Ano, jednoznačne. Tak ako na dvore može byť len jeden kohút tak aj v rodine-mandželstve len jedna hlava - CHLAP. Emancipácia je výmysel dnešnej doby...
muz by mal byt, no bohuzial, mnohokrat sa stava, ze akosi na to pozabuda co k tomu patri....j auz od malicka pocitujem nutkanie uzivit, zabezpacit a ochranit rodinu, ak toto su ulohy hlavy rodiny, tak muz by mal byt tou hlavou
keď žena má hlavné slovo a väčšinu vecí riadi, tak sa zvykne vravieť, že chlap je pod papučou... a čo má povedať žena, ktorá musí na slovo poslúchať svojho muža a držať hubu a krok? lebo takto to vyznieva...
som za staré "zvyky"...keď sa vydám, chcem, aby bol hlavou rodiny muž...(žena je krkom, ktorá hýbe hlavou..) a ja chcem byť žienka domáca, aj keď mám dosť feministické názory, ale chcem to tak...
tak v poriadku to je ale nic nemam proti keby bola hlava rodiny zena,, a aj tak co je to ta hlava rodiny ??? obidvaja by mali rozhodovat a dohodnut sa.
podľa mňa to je aj o dominancii.. napr. môj chalan je viac submisívny ako ja a on sa dobrovoľne necháva viesť.. a pritom keby chcem opak tak to ani nie je veľmi možné, lebo to máme v povahe ale vyhovuje nám to
@Gwendolyn presne tak ako vravíš... je to aj a teda hlavne o tých povahách... pri takýchto veciach by som aj uvítal to, že protiklady sa priťahujú... lebo ak si predstavím na jednej strane dve silné vedúce osoby, tak to ako mafia a na druhej strane dvoch slabých jedincov...tak to tiež nie je bohviečo...
Ja si myslím, že nieje nič zlé na tradičných rodinných hodnotách... Muž ochranca rodiny... lovec, ktorý sa stará o rodinu a matka, ktorá udržiava oheň a teplo rodiny...
Tak to fungovalo tisícročia, no I. a II. svetová vojna zmenila tento prirodzený chod rodiny... Vlastne je to smutné, že si zato môžu sami muži
@Newgeneration u nás napríklad je tým dominatným foter.. ale byť mamou tak ma z neho šľahne bo on je názoru: ja pracujem a ty sa staraj o deti, domácnosť a mňa. to sa mi napríklad dosť nepáči
@Elfer proste teraz mám feministické názory, odmietam si s nejakým začať, nedokážem brať vzťah medzi dvomi ľuďmi v mojom veku ako ničo vážne, čo vydrží celý život...manželstvo príde až potom..po výške...a ešte som len v druháku na strednej...roky a roky času...
To, že po druhej svetovej vojne bol veľký úpadok mužskej populácie a ženy sa presunuli od šporákov do tovární a začali pracovať... Neskôr sa stali úspešnejšie a úspešnejšie a dostávali sa do politiky či dnes už aj do armády... Tým sa narušila základná stavba rodiny...
Tým nechcem uraziť a ani sa dotknúť žiadnej ženy, pretože si ich nesmierne vážim
Menšie filozovanie, kto je inteligentnejší (vtipom):
A: Ženy majú v
priemere o 10% nizsiu inteligenciu ako muzi je to dane tym ze dakedy davno obyvali len jaskyne a v podstate cely zivot nemuseli nic zlozite robit kdez to my lovci sme museli ulovit mamutov postarat sa o obzivu.
B: tak už vtedy sa o seba vedeli ženy vlastne dobre postarať. Namiesto toho, aby sa vrhali do nebezpečenstva, ony sa postarali o mužov a poslali tam ich. To mi nepripadá ani trochu hlúpe.
A aj dnes to tak zväčša funguje, ženy sú tie submisivne, ale zároveň múdrejšie
@Jakub489 heh ak ti ide len o to... ešte stále existuje kopec vymletých hláv (a nemusia to byť len blonďavé), ktoré nevedia nič iné len .... a vlastne ani neviem čo vedia lebo väčšina dnes nevie narábať ani so šporákom... už vieš akého chlapa väčšina báb chce? aby im on varil... lebo ony toho nie sú schopné... akože toto je už sila aj na mňa
Samozrejme... vyskytujú sa mnohé etniká a skupiny obyvateľstva, ktoré aj dnes považujú za dominantnú v partnerstve ženu, ale to už neplatí pre dnešnú kultúru a spoločnosť v ktorej sa nachádzame... a mám pocit, že to zapríčiňuje aj náš zrýchlený život... Otec pracuje, matka pracuje a rodina sa vytráca... nieje nikto kto by tú rodinu držal pokope a vo svornosti A myslím si, že žena ako matka a darkyňa života je predurčená na takúto pozíciu
A to je chyba... a iba dôkaz čo rozprávam... Stráca sa funkcia matky ako takej... Matka kedysi svoje poznatky predávala dcére a dcére, ale dnešné ženy už nato nemajú čas a to je chyba...
@Jakub489 ja už si skôr začínam myslieť a vnímam to skôr tak, že žena si vystačí aj sama... je mnoho prípadov, ktoré to len potvrdzujú... a nemám namysli len čisto single ženy... ale aj tie, ktoré majú dieťa... muž je v mnohých prípadoch skôr na príťaž ako niekto nápomocný...
Je to bohužiaľ pravda... Dnešné matky už nemajú čas na svoje dcéry... Tým nechcem urážať jednotlivcov U nás sa to ešte dá, ale na ako západe je to katastrofa...
@Jakub489 hej je to na inú debatu ale keď si vezmeš fakty týkajúce sa rozvodovosti a pod. tak prídeš na to, že pojem rodina vo všeobecnosti už pomaly a isto prestáva existovať...
To je smutné... Ale v prom rade musíme hľadať príčinu rozvodovosti... A odpoveď je tak primitívna, že ju tu dúfam ani nemusím písať... Ale zasa to súvisí s feminizmom žien...
@Jakub489 no to je zas spôsobené tým, že napr. pred 50-timi rokmi sa nejaká žena z dediny neopovážila žiadať o rozvod: 1. lebo by mala hanbu 2. nemala kde ísť- bola ekonomicky závislá
To v žiadnom prípade... ženy sú inteligentné minimálne tak ako muži... Práve muži pristúpili na takúto stranu a keby sa nehrali ako malé deti so zbraňami a nestrieľali po sebe, tak by sa to nikdy nestalo...
áno... všetko má svoje úskalia, ale ak hovoríme o minulosti, tak žena si muža vyberala v 15,... možno v 16 rokoch. Možno bola chyba tam.... Ak by sa vydala neskôr a možno by si vybrala lepšie A ak hovoríme o hanbe, tak som mnou musíš súhlasiť, že práve ženy tlačili mladé dievčatá k sobášu a vysmievali sa rozvedeným a neskoro vydatým ženám...
@Jakub489 ja s filozofiou nemám žiadny problém, ale nauč sa adresovať správnemu adresátovi, lebo takto z toho vzniká riadny mišung a málokto príde na to komu je čo určené...to len tak pre budúcnosť
Myslím že je to jedno Teda ja si neviem predstaviť žeby som svoje rozhodnutia dával nad rozhodnutia svojej manželky. Vždy je lepšie nájsť kompromis. Hlavou rodiny vo forme nejakého ochrancu rodiny to hej.
@Jakub489 to sa robí takto: stlačíš tlačítko vľavo dolu s názvom CTRL a zároveň tlačítko ALT a V .. a k tomu pridáš meno komu to ideš adresovať prepáč nemohla som odolať, tak to neber ako urážku D
@Gwendolyn noo to ja som sa raz hral s tým Altom a všelijakými kombináciami čísel a som poprichádzal na všelijaké znaky ako napr. ▼ ▓a všelijaké iné... ja našťastie mám normálnu klávesnicu a normálny počítaš...na notebooku väčšinou nebýva klasická numerická klávesnica, a to je blbé...
@Nwegeneration no ja som sa to naučila na hodine informy myslím ono tá numerická klávesnica na booku by mohla byť prídavná jak keď pridáš myšku k noťasu..
@Gwendolyn ejha chybička se vloudila... ale myslím, že existujú aj také notebooky s klávesnicami, na ktorých je aj ten klasický numerický set...ci pana ja ale vymýšľam tie pomenovania
@Gwendolyn neviem presný počet to nie je dôležité no nič ja už padám... ale on to možno ostane...alebo nie? a nie aj on ide het tak sa tu majte (trapas jak hovado
Ono to záleží podľa jeho schopnosti a inteligencie lebo poznám aj rodiny kde je mama učitelka a otec obyčajný pracovník tak tam je väčšinou hlava rodiny žena ale ono správne by to malo byť pol na pol čo sa týka zodpovednosti a povinností a nie že iba jeden s rodičov alebo členov rodiny. Skôr by som povedal že muž by mal byť živiteľom rodiny o to hlavne ide nie o hlavu rodiny ale o živiteľa rodiny a tou je aspoň by mal byť muž a potom je to tak že ak je živiteľ tak je aj hlava rodiny(čiže má hlavné slovo) ono to záleží aj akú ženu má to tiež keď je sprostá jak torpédo tak čo mu ostáva veď nebude debil hlavou rodiny(ospravedlňujem sa väčšine/menšine? žien ale žijú aj také medzi nami v spoločnosti) a hlava rodiny musí vedieť aj gazdovať(hospodáriť) s financiami nie iba utrácať a hlavne na seba a brať pôžičky až pokiaľ nepríde exekútor a nezoberie aj poslednú šopu na dvore.
Mali by byť narovnako, navyše aj tak to nikdy nebola tak úplne pravda, že by bol a ak naozaj bol, tak to bol možno tak nejaký z tých kreténov, čo aj tak všetkých bijú, lebo sú to aj tak len slabosi.
no v dnesnej dobe je v in ked je hlavou rodiny zena a muza si nerespektuje a tak to aj vyzera kazde tretie manzesltvo konci rozvodom......partneri su rovnocený a maju mat medzi sebou uctu, komunikaciu a vediet riesit problemy v pokoji, muz ma byt hlavou rodiny a zena ho ma doplnat
Ohladne tych penazi - zial, muzi zarabaju viac ako zeny aj za veci, kde robia podstatne menej, ako zeny. To je dlhoveky vplyv a tazko sa meni. Prevazne.
Slovo by mali mať obaja jednoznačne, ale stále sa zastávam toho, že muž má byť ten, ktorý sa postará o rodinu.
Z duše nemám rád tvrdé feministky, ak sú si tak isté, že dokážu žiť bez mužov, spravil yb som im tú radosť a nech robia všetko čo muži.... Lopata do ruky, do bane, kameňolomu, alebo stavať mrakodrapy ako za starých čias... alebo milion prací, pri ktorých sa žena vidí raz za tisíc rokov.
Ale inak mám k ženám hlbokú úctu, už len kvôli tomu, že ony sú tie, ktoré vychovajú dieťa, ktoré ho vlastne 9mesiacov nosia v sebe, úcta aj preto, lebo sú tak krásne =P a pre milion vecí, ktoré muži proste nerobia. Myslím, že takto by to malo aj byť, práve kvôli tomu, že ženy robia to, čo muži nie a muži robia to, čo ženy nie, ešte môže existovať aká taká harmónia medzi mužom a ženou.
ale paci sa mi ako zahlasovala @takemeaway .. pipenka by asi tazko uzivila rodinu so svojim "Disko-zivotom" ...ked ti otecko kupi audinu ,ze ? som zvedavy co odpises
áno je to správne. ale nie za každých okolností. ak je chlap škaredo povedané slaboch alebo len jednoducho nemá vodcovskú povahu a žena je dominantnejšia, zodpovednejšia, poprípade viac zarába, nevidím dôvod prečo by hlavou rodiny nemohla byť ona.
nie som za dodržiavanie tradícií pokiaľ je niečo iné lepšie a efektívnejšie.
vo vztahu by nemalo platit ze jeden je vzdy navrchu malo by to byt vsetko a narovnakej hladine a ziadne ze muz ma posledne slovo proste zena a muz sa musia dohodnut a o tom su kompromisy
z hľadiska "správnosti" je podľa mňa jedno, či je to muž alebo žena. ale je sexy, keď tou hlavou muž vie byť. ja nechcem byť hlavou, ja chcem byť krkom.
VOBEC TO NIE JE SPRAVNE, PRETOZE MATKA JE VO VYCHOVE DETI VELMI PODSTATNA A SPAJA RODINU. MALO BY TO BYT VYROVNANE! A NAVYSE OTEC SI NEZASLUZI, ABY BOL HLAVOU RODINY, KEDZE MATKA MUSI TO DIETA PORODIT A PTM HO AJ KOJIT, A VACSINOU MATKY SA OBETUJU A SU NA MATERSKEJ, CIZE SA MI ZDA ZE BY SKOR MATKA MALA BYT HLAVOU RODINY. ALE MALO BY TO BYT OFICIALNE VYROVNANE. TO ZE OTEC JE HLAVOU RODINY JE MAXIMALNA CHUJOVINA. ON JE MOZNO AUTORITA A TEZ VYCHOVAVA TO DIETA, ALE ROVNAKO AKO AJ MATKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
obaja partneri by mali byt rovnocenni a ich nazor by mal byt rovnako dolezity, ale neuznavam muzov pod papucou. su to chudacikovia. ak muz zabezpecuje rodinu, nech ma kludne aj hlavne slovo. ak nie, tak nech je ticho.
Môj otec je neschopný, o svoje deti sa celý život starala moja matka sama, ona je hlava rodiny, jej krk i duša, srdce a všetky tieto drísty dokopy.
Ak je chlap schopný starať sa o rodinu, zostane doma každá ženská, ktorej sa nechce dennodenne vstávať do pakárne(kancelárie), kde sú všetky sliepky, čo ju ohovárajú a snažia sa zapáčiť šéfinkovi viac než ona.
Na druhej strane je žena, ktorej sa páči byť stredobodom pozornosti, je súťaživá, energická a má rada svoje povolanie.
Zoberte takú k sporáku a neprežijete to.
Tomu sa hovorí Amazonka!
Na tie ste popri hrncoch zabudli, drahí chlapci.
Hlavou rodiny je ten, bez koho si neviete tú rodinu predstaviť v jednom kuse.
Moja mama je tmel, ktorý nás drží pokope.
Bez nej by sme boli len cháska s podobnou DNA.
V každej rodine je niekto taký a je jedno či je to chlap alebo žena.
Nema zmysel polemizovat co je spravne a co nie. Vo fungujucej rodine si kazdy najde a potom si drzi svoje miesto.
Najjednoduchsi pripklad : Otec pracuje, mama sa stara o deti.
Nie je vsak v dnesnej dobe nic neobvikle ak je to trebars aj naopak popripade, ak sa deti naucia starat sa same o seba a pracuju obaja rodicia vela kombinacii existuje a kazdna znich
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
181 komentov
podľa mňa to je aj o dominancii.. napr. môj chalan je viac submisívny ako ja a on sa dobrovoľne necháva viesť.. a pritom keby chcem opak tak to ani nie je veľmi možné, lebo to máme v povahe ale vyhovuje nám to
Proste, nenávidím výraz "hlava rodiny". Bilaterálna rodina štyriever.
"štyriever"
ja umrem z teba
Tak to fungovalo tisícročia, no I. a II. svetová vojna zmenila tento prirodzený chod rodiny... Vlastne je to smutné, že si zato môžu sami muži
Tým nechcem uraziť a ani sa dotknúť žiadnej ženy, pretože si ich nesmierne vážim
A: Ženy majú v
priemere o 10% nizsiu inteligenciu ako muzi je to dane tym ze dakedy davno obyvali len jaskyne a v podstate cely zivot nemuseli nic zlozite robit kdez to my lovci sme museli ulovit mamutov postarat sa o obzivu.
B: tak už vtedy sa o seba vedeli ženy vlastne dobre postarať. Namiesto toho, aby sa vrhali do nebezpečenstva, ony sa postarali o mužov a poslali tam ich. To mi nepripadá ani trochu hlúpe.
A aj dnes to tak zväčša funguje, ženy sú tie submisivne, ale zároveň múdrejšie
PRE NEWGENERATION
ale súhlasím s tým, že by to malo byť pol na pol.. my sme sa s frajerom dohodli, že "hlava" bude ten, kto bude viac zarábať zatiaľ prehrávam
Ohladne tych penazi - zial, muzi zarabaju viac ako zeny aj za veci, kde robia podstatne menej, ako zeny. To je dlhoveky vplyv a tazko sa meni. Prevazne.
Z duše nemám rád tvrdé feministky, ak sú si tak isté, že dokážu žiť bez mužov, spravil yb som im tú radosť a nech robia všetko čo muži.... Lopata do ruky, do bane, kameňolomu, alebo stavať mrakodrapy ako za starých čias... alebo milion prací, pri ktorých sa žena vidí raz za tisíc rokov.
Ale inak mám k ženám hlbokú úctu, už len kvôli tomu, že ony sú tie, ktoré vychovajú dieťa, ktoré ho vlastne 9mesiacov nosia v sebe, úcta aj preto, lebo sú tak krásne =P a pre milion vecí, ktoré muži proste nerobia. Myslím, že takto by to malo aj byť, práve kvôli tomu, že ženy robia to, čo muži nie a muži robia to, čo ženy nie, ešte môže existovať aká taká harmónia medzi mužom a ženou.
ale paci sa mi ako zahlasovala @takemeaway .. pipenka by asi tazko uzivila rodinu so svojim "Disko-zivotom" ...ked ti otecko kupi audinu ,ze ? som zvedavy co odpises
ale len tak z tradicie a lebo "to tak má byť" ??no nikdy !
nie som za dodržiavanie tradícií pokiaľ je niečo iné lepšie a efektívnejšie.
Ak je chlap schopný starať sa o rodinu, zostane doma každá ženská, ktorej sa nechce dennodenne vstávať do pakárne(kancelárie), kde sú všetky sliepky, čo ju ohovárajú a snažia sa zapáčiť šéfinkovi viac než ona.
Na druhej strane je žena, ktorej sa páči byť stredobodom pozornosti, je súťaživá, energická a má rada svoje povolanie.
Zoberte takú k sporáku a neprežijete to.
Tomu sa hovorí Amazonka!
Na tie ste popri hrncoch zabudli, drahí chlapci.
Hlavou rodiny je ten, bez koho si neviete tú rodinu predstaviť v jednom kuse.
Moja mama je tmel, ktorý nás drží pokope.
Bez nej by sme boli len cháska s podobnou DNA.
V každej rodine je niekto taký a je jedno či je to chlap alebo žena.
Hlavné je, že je.
Najjednoduchsi pripklad : Otec pracuje, mama sa stara o deti.
Nie je vsak v dnesnej dobe nic neobvikle ak je to trebars aj naopak popripade, ak sa deti naucia starat sa same o seba a pracuju obaja rodicia vela kombinacii existuje a kazdna znich
je spravna ak funguje
nespravna ak nefunguje
Vzdy pre danu rodinu.
Zakladom pre pizzu bude vzdy cesto. Bez chuti.
Pomer salamy, cesnaku, kecupu a syra podla chute.
Hlava rodiny zena? tomu same neverite
A tak nevidím dôvod, prečo by mal byť silou-mocou hlavou rodiny muž... dnes je to už dosť jedno