že ja som z východu
čiže u nas sa pije oveľa, oveľa viac
a vôbec to nieje také kritické s detmi
no slovenský chlap má mať brucho a prepitú pečeň... teda aspoň sa mi to zdá koniec koncov nehrám sa tu na nejakého slušáka aj ja si rád vypijem teda vlastne už prestávam ale to preto že na to nemám prachy no doba je taká že každý to skúsi každý spraví niečo aby bol "niekto" a to je to smutné