Myslíte si, že legalizácia z dôvodu regulácie trhu s drogami je dobrý nápad ?
Pretože ako jeden z najčastejších argumentov pre legalizáciu drog, sa používa, práve ten, že bude možné takmer úplne regulovať trh s nimi, ochrániť deti, a celkovo obmedziť užívanie u ľudí pod 18 rokov.
@darkkizz to nie je zrovna rgument čo konkrétne myslíš ?
@elay veď to, že takto zatiaľ čo je tá istá dostupnosť je menšia kontrola nad kvalitou cenami a užívateľmi tak by aspoň
obyčajní domáci dealeri nemali šancu, pretože by enmohli konkurovať niečomu čo je vyrábané s tým, že to má čo najmenší možný vplyv na zdravie, ale je tu morálny meč vysiaci nad touto problematikou....
Ja by som skor navrhoval dat cloveku prichytenemu s drofou na vyber. Bud povie, od koho ju ma, alebo pojde sediet. Pricom ak da informaciu, tak sediet nepojde.
Problem sa musi riesit od korena , nie od konca. A vacsina fetakov s tym zacinala uz v detstve......... skoro vsetci........
@elay A ako? Bolo by to podobné ako s chlastom, ono je totiž pre malé decko problém si kúpiť v obchode pivo, lebo platí dáke nariadenie že osobám do 18 sa nepredáva, ale drogový dealer má väčšinou piči koľko má kto rokov, hlavne že má peniaze, preto je pre deti často paradoxne menší problém zohnať tvrdé drogy ako chlast..
A tou legalizáciou a reguláciou by sa toto vyriešilo imho, a keby to bolo predávané trebárs len na lekársky predpis, tak by deťom nepomohlo ani keby po to poslali dakoho 18 a viac ročného ako v prípade toho alku..
ALkohol a cigarety sú legálne, miesto toho aby sa k nemu dostali od dílera si ich kúpia v samoobsluhe. Toto fakt nieje dobrý argument. Keď už tak preto aby peniaze šli do štátneho rozpočtu a trebars na liečbu závislých a nie do rúk organizovaného zločinu, mafie.
Neviem či legalizácia všetkých drog, ale legalizácia alebo dekriminalizácia trávy, neviem teraz ktoré to bolo , v nejakom severskom štáte zregulovalo užívanie tvrdých drog
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
ale zas kvality by bola kontrolovaná a ludom by sa dostávali lepšie výrobky...
@elay veď to, že takto zatiaľ čo je tá istá dostupnosť je menšia kontrola nad kvalitou cenami a užívateľmi tak by aspoň
obyčajní domáci dealeri nemali šancu, pretože by enmohli konkurovať niečomu čo je vyrábané s tým, že to má čo najmenší možný vplyv na zdravie, ale je tu morálny meč vysiaci nad touto problematikou....
chceš povedať že by sa to nezefektívnil boj proti užívaniu drog maloletými ? ...
ináč súhlasím, že u drog ako heroín, crack a im podobných je to nnemysliteľné...
mňa len zaujíma že prečo si to myslíš.. chapes ?
Problem sa musi riesit od korena , nie od konca. A vacsina fetakov s tym zacinala uz v detstve......... skoro vsetci........
moj nazor je jednoznacny : ANO legalizacia je dobry napad ale aj dost utopisticky
A tou legalizáciou a reguláciou by sa toto vyriešilo imho, a keby to bolo predávané trebárs len na lekársky predpis, tak by deťom nepomohlo ani keby po to poslali dakoho 18 a viac ročného ako v prípade toho alku..
Aj alkohol je legálny a trh je síce regulovaný ale ochráni to deti mladšie ako 18?
Páni, vylezte mi na hrb !
preco si ludia myslia ze existuje nieco ako mensie zlo..
alebo ze chuti "len" zakazane ovocie?