Po mojej smrti žijú ešte iní ľudia. Tak ako ja žijem po smrti mojej prababky. Ale ona je po svojej smrti mŕtva a ani ja nebudem mať ďalší život. Asi som hlasovala inak, než to myslel autor ankety, ale ja na to mám svoju filozofiu.
to je tazke povedat ci je nieco alebo nie.... to mas tak naco zijes teraz ked je po smrti zivot? to rovno mozme spachat hromadnu samovrazdu a budeme zit po smrti vsetci
alebo ak je zivot po smrti, tak budeme si pametat to co sme zili predtym? alebo budeme zit uplne novy zivot od zacatku bez spomienky na predchadzajuci zivot?
"Človek, ktorý je pripútaný k svojmu hmotnému telu s veľkým úsilím zhromažďuje peniaze, aby si udržal a rozšíril svoju pozíciu, manželku, deti, majetok, domáce zvieratá, služobníkov, domy, príbuzných, priateľov a všetko čo s tým súvisí. Robí to všetko pre uspokojenie svojho tela.
Tak ako strom vytvára zárodok budúceho stromu, umierajúce telo prejavuje jemnohmotnú formu ďalšieho hmotného tela podľa nahromadenej karmy. Tým sa zabezpečí pokračovanie duše v hmotnej existencii, a pôvodné hmotné telo postupne chradne a umrie."
Už to tu bolo povedané - posmrtný "život" je podľa mňa lož alebo rozprávka, ktorú si ľudia sami nahovárajú, lebo sa boja priznať si, že keď zlyhá organizmus, tak je proste koniec. Síce by som tomu rada verila, ale treba otvoriť oči
@die len aby gsus jednotny rozdeleny na tri nebol taky sprimar ze po smrti bude este vacsia otrocina....resp.ptm co som zazila tie ich vystrelky v tomto zivote nechapem preco by s tym mali prestat
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
Pokial veris ver dalej...
alebo ak je zivot po smrti, tak budeme si pametat to co sme zili predtym? alebo budeme zit uplne novy zivot od zacatku bez spomienky na predchadzajuci zivot?
Zostať "žiť" po smrti sa dá len tým, že počas svojho života dosiahneme niečo, vďaka čomu sa na nás nezabudne - obrazne povedané budeme žiť na veky.
Myšlienka posmrtného života vznikla zo strachu zo smrti.
z Tibetskej modlitby za mŕtvych
Stephen Hawking
Tak ako strom vytvára zárodok budúceho stromu, umierajúce telo prejavuje jemnohmotnú formu ďalšieho hmotného tela podľa nahromadenej karmy. Tým sa zabezpečí pokračovanie duše v hmotnej existencii, a pôvodné hmotné telo postupne chradne a umrie."
Śrímad Bhagavatam 11.9.26